Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorkaagutka

Samej żyje się spokojniej

Polecane posty

Gość autorkaagutka

Drogie kobiety mieszkajace samotnie, a będące już powyzej 30, chciałam sie Was spytać, czy również mieszkając samotnie czujecie się lepiej, spokojniej? Opiszę tutaj moją sytuację: Miszkam samotnie, mam 31 lat. I porównując moje obecne życie do tego w związkach i pod jednym dachem stwierdzam, ze teraz czuję się o wiele bardziej komfortowo, bardziej spokojnie. Przychodzę do domu z pracy, witają mnie zwierzaki, gotuję sobie spokojnie obiad, spokojnie sprzatam- nikt mi potem nie nabałagani, wszystko odbywa się bez pośpiechu, bez podporządkowania. Uprawiam sport, czytam wieczorami książki, nie mam stresów- jak w związkach. Gdy obserwuję moje koleżanki, które mają mężów, dzieci, to widzę, zę są wciąż zmęczone, wciąż złe, zalatane, nerwowe, niewyspane. Jakie są wasze opinie na ten temat? Czy również- mieszkając samotnie jest wam lepiej, spokojniej?

Gość gość
mi tak. byłam w związku z alkoholikiem. teraz nie mam- niepokoju, co zastane w domu, bałagan - ale swój i ja go sprzątam kiedy JA chcę i nie sprzątam po kims, jak chce czysto , to mam czysto; robe jedzenie gdzy chce i kiedy chce i to co chcę oczywiście- za wszystko płace sama- a nie dziele czynszu na dwa, na przykład oczywiście - nie mam sie do kogo pzytulic- ale czy zawsze miałam, jak on leżał zapity po 3 tygodnie , i co chwile sięgał po butelke? oczywiscie, nie ma kto zrobic tzw drobnych napraw- ale czy wysłuchiwanie przekleństw i burknięc- kiedyyys ci to zrooobie teraz daj mi spokój- jest warte tego? seks... - oczywiście- ale seks dla mnie łączy sie z uczuciem- a to uczucie z latami coraz trudniej wykrzesac do wiecznie nieprzytomnego od alkoholu pana, prawda? więc tak, zyje mi sie spokojniej, mimo, że np . nie mam z kim na wakacje wyjechac czy pójsć do kina oczywiście, że wolałabym być w związku niz sama- ale nie w takim, w jakim byłam. Związek - ale nie za każdą cene. nie za cenę obrażania mnie , upodlania, wstydzenia sie przed znajomymi, tłumaczenia i usprawiedliwiania go w pracy, strachu, czy zostane mieszkanie w całości czy powynosi rzeczy do sprzedania na alkohol, czy nie zasnie i nie podpali mieszkania itp. Nie za cene dostania w twarz i grózb,że " ja cie zabiję suko" .

Gość autorkaagutka
Ja byłam w związku z mężczyzną dominujacym, który miał okropne humory, tylko on sie liczył i jego zdanie, miałam przez to sporo nerwów, sporo smutków, odkąd jestem sama jest mi o niebo lepiej. mam kochane zwierzaki, które dają mi jedynie powody do radości- w przeciewieństwie do mężczyzn. Brakuje uczuć i bliśkości, ale wolę mieć święty spokój i obyć się bez przytulenia niż mieć sie do kogo przytulić, ale dręczyć się także niepokojami, gonitwą domową itp.

Gość gość
I skonczysz jak Willas w wariatkowie:O bo tak to jest zyc bez chlopa

Gość autorkaagutka
a po co mi chłop na stałe? są wibratory pozatym mogę zawsze przez neta wyrwac jakiegoz napalonego samca :)

Gość droga leśna
mądre kobiety że zostawiłyście palantów i alkohików, ale nie każdy facet jest taki, mam spokojnego kumpla które nie pije itd, i nie może trafić spokojnej dziewczyny, gdzie one są?

Gość autorkaagutka
Cicho, Ty podszywie powyżej! Nie skończę jak Villas, nie gromadzę zwierząt w domu, mam tylko psa, kota i szczurka :-) Poza tym mam masę zainteresowań- po prostu realizuję siebie i własne ambicje :-)