Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laura_1988

jakie łóżeczko wybrać?

Polecane posty

Gość laura_1988

drewniane czy turystyczne? oczywiście obydwa z grubym materacem... które u was lepiej zdało egzamin? moja córka wiecznie się obijała o szczebelki zwłaszcza czy próbach siadania,wstawania, taka mała niezdara więc zamieniliśmy jej na turystyczne. teraz oczekujemy kolejnego dziecka i zastanawiam się, które łóżeczko wybrać

Gość gość
ja drewniane miałam ma piętrze w pokoju córki -tam spała w nocy a na dole w salonie miałam turystyczne - miałam ją cały czas na oku bo większość dnia spędzałam w kuchni i w salonie

Gość gość
Ja mam turystyczne dokupilam tylko materac

Z doświadczenia po pierwszej córce przy drugim dziecku od razu kupujemy turystyczne z otwierana ścianka. Pierwsza córka spala w drewnianym później zmienIliśmy na kojec. Obijala sie strasznie i czesto budziła z sinikami na głowie. Później jak byla starsza podczas prób wstawania przy upadku obijala sie prawo i lewo. Drugie dziecko od razu będzie mieć turystyczne tym bardziej iż materac juz mamy. Po około roku planujemy ulokować dziewczynki w jednym pokoju na łóżku piętrowym

Gość laura_1988
dzięki za odp. :) już myślałam, że tylko u nas taki problem.

Gość gość
Materac dla drugiego dziecka trzeba kupić nowy. Noworodek/niemowlę nie powinno spać na materacu Używanym po innym dziecku, nawet jeśli materac jest po rodzeństwie.

Najprawdopodobniej tak sie skończy ze kupimy nowy bo nie mam zielonego pojęcia w jakim tamten jest stanie

Gość gość
Dobrym rozwiązaniem jest też ochraniacz/osłonka na szczebelki do drewnianego łóżeczka. Moja siostra używała czegoś takiego przy swoim dziecku i się sprawdzało,teraz ja przy synku też mam taki zamiar i mam nadzieje że sie sprawdzi :)

Gość laura_1988
u nas ochraniacz niestety sprawdzał się tylko przy dziecku lezącym a nie siedzącym czy próbującym wstać

U nas ochraniacz sie nie sprawdzil kompletnie. Swoja droga był też niebezpieczny bo córka czesto spala twarzą w szczeblach więc balam sie ze moglaby sie udusić..Poza tym pole widzenia znacznie jej się zmiejszalo co powodowało ze rano się denerwowala i Nie chciała spokojnie leżeć

Gość gość
Opcje są dwie: - tradycyjne - najczęściej wykonane z drewna; polecam od razu takie z szufladami, aby dobrze wykorzystać przestrzeń, a tej zawsze brakuje z akcesoriami dla malucha - turystyczne - wykonane z materiałów tekstylnych najczęściej na stelażu metalowym lub aluminiowym; zaletą jest możliwość szybkiego demontażu oraz zabrania łóżeczka na każdy wypad (dziecko będzie bez problemu spało, bo będzie przyzwyczajone); dodatkowo takie łóżko można potraktować jak przenośny kojec Mam wrażenie patrząc po znajomych, że przy drugim dziecku rodzice wiedzą czego chcą i stawiają na łóżeczko turystyczne. Dobry poradnik o łóżeczkach jest tutaj - http://www.jakkupowac.pl/jakie-lozeczko-dla-niemowlecia-kupic/