Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od czego to zależy,że obie jadły w c.jak przed ciążą,a jedna utyła 10 a druga 20

Polecane posty

Gość gość

ludzie, czy to czary? pytam bo boję się żeby mnie ta druga opcja czasem nie spotkała :/ :( jem jak przed ciążą a nawet zdrowiej

Gość gość
Po pierwsze, WIESZ, że tak jadły czy tak Ci mówią? Bo to czasem 2 różne rzeczy. Po drugie, w ciąży czasami masz "dodatki" w stylu cukrzycy ciążowej itp co wpływa na wage. Po trzecie - też pewne predyspozycje genetyczne mogą się ukatywnić (i wtedy troch trzeba przyzwyczajenia dostosować) Staraj się jeść zdrowo, miej ruch fizyczny a będzie OK. Na jakieś dodatkowe atrakcje niestety nie mamy wpływu

Gość gość
czy pierogi ruskie to bardzo niezdrowe jedzenie?

Gość gość
18:58 no ale jak ktoś jadł mało przed ciążą, bo bał sie o figurę, to myślisz że w ciąży zaczął się obżerać? Nie wierzę że kobiety są aż takimi kamikaze

Gość gość
Jaka to różnica ? Najważniejsze żeby dziecko było zdrowe. Ja przed ciążą dbałam o linie,gdy zaszłam w ciąże olałam diete i niczego sobie nie odmawiałam,jem to na co mam ochote,jem nawet w nocy jak mnie głód przyciśnie. Jestem w 25 tygodniu - przytyłam 8,5 kg i mam to w tyłku...i w brzuchu i w udach i gdzie sie tylko da .

Gość gość
Ja w jednej ciąży przytyłam 22 kg a w drugiej 8, jadlam tak samo. Za każdym razem cukier wychodzil na granicy normy ale jeszcze ok, w 1 ciąży lekarz nie doszukal sie cukrzycy a w drugiej od razu skierowal mnie do poradni cukrzycowej. Im bylam wyżej w ciąży tym bardziej cukry skakaly. W 2 ciąży od 30tc bylam na insulinie, dziecko urodzili sie z normalna waga a ja przytulam 8kg. W pierwszej urodzilam 4100 i mialam duży bagaż kg. U mnie chyba to bylo przyczyna, wynik cukru jak robilam w terminie byl jeszcze ok, schody zaczynamy sie poźniej, ot taka dziwna natura jak to powiedział lekarz ;)

Gość gość
Bo każdy organizm jest inny i każda ciąża jest inna. Wystarczy ucisk na jeden z narządów i masz zatrzymanie wody, spowolnioną przemianę materii itd.

Gość gość
Ja też przed ciąża się odchudzalam, teraz 29 tydzień i 9,5kg na plusie. Mam ochotę na coś to to jem. Na diety będzie czas po ciąży ;)

Gość gość
Geny, hormony...na to nie poradzisz, dieta dietą a organizm i tak zrobi co chce ;)

Gość gość
też miałam plan być fit-ciężarówką itd. a wyszło tak że przybyło mi 20 kilo, chyba kurde z powietrza bo więcej jadłam o tyle, że suchy chleb wieczorem (mdłości jak pieron i wymioty około północy) a od czekolady mnie zupełnie odrzucało, w zasadzie wszystkie słodycze odstawiłam, śmieciówki nie jadłam. z czasem zgubiłam ten nadbagaż ale po porodzie byłam zdruzgotana, po wyjściu ze szpitala ważyłam 5 kilo mniej

Gość gość
Wez tez pod uwage jaki styl zycia prowadzily przed ciaza a jaki w trakcie ciazy... jak sie przed ciaza po fitnesach latalo albo ekstremalne sporty uprawialo a w czasie ciazy na tylku siedzialo to wiadomo ze duzo kg przybedzie nawet jak sie je tak samo :P