Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aurelia Salvatore

17 lat? 19 najpóźniej?

Polecane posty

Witam wszystkich. Mam 17 lat. Mam do Was pytanko... Rodzice każą mi wracać do domu najpóźniej o 19:00 i ani minuty dłużej. Nieważne czy jest lato czy zima. Nieważne. Raczej nie zrobiłam nic przez co mogliby stracić do mnie zaufanie. Zawsze wracałam o wyznaczonej porze, nie palę, pić raczej też nie piję (czasem się zdarza ale z umiarem i mało), zawsze mam średnią na koniec roku powyżej 4,0, nie uciekam z lekcji itp. ale oni mi nie ufają. Pamiętam, że jak miałam około 11 lat to mogłam być dłużej na dworze (nawet do 21:30 jak było jasno) a teraz nie rozumiem dlaczego takie ograniczenia. Nie mogę chodzić na koncerty ani IEM-y itp. Próbowałam grzecznie z nimi rozmawiać ale żadne moje argumenty nie działają... Każda rozmowa na ten temat kończy się tym, że mówią: "Dopóki nie skończysz 18 lat to my za ciebie decydujemy". Mam pytanko: do której wy moglibyście być na dworze/u znajomych jak mieliście/macie 17 lat? Co sądzicie o tym żeby wracać o 19:00 najpóźniej? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam :)

Gość asiutka  1999
Ja też mam zakaz na wiele rzeczy, tak jak Ty wychodzenie na sylwestra, ognisko. Do domu mogę wracać najpóźniej o 22. Mam 16 lat.

Gość gość
i co przestrzegacie tego/ tak się boicie rodziców? :D wywalą was z domu jak przekroczycie zasady? :P

Gość asiutka  1999
Przestrzegam

Gość gość
zakaz rodzice dają dzieciom które nie mają rozumu niestety taka jest prawda mi rodzice nic nie zakazywali ale wiedziałam że po 19 trzeba być w domu bo tak bo niebezpiecznie jest bo ciemno i w ogóle rodzice mi nie zakazywali alkoholu nawet mnie częstowali ale ja nie piłam bo wiedziałam że nie można że to niezdrowe nawet strofowałam ciotkę która pozwalała kuzynce

Gość asiutka  1999
Uważają, ż e jestem jeszcze za mloda