Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość997

Długi konkubiny

Polecane posty

Gość gość997

Witam. Bardzo trudno i wręcz głupio zwracać się do ludzi o pomoc, ale czasem lepiej zwierzyć się obcym, aby nie zostać wyśmianym przez otoczenie. Dlatego proszę o zrozumienie i ewentualna poradę. Mój brat - 30 lat jest załamany. Jego konkubina ma ogromne długi.Mieszkają razem kilka lat, mają dziecko. Rodzinę utrzymuje brat, który dosyć dobrze zarabia. Zakochał się w dziewczynie z patologicznej rodziny. Na szczęście nie zawarli małżeństwa, a teraz okazuje się, ze ona jest bardzo zadłużona. Musi spłacać z brata wypłaty pieniądze, które nie wiadomo na jaki cel wzięła. Szkoda mi mojego głupio zakochanego brata. Mam nadzieję, że to otworzy mu oczy. Najgorszą sytuację ma dziecko, bo matka jest nieodpowiedzialna. Można jej pozbawić praw na tej podstawie? wiem, że należy iść do prawnika, ale to zrobimy po weekendzie.

Gość gość
Hm....

Gość gość
nie wtrącaj się w życie brata jak ją kocha to niech z nią żyje i z dzieckiem też nie widzę podstawy do odebrania jej praw rodzicielskich moim zdaniem to prowokacja

Gość gość
Dokładnie, zostaw brata w spokoju i jego kobietę. Jego życie, jego sprawa. Chyba, że Ci się jego baba podoba i dlatego chcesz ich rozdzielić.

Gość gość
Nie ma podstaw do odebrania praw rodzicielskich. Wiesz ile osób w naszym kraju jest zadłużonych? Na debetach, kredytach i z pożyczkami? Zadłużanie się jest legalne póki co :D

Gość gość
oj biedne franki zabiorą im dzieci :( :D :D :D

Gość gość
Póki co to nie są małżeństwem. Jakiej k****y ona spłaca z jego wypłaty? Może tak ruszy doopę do pracy, zarobi i odda? Brat powinien ją zostawić, zabrać dzieciaka i żyć osobno. Utrzymał by siebie i dziecko spokojnie, a ją trzymał z dala, bo takie coś, to tylko długi umie robić i pewnie jeszcze inne paskudne rzeczy.

Gość gość
Ot.... życie