Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AlbaIulia

Studia historyczne na UWr

Polecane posty

Gość AlbaIulia

Witam, Za rok zdaję maturę i chciałabym iść na studia historyczne. Na stronie Uniwersytetu Wrocławskiego znalazłam 2 specjalizacje nauczycielskie : a) historia i WOS b) historia i język angielski Czy specjalizacja z językiem angielskim daje normalne uprawnienia do nauczanie tego przedmiotu (j.ang) w gimnazjach i liceach? Czy jest to jednak zwykły chwyt żeby przyciągnąć kandydatów? Może ktoś studiuje i wie, bo ja mam mętlik w głowie. Na stronie UWr. jest to opisane tak; cytuję: ,,Zgodnie z warunkami Rozporządzenia Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 17 stycznia 2012 r. w sprawie standardów kształcenia przygotowującego do wykonywania zawodu nauczyciela, kształcimy: - na studiach licencjackich nauczycieli historii i społeczeństwa w szkole podstawowej; istnieje też możliwość zdobycia przygotowania do uczenia języka angielskiego na tym poziomie edukacji; - na studiach magisterskich: nauczycieli historii, nauczycieli wiedzy o społeczeństwie oraz nauczycieli języka angielskiego (kontynuacja ze studiów licencjackich) w gimnazjum i w szkołach ponadgimnazjalnych." Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
Szczerze odradzam, kończyłam tek kierunek 12 late temu i cały czas vez stałej pracy, teraz wywalam obornik z boksów w stajni, niedawno gadałam tu z dziewczyna co po historii juz 8 lat bez pracy. To najlepsza rzecz, zeby sobie zniszczyc zycie, takie durne studia. a do szkoły zeby przyjeli to trzeba miec znajomosci