Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ja mam anoreksję?

Polecane posty

Gość gość

Mam 16 lat Od dziecka raz tyje raz chudne (tak mi sie wydaje) Mam okolo 168 moze mniej. Waze gdzies ok. 54 lub mniej Mam nieregularne miesiączki, czasem jest tak ze nie mam z poł roku Teraz co miesiąc sobie wywołuje luteiną Zawsze byłam przewrażliwiona na temat swojej wagi Czuje sie strasznie gruba Staram sie jesc mało ale czasem nie wychodzi.. Potrafie nie jest caly dzien a wtedy mam napad głodu i moge opróznic niemal całą lodówke xdd Potem żałuję ze to zrobiłam ćwicze godzinę, płaczę i krzyczę Ostatnio nie jadłam słodyczy przez 2 mies. I wczoraj jak zobaczylam czekolade to wpieprzylam cała tabliczke, potem płakałam cwiczylam itd. Sytuacja powtarza sie prawie że codziennie Ciągle płacze, mam wiele kompleksów Chce być chuda i wysoka :( W dodatku mam jeszcze jeden problem - - mam ostatnio wzdęcia I brzuch jest wiekszy. Normalnie mam 61 czm w pasie a teraz mam 68.. Wgl. To mam strasznie piersi spuchnięte(są jakies wieksze, twardsze) Az mnie bolą Ja nie wiem co sie dzieje Może to przez luteine? Chyba umrę Aż mam depresję. Co mam zrobić :(.

Gość gość
Kto ta wulgarna fotke dał...

Gość gość
Taka waga jest jak najbardziej dobra Kochana! Ja też mam wzrost i wagę w tych okolicach i czuję się wręcz za chuda czasami! Nawet przy wadze ok. 58 wyglądałam szczupło, tylko byłam zaokrąglona… Oczywiście wszystko zależy od budowy, ale na pewno nie masz nadwagi. Koniecznie porozmawiaj z kimś bliskim, wydaje mi się, że masz drobne zaburzenia na tle odżywania. Poradź się kogoś w szkole, w domu. Sport jest dobrą sprawą, ale Ty masz 16 lat i musisz się odżywiać z głową, z pewnością nie możesz się głodzić i katować wysiłkiem, bo Twoje ciało dopiero się kształtuje. Nie jestem pewna co może powodować luteina, ale nie wykluczałabym, że może dawać jakieś efekty uboczne… Takie wzdęcia pojawiają się czasami przy okresie. Ja czasem nabieram wody albo brzuch mi się powiększa na parę dni, potem wszystko wraca do normy. Czasem puchną piersi i pupa.. A czasami nic nie widać. Koniecznie się kogoś poradź!

Gość gość
Możliwe. Idź też do endokrynologa i porządnego gina, jak Ci ustabilizują hormony (branie luteiny przez 10 dni tego nie robi) to też może być inaczej. Powiedz rodzicom przede wszystkim, albo szkolnemu psychologowi

Gość gość
I jeszcze jedno , uwierz mi - przy tej wadze jesteś wysoka i szczupła! Wyglądasz na pewno bardzo dobrze:) Mam podobne "parametry" i moja figura jest często komplementowana. U Ciebie będzie tak samo, jestem pewna. Uwierz mi, że to ładna zdrowa sylwetka, nie szkielet ale szczupła… Możesz ją modelować ćwiczeniami, ale nie próbuj się głodzić, bo takie kombinowanie z dietą bez odpowiedniej wiedzy może negatywnie wpłynąć na włosy, na cerę, nie mówiąc o innych przykrych dolegliwościach zdrowotnych. Trzymaj się i myśl o sobie same miłe rzeczy! :)

Gość gość
Właśnie.. Tak jak napisał ktoś wyżej. Idź do dobrego ginekologa, on powinien Ci uregulować problemy z miesiączką. Najlepiej zasięgnij porady kogoś dorosłego.

Gość gość
Ale ja chce schudnąć :(

Gość gość
Wogole to bylam u dobrego gina w centrum badania niepłodności i powiedzial mi tylko ze to nic nie szkodzi ze nie mama po kilka mies i zebym wywoływała luteiną Jednak mam pyt Jak ja mam jesc zeby schudnąć? (tak wiem wiek dojrzewania itp) Ale poradzcie cos

Gość gość
skonsultuj się z dietetykiem… może chcesz schudnąć, bo masz zaburzone postrzeganie siebie już postaw na ćwiczenia, nie kombinuj z dietą sama

Gość gość
idź jeszcze do innego ginekologa po drugą opinię, opisz dolegliwości

Gość gość
czym zajmuje sie endokrynolog ?

Gość gość
no , gruba jestes . W twoim wieku powinnas ważyd 47 kg

Gość gość
poza tym czytałam ze jesli 3 razy pod rząd sie wywoła to organizm sam tak jakby ,,naskoczy'' i bedzie sam wytwarzał progesteron i tam obniżał i że miesiączki bedą regularne bo organizm sie przyzwyczai

Gość gość
47 ? chyba zwariowalas/łes xddd ja uwazam ze przy moim wzroscie najmniej to 50...

Gość gość
Wiesz co jak byłam w Twoim wieku też byłam taka popieprzona na pkt wagi i wyglądu i żałuje straconych lat. Masz wagę w normie, jesteś szczupła, nie trać życia na kompulsy :/.