Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wegedziewczynka

pomocy restauracja wroclaw wege

Polecane posty

Gość wegedziewczynka

Wrocławianki: wybieram się ze znajomymi na wystawę malarstwa i na obiad do takiej restauracji która jest jednocześnie galerią sztuki (nazwy nie podaję bo nie da rady- cenzura ;)) . Jestem wegetarianką (ale nie weganką). Czy będę tam mogła zamówić coś dobrego? Kto był i wie? Będę wdzięczna za podpowiedzi co mogłabym tam wegetariańskiego zamówić ;)

Gość szkodaczasunanicki
Domyślam się, że chodzi o restaurację Food Art Gallery ;) Jeżeli tak, to jak najbardziej możesz tam zamówić coś wegetariańskiego. Bez problemu. Prosiłaś o podpowiedzi co konkretnie zamówić ale trudno będzie doradzić bo nie wiem jaki masz gust kulinarny... Mnie na przykład bardzo u nich smakowało gnocchi ziemniaczne z serem gorgonzola :) A na jaką wystawę idziecie?

Gość wegedziewczynka
Tak chodzi o Food Art Gallery ;) Idziemy na wystawę "Con motivo" Elżbiety Terlikowskiej. Nie znam prawie w ogóle jej prac, widziałam tylko te, które są na stronie ale w sumie jestem najmniej obyta z całego naszego towarzystwa jeśli chodzi o sztukę. Bardziej mi zależy na spotkaniu się z przyjaciółmi i zjedzeniu czegoś pysznego i bezmięsnego i napiciu się dobrego wina niż na doznaniach artystycznych ;)

Gość szkodaczasunanicki
Ooooo, jeżeli Ci zależy na pysznym jedzeniu i dobrym winie, to Food Art Gallery na pewno Cię pod tym względem nie rozczaruje- mają tam duży wybór, wyśmienitych win :D Byłam na wystawie na którą idziecie, Terlikowska jest znaną artystką- aż się zdziwiłam, że ktoś z Wrocławia może jej nie kojarzyć? :P

Gość Kajka3792
Ja najchętniej odwiedzam restauracje Okrasa z przyjaciółkami na piątkowe wieczory http://restauracjaokrasa.pl/ Jedzenie genialne! Mistrzowska sałatka z wątróbką i sosem malinowym - poezja smaków, mimo jedzenia samych sałat - najedzone do syta. Jesteśmy zachwycone i na pewno wrócimy do tego miejsca. Dobrze skomponowane menu, wykwintnie i bardzo, bardzo smacznie!

Gość Aleksandra burke
takiego typowego wege nie znam , ale mnóstwo różnych potraw bezmięsnych serwuje się w ok wine&bar . To jest restauracja blisko rynku . Ja tez nie lubię za dużo mięsa jesć , ale nie do tego stopnia by przejsć na wegetarianizm ;) Co do restauracji jeszcze to mają świetne desery oraz karte win ;) ale to tak na marginesie ;)

Gość Daria Nowakowska
W Restauracji Ok Wine&Bar zawsze srwuja jakieś pyszne przystawki, kazdy znajdzie coś dla siebie i to bez mięsa ;) Poza tym pyszne wina ;)