Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy tabletka po nie uszkodzi plodu jeśli doszło do zaplodnienia?

Polecane posty

Gość gość

Bardzo się boję. Wzięłam ja jakieś 70 h po.

Gość gość
Chodzi mi o to czy jeśli jednak zaszlam mimo tabletki to czy to nie wpłynie źle na ciążę? Pomóżcie!

Gość gość
Zapytaj lekarza.Wiem że masz zagwostkę.Tak naprawde to nikt ci nie odpowie twierdząco.

Gość gość
nie, gdyż taka tabletka podtrzymuje ciąże

Gość gość
08.49,SAMA NIE WIESZ CO PISZESZ.Ta tabletka nie pozwala na zagnieżdżenie się jajeczka,czyli nie jest poronna.

Gość gość
tak, ale jak już jest zagnieżdżone to podtrzymuje tą ciążę, poczytaj sobie w necie

Jakiego płodu??? 70 godzin po zapłodnieniu?Uczcie się trochę ludzie... Bo az przykro czytac takie durnoty.

Gość gość
Naczytalam się już glupot, nie wiem co myśleć

Gość gość
Moze zacznij myslec? Nie ma zadnego plodu, a nawet jak doszlo dozaplodnienia to zarodek sie nie zagniezdzi.

Gość gość
Oh Boże, przecież są sytuacje że mimo tabletki zachodzi się w ciążę. Pytam czy nie będzie żadnych skutków ubocznych. Nie czepiajcie się

ellaOne jest środkiem antykoncepcyjnym stosowanym w celu zapobiegania zajściu w ciążę. W przypadku istnienia ciąży nie powoduje on przerwania istniejącej ciąży. W przypadku zajścia w ciążę pomimo zastosowania leku ellaOne nie ma dowodów na wpływ leku na ciążę. Ważne jest jednak skonsultowanie się z lekarzem. Jak w przypadku każdej ciąży lekarz sprawdzi, czy nie jest to ciąża pozamaciczna. Producent zachęca kobiety które mimo przyjęcia leku zaszły w ciążę do zarejestrowania ciąży przez lekarza w oficjalnym rejestrze. Można również samodzielnie zgłosić tę informację na stronie www.hra-pregnancy-registry.com. Informacje te pozostaną anonimowe.

Gość gość
Tez brałam ta tabletkę ale dopiero czekam na okres. Ja niestety miałam dni płodne:( wiem tyle tylko ze jeżeli juz sie wcześniej zaszło w ciąże (np 2tyg wcześniej) a sie nie wiedziało o tym to ona podtrzyma ciąże. W sumie mało osób ma przypadki zeby nie zadziałała. Ja wypowiem sie dopiero w piątek bo robie test, albo dopiero jak pojawi (bądź nie chociaz mam nadzieje ze ta) sie okres:) pozdrawiam