Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój obecny partner ma kontakt ze swoją byłą.

Polecane posty

Gość gość

Mężczyzna z którym się zwiazałam jest po 10 letnim związku, będąc ze mną w dalszym ciągu utrzymuje kontakt ze swoją byłą, pisząc do niej: "Żałuję, że nie mieliśmy razem dziecka" " seks z Tobą, był wspaniały i chętnie bym to powtórzył" itp. Odkąd jest ze mną nie spotkał się z nią ani razu, ale ciągle do siebie piszą. Ostatnio ona zaproponowała mu wspólny spacer. Mam ogromne poczucie winy, że zaczęłam sprawdzać jego wiadomości ponieważ udowodnilam tym mój mały brak zaufania i szacunku wobec niego. Nie wiem co mam robić, nie chcę żeby dowiedział się że czytałam jego korespondencje. Z drugiej strony nie wiem czy jakby do czegoś doszło między nimi czy mam szansę walczyć z jego pierwszą miłością z którą spędził 10 lat życia? Jest mi bardzo trudno ponieważ on dla mnie jest tą pierwszą prawdziwą miłością i nie wiem jakbym sobie poradziła z rozstaniem, bo moje uczucia w stosunku do niego są ogromne. Na dzień dzisiejszy nic między nami się nie zmieniło, dalej się kochamy, ale po przczytaniu tych rzeczy jest mi niesamowicie przykro.

Gość gość
Daj sobie spokój z tym związkiem, bo i tak nie wypali... sam kontakt z byłą nie jest niczym złym, bo przez te lata się ze sobą zżyli, ale jeśli on pisze do niej takie smsy to nadal ją kocha i ty jesteś tylko formą pocieszenia, wystarczy jedno jej słowo, a on do niej odejdzie bez chwili zastanowienia. Tracisz czas na próbę tworzenia czegoś czego nie da się stworzyć.

Ja i mąż mieszkamy z jego byłą przez płot i jakoś żyjemy. Ale po takich tekstach wysyłanych do kogokolwiek nie byłabym już z tym facetem. Jesteś plastrem na krwawiącą ranę i tyle.

Gość gość
10 lat czy 50 to jest byla i kontakt z nia powinien byc minimalny ,a najlepiej zerowy ..Jesli pasuje Tobie rola trzeciego kola u wozu to marnuj czas dalej ..

Gość gość
To prawo! Przeciez to logiczne,ze skoro utrzymuje kontakt z byla,to jego uczucie do niej nie minęło. Ja nie utrzymuje kontaktów z bylym bo nie mam takiej potrzeby,nie brakuje mi ex,nie tęsknię za ex,nie mysle o nim i nawet gdyby on chcial to ja bym nie chciała żadnego kontaktu . Jesli ktos podtrzymuje kontakt z ex to wszystko jasne. Niepotrzebne prowo-nikt głupi nie jest.

Gość gość
Nie wiem, co Ty zrobisz. Ja zakończyłabym ten związek bez mówienia o czytaniu wiadomości. Kontakt z byłym nie jest niczym złym, o ile jest na stopie koleżeńskiej albo utrzymany w stylu: poprawny. Takie wynurzenia o seksie lub o dziecku są naprawdę z grubej rury, uwierz.

Gość gość
Ja z moim ex rownież utrzymuje kontakt 3 lata bylismy razem, poźniej 2 okres przejsciowy najpierw ratowanie związku, pozniej przyjaciele. Obecnie jestm w związku, mój facet nie jest zadowolony, że utrzymuje z ex kontakty, ale dla mnie to zwykły kolega, który może tylko lepiej mnie zna od większości kolegów :-) Rozmawiam z nim jak ze zwykłym kumplem, nigdy by mi nawet do głowy nie przyszło wspominac naszych ekscesów łóżkowych, a tym bardziej pisac mu, że bym chciała to znim robić tfuuu

Gość gość
Relacja między nami nie zmieniła się, nie czuję się zaniedbywana z jego strony. Jak zapytałam to o kontakt z byłą to powiedział mi że owszem mają kontakt, ale się nie spotykają i to jest na poziomie kolezenskim pisanie ze sobą. Powiedział również że nie rozstali się jak pies z kotem tylko pokojowo i że myślał o powrocie do niej, ale ona w tym czasie zrobiła sobie dziecko z innym.

Gość gość
Gdyby nie rozważał powrotu do ex laski, to nie pisałby do niej takich smsów, ja rozumiem można się przyjaźnić z ex, bo lata bycia ze sobą robią swoje i zwyczajnie ktoś taki na zawsze staje się kimś bliskim i w sumie nie rozumiem osób które były z kimś latami, a potem ot tak zapominają o wszystkim. Kumplować się można, ale kumplowanie się nie ma żadnego podtekstu seksualnego, a smsy twojego faceta do ex dziewczyny jasno sugerują że to nie jest zwykłe kumplowanie się i jeśli ona tylko zechce, to on do niej wróci, albo przynajmniej się z nią prześpi.

Gość gość
Od autorki: nie był ktoś w podobnej sytuacji, ponieważ z całego serca chcę powalczyć o ten związek i chciałabym poradzić się w jaki najefektywniejszy sposób mogłabym to zrobić?

Gość gośćewunia
Ja bylam z facetem który miał żonę przez pięć lat a związek trwał chyba 7. Rozwiedli się i on od razu wskoczył w związek ze mną - dla mnie pierwszy. Bardzo źle się czułam gdy się dowiadywalam że był u niej, albo ona przyszła do niego, raz nawet sprzatalam po niej kubek, bo prawie się minęłysmy, ciągle coś od niego chciała jakieś głupie preteksty aż w końcu nie wytrzymałam i powiedziałam że tego nie toleruję. Potem jeszcze na pewno się spotkali i podobno chciała do niego wrócić. A potem ja odeszłam.uważam że kontakt z byłymi jest niezdrowy, i nie fair wobec aktualnych partnerów. Ja kategorycznie ucielam kontakt z nim.

Gość gośćewunia
Nie sądzę żeby mój pisał jakieś takie teksty do ex, ale sam fakt że spędza czas jak na randce z inną kobietą, z która kiedyś się bardzo kochali, źle na mnie działał. Obiecał że to ograniczy ale wystarczyło że "potrzebowała pomocy z czymś" i już poleciał.

Gość gość
Mój partner obgadywał do swojej ex mnie .Tyle rzeczy o nas wie,o kłótniach o jazdach jakie mu robiłam i wiele różnych rzeczy.Mnie natomiast mówił że nie ma z nią kontaktu.Co ja mam z tym zrobić?

Gość gość
Bycie z kimś to nie tylko uczucia, ale również przyjaźń, a czasem bywa tak że uczucia wygasają i tylko przyjaźń pozostaje... nic złego w tym nie ma, pod warunkiem że jest to tylko przyjaźń i w grę nie wchodzi podtekst seksualny i ewentualna eks nie jest ważniejsza niż obecna partnerka. Ja też utrzymuje kontakt ze swoją eks, ale jest kontakt głównie smsowy od czasu do czasu i nic poza tym, związek nam nie wyszedł, ale przyjaźń została i w życiu nie napisałbym jej smsa że mam ochotę na seks z nią, bo nawet sobie teraz tego nie wyobrażam, bo jej nie kocham i głupio byłoby tak z przyjaciółką, nawet po tym wszystkim co nas łączyło.

Gość gośćewunia
Musisz wprost powiedzieć to co tu piszesz, co cię niepokoi, co podejrzewasz, czemu się źle z tym czujesz. Wtedy on może zapytać, jakie masz w zw z tym oczekiwania wobec niego (mój tak spytał). I ty powiesz, że tylko chcesz żeby wiedział że źle się z tym czujesz, że nie czujesz się dla niego najważniejsza. Więcej nic się nie da. I zobaczysz za jakiś czas

Gość gość
Na Twoim miejscu napisalabym do mojej wrozki Sofii. Ona odpowie Ci na kazde pytanie, Jej email to tarocistkasofii@wp.pl