Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pękniętaaaa

pękła nam prezerwatywa

Polecane posty

Gość pękniętaaaa

Hej. Wczoraj wieczorem zdarzyło się to czego się najbardziej bałam odkąd zaczełam współżyć. Podczas stosunku, doszło do pęknięcia prezerwatywy :((( Jestem załamana. Chłopak doszedł, ale tak jakby pół na pół, bo połowa (lub całość) znalazło się na prześcieradle. Oczywiscie szok, nie wiedzieliśmy jakim cudem, zwłaszcza, że zawsze to sprawdzamy. Szybko podtarłam się papierem by zobaczyć czy faktycznie dokończył we mnie. Wydaje mi się że to właśnie było nasienie bo wiem jak wygląda mój śluz. Podmyłam się chociaż wiem, że nie wiele to da. Mamy po 20 lat ale oboje uważamy, że to za wczesnie na dziecko. Dlatego udalismy się po tabletkę "po". Fakt faktem nie wiem czy on coś pomoże, bo mam prawdopodobnie dni płodne (tak wychodzi z kalendarzem, ale wiadomo, możliwe że bede miała później, bo moje cykle nie są regularne). Tabletkę przyjęłam ok 10-11 godzin po stosunku, bo w dyżurującej nie mieli tych tabletek. To był najdroższy seks w moim życiu. Pytanie moje brzmi, czy któraś z was zażywała te tabletki? jestem ciekawa czy działają, bo wiem że podobno 2/100 kobiet i tak zachodzi w ciąże. I czy miałyście jakieś skutki uboczne? Ja nie mam żadnych, a jestem 6 godzin po przyjęciu tabletki. I jeszcze jak mocno moze mi sie spóźnić okres o ile w ogóle? Przeczytałam ulotkę ze sto razy ale wolałabym się dowiedziec czegoś od kobiet które również zaliczył "wpadkę przy pracy" Dziękuję za każdą odpowiedź.

Gość gość
W XXI wieku 20-latka powinna wiedzieć ze bzykanie konczy się ciążą.Dlatego mama powinna ją pouczyć jak się zabezpieczyć.

Gość gość
Jak musiał cię posuwać,że przetarł latex

Gość pękniętaaaa
zabezpieczaliśmy się, po prostu zabezpieczenie nie zadziałało, a "posuwał" mnie tak jak zwykle, czyli normalny stosunek, chyba czasem sie zdarza że gumka pęka. Pytanie bardziej dotyczy czy kobiet które brały tabletkę ellaOne i czy ona jest skuteczna

Gość gość
lepiej zmien metode anty , jeszcze nie raz peknie

Gość gość
Zawsze możesz wystąpić do producenta gumek o zwrot poniesionych kosztów (na wszystko), nauczmy się walczyć o swoje prawa,zacznijmy traktować sex jak coś normalnego a nie TABU i śmiać się z takich zdarzeń że kogoś to spotkało. -pozdrawiam.

Gość gość
nie martw sie na pewno nie jestes w ciazy nie dosc ze wytrrysk byl poza to do tego wzielas tabletke /A

Gość gość
ja bralam tabletke, nie mialam zadnych skutkow ubocznych. miesiaczka sie troche tylko przesunela :) bez obaw :D

Gość pękniętaaaa
ufff, troche sie uspokoiłam. a co do wytrysku to na 80% troche znalazło sie w srodku, bo on wyjął chwile po, chociaż dobrze że wgl wyjął

Gość gość
20 lat i takie zachowanie jak "tabletka po" ? W tym wieku juz powinnas wiedziec ,ze po seksie mozna zajsc w ciaze. Nie boisz sie,ze po takich tabletkach mozesz miec pozniej problemy z zajsciem w ciaze gdy juz poczujesz instynkt macierzynski? Zycie nie jest takie proste.

Gość gość
W Polsce taka droga ta tabletka a tu gdzie mieszkam 6e kosztuje bo widziałam na polce w drogerii..ale żeby nie było nigdy jej nie brałam :p koleżanka raz brała i nie zaszła w ciążę

Gość pękniętaaaa
Ludzie, nie osądzajcie mnie bo wy sami uprawiacie seks. I tak owszem wiem, ze można zajść w ciąze ale wiadomo, ze jak uprawia się seks z gumka to te prawdopodobieństwo jest mniejsze. i mam TYLKO 20 lat, na dzieci mam jeszcze czas. O zdrowie sie nie martwie, zresztą moja sprawa. nie musicie mi pisać co powinnam robić a co nie, bo każdy jest kowalem swojego losu. Pytałam tylko o to CZY KTOS BRAŁ TĄ TABLETKE. jezu ludzie...

Gość gość
ja bralam ta tabletke pare razy , nigdy mnie nie zawiodla , okres dostawalam w terminie albo pare dni wczesniej , raz wzielam ja w czwartej dobie bo byla na recepte ,i dlugo to trwalo , myslalam wtedy ze nie zadziala ale zadzialala i bylo ok , mysle ze jest bardzo skuteczna .