Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość852

Między młotem a kowadłem

Polecane posty

Gość gość852

Hej! Proszę o radę w następującej sytuacji: 3 mies. temu zmarła moja mama. Teściowa nie złożyła mi kondolencji ani nie przyszła na pogrzeb, więc przestałam do niej jeździć z mężem. Zbliżają się święta, na które swój przyjazd do teściowej zapowiedzieli brat z żoną męża (są z daleka). Mam dylemat jak się zachować- pojechać do teściowej ze względu na nich czy być konsekwentną i nie jechać? Dodam, że teściowa wie czemu przestałam przyjeżdżać, ale nie zrobiła nic, żeby naprawić sytuację.

Gość gość
poczekaj aż cie sama teściowa zaprosi szwagier może wstąpić po drodze. składam kondolencje.

Gość gość852
Dziękuję. Szwagier niestety nie wstąpi, bo ja będę na święta u mojego taty, który teraz ma już tylko mnie (jestem jedynaczką). Naprawdę bardzo mi przykro, że w takiej sytuacji teściowa nie okazała ani odrobiny zainteresowania tym bardziej, że nie ma córki, a ja już nie mam mamy:(

Gość gość
gość852 Bardzo współczuję. Teściowa nie zachowała się grzecznie to fakt.Powinna okazać zainteresowanie Tobą ,wspierać i oczywiście być na pogrzebie. Mnie zmarł mąż.Na pogrzebie byli również rodzice moich synowych. Święta Bożego Narodzenia czy Wielkanoc spędzają młodzi u rodziców synowych .Ja zawsze jestem proszona przez ich rodziców na święta.Mieszkam sama więc jeden dzień świąt jestem u jednych a na drugi dzień jadę do następnych albo w drugi dzień świąt jedziemy wszyscy / młodszy syn z rodziną /do starszego mojego syna i na odwrót. Uważam że teściowa robiąc rodzinne święta powinna zaprosić twojego tatę i was do siebie na święta.

Gość gość852
Ja też tak uważam, ale raczej na to nie liczę, bo moja mama zmarła w grudniu i wiedząc o tym teściowa zadzwoniła do męża bodajże 2 dni przed Wigilią i zaprosiła na Wigilię tylko mnie i męża, chociaż doskonale wiedziała, że nie zostawię taty samego...Dla mnie to był kolejny dowód na to, że nie szanuje mojej rodziny i jest po prostu zwykłą świnią.