Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rywalizacja między matkami

Polecane posty

Gość gość

Powiedzcie kobietki jak radzicie sobie z rywalizujaca mamusia? Każdy mój spacer ze znajomą kończy się bólem głowy, ponieważ cały Czas ona ściga się ze mną a dokładnie porównuje naszych synów. Np. wypytyje mnie kiedy mój syn obracał się albo piąstki pchał do buzi, gdy jej odpowiadam, ona zaraz, że jej szybciej że jej to to i tamto, aż mi ręce opadają. Czy Wy tolerujecie takie znajomości, jak tak to jak radzić sobie z tym. Dodam że mieszkamy blisko, dzieciaki pewnie kiedyś będą razem dreptac do szkoły.

Gość gość
Nie utrzymuje kontaktow z takimi psycholami.

Gość gość
- Jednym uchem wpuszczać a drugim wypuszczać...czyli olewać...

Miałam taka jedna koleżankę, po dłuższym słuchaniu pogratulowałam wydania na świat Einsteina odwróciłam sie na pięcie i poszłam do domu. Później sie okazało, ze moja cora mając 12 miesięcy chodziła, a jej syn mając 15 nadal raczkowal.

Gość gość
Ostatni wpis najlepszy. Pogratulować "mondrosci"

Gość gość
Mieszkamy obok siebie, ciężko jest nie utrzymywać kontaktów. Oczywiście nie raz odmówiłam spaceru. Ale czasem już się stanie i wyjdę z nią. A nie potrafię olewać jej gadania, jest bardzo dociekliwa, a jej dziecko jest zawsze lepsze. Mój synek jest starszy i dodam że nie męczę jej tekstami typu: " poczekaj aż usiądzie. Czy poczekaj aż zacznie gadać bo mój to już umie tyle i tyle " uważam że każde dziecko ma swoje tępo rozwoju. Mój chłopiec sam swoim zachowaniem udowadnia ile umie i jestem bardzo z niego dumna.