Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kryształy szczawianu wapnia w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Czy podczas badania moczu mialyście wykryte Kryształy szczawianu wapnia? jakie zalecenia dostaliście od lekarza?

Pić więcej wody- zalecenie położnej.

Gość gość
yen Dziękuję za odpowiedź. Czy miałaś już kolejne badania moczu? czy podczas badania wykryto kolejny raz kryształy?

podczas kolejnej wizyty badania były już ok, zapomniałam napisać, lekarka poleciła mi pić wodę Jan, jest trochę moczopędna, co może być w ciąży uciążliwe, bo i tak się biega, ale dzięki temu dobrze oczyszczasz układ moczowy, w smaku woda jest ok

Gość gość
U mnie w rodzinie większość osób ma czy miała problem z układem moczowym. Ja zapobiegawczo stosuję StonexinUro, robi się z granulek taką cytrynową herbatkę. W ciąży również to piłam, bo nie ma przeciwwskazań.

Gość gość
A ja dodatkowo radziłabym zrezygnować całkowicie z jedzenia szpinaku.

Gość gość
Również nie polecam jedzenia szpinaku, szczególnie przy problemach z nerkami, wątrobą, układem pokarmowym, chorą tarczycą, chorymi stawami. "Szpinak przy wszystkich swoich dobroczynnych właściwościach, posiada jednak istotny minus. Minusem tym jest tak zwany kwas szczawiowy, który w połączeniu z wapniem tworzy nieprzyswajalny szczawian wapnia." Nauczyliśmy się jeść szpinak, bo ma witaminy, ale to nie jest zdrowe warzywo dla wielu osób