Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak usunąć blizne.po ospie na czole

Polecane posty

Gość gość

BHJJ

Gość gość
Potem??

Contratubexem smarować i masować, za pół roku powinna się wchłonąć.

Gość gość
Nie ma mozlwosci by blizna zniknela - laser nie pomoze a bardzo czesto pogorszy sprawe to tylko marketing Wytniesz to bedzie nowa wieksza blizna i proces gojenia od nowa, przeszczep skory=wieksza blizna, jak blizna wypukla to silikon jak wklesla to nie bo poglebi ja, dermapen i nakluwanie nie skuteczne, masci moga polepszyc sprawe najlepsze sa z wit A i z aloesu zwykle tanie z apteki ew cos z alantoina lub masc propolisowa te drogie reklamowane masci to nieskuteczne badziewie Ale NIC nie sprawi ze zniknie nauka nie zna na to sposobu - uwaga na zabiegi typu laser czy peeling wydasz duzo kasy a mozesz naprawde nieodwracalnie zniszczyc twarz \ najlepiej poczekac po 2 latach osatecznie blizna dopiero dojrzeje i wtedy zazwyczaj o wiele lepiej wyglada CHRON PRZED SLONCEM MIN ROK ZAKLEJAJ JA PLASTREM WTEDY SIE TRWALE NIE ODBARWI I NIE DRAZNIJ ZADNYMI SRODKAMI NAJLEPSZE JEST SZARE MYDŁO jesli jest wklesla to wstrzykniecie kwasu hialurunowego jest dobre inne wypelniacze sa niebezpieczne nawet wlasny tluszcz!

Gość gość
jeżeli jest to stara blizna odbarwiona(np czerwona lub brązowa) to by rozjaśnić maść z kwasem azelainowym - jak jest biała to nie da się nic zrobić już taka będzie

Gość gość
cepan contratubex itp nie są dobre bo drażnią skóre ew. mozna je stosować ale to na stara bliznę np 1 letnia - ale to nie pomoże za bardzo

Gość gość
GDYBY CIE KUSIŁO NA ZABIEG LASEROWY KONIECZNIE PRZECZYTAJ DYSKUSJĘ OSÓB PO TYCH ZABIEGACH Z MARKETINGOWCAMI OD LASERÓW,w linkach do dyskusji dziesiątki przypadków z Polski i całego świata, zabiegi robione przez dyplomowanych i doświadczonych lekarzy w renomowanych gabinetach a nie z kuponu grupera u cioci zdzisi w garażu, wyniki badań medycznych, przypadki prawdziwe zwykłych osób (nie zdjęcia modelowane z galerii gabinetu/kliniki z laserami) z opisami i zdjęciami osób po laserach zdjęcia przed i po, opinie, też zdjęcia kilka lat po, były nawet przypadki samobójstw przez te zabiegi: najlepiej czytaj od postu z daty: gość 2015.08.17 LINK DO DYSKUSJI PONIŻEJ PRZECZYTAJ!: http://f.kafeteria.pl/temat/f18/laser-frakcyjny-dziala-p_4248119/21 wklej też gdzieś ten post jak natrafisz na inne forum o tej tematyce można uratować komuś nawet życie bo ludzie nie wiedzą o tym jak wielkie ryzyko jest tych zabiegów(poważnie nieodwracalnie zeszpecona twarz to duży problem, alienacja społeczna, wyobcowanie, ostracyzm społeczny, ograniczone kontakty międzyludzkie, depresja, a może i nawet samobójstwo - twarz to pierwsza i ostatnia rzecz w kontaktach międzyludzkich a skutki tych zabiegów są nieodwracalne - twarzy nie da się zakryć koszulką) PRZECZYTAJ JEŚLI CHCESZ WIEDZIEĆ JAKIE JEST RYZYKO LASERÓW i pamiętaj lekarz nie ponosi absolutnie żadnej odpowiedzialności za to co Ci zrobi tymi zabiegami

Dziwne, bo ja miałam kilka blizn i wszystkie mi zniknęły. dwie po oparzeniu i jedna po szyciu.

Gość gość
Na 100% jesli to byly blizny to nie zniknely po prostu skora blizny stala sie podobna kolorem do otaczajacej skory, i sa malo widoczne jesli jednak sie przyjrzysz to zobaczysz ze struktura tej skory jest inna albo opalaj sie na sloncu i zobaczysz ze ta skora blizny sie nie opali bedzie biala/perlowa nie da sie usunac blizny np blixny w plucach po ataku 11 wrzesnia amerykavscy strazacy tysiace umarlo przez bluzny w plucach od pyłu - blizna na sercu itp blizna wcale nie musi byc na skorze:)

Gość gość
Jesli w miejscu gdzie byla rana jest normanla skora tzn ze nigdy nie bylo tam blizny a rana byla powierzchowna

Gość gość
Mi natomiast zostało kilka śladów na policzkach. Smarowałam je kremami, ale za dużo to nie pomogło. Obecnie medycyna estetyczna oferuje dużo zabiegów niwelujących. Postanowiłam zaryzykować i w jednej ze szczecińskich klinik wykonałam zabieg laserowy, który nazywa się Scarlet Rf. Blizny do końca nie zniknęły, ale wyraźnie są mniej widoczne, a skóra na buzi ładnie się wygładziła. Wcześniej poinformowano mnie, że będę musiała wykonać ogółem 2 zabiegi. Dlatego mam nadzieję, że po kolejnym podejściu staną się niewidoczne dla oka.

Gość gość
Skonsultuj się ze specjalista w renomowanej klinice medycyny estetycznej. Ze swojej storny mogę zarekomendowac Ci http://www.bellazone.pl/, osobiście mam bardzo dobre doświadczenia związane z tym miejscem :)

Gość gość
polecam Cepan na blizny