Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Keratynowe prostowanie a farbowanie

Polecane posty

Gość gość

Czy mogę wykonać zabieg keratynowego prostowania na włosach farbowanych, po baleyage lub włosach na których były stosowane odżywki ?

Gość gość
Tak, najpierw się farbuje, a potem keratynowe prostowanie, bo zabieg podtrzymuje kolor dzięki czemu włosy dłużej są lśniące i ładniej wyglądają. Polecam keratyne jabłkowa lub winogronową.

Gość kkeeejt
przy farbowaniu warto zrobić sobie zabieg colorpHlex, po którym włosy są piękne, odżywione i łatwo się układają :) polecam, szczególnie jeśli często farbujesz włosy :) raz spróbowałam i się miło zaskoczyłam,wcześniej nie wierzyłam w działanie takich zabiegów :P

Gość gość
Zapraszam do Szkoły Delta Edukacja na kierunek Technik Usług Kosmetycznych! Na profesjonalnie prowadzonych zajęciach poznasz odpowiedzi na wszystkie nurtujące Cię pytania z zakresu kosmetyki! W szkole Delta Edukacja nie ma żadnych ukrytych kosztów. Nie podpisuje się umowy!- Zapraszam do zapisu! Szkoła mieści się na ul. Szewskiej 17/1 , numer telefonu 798149906 . Pozdrawiamy- Delta Edukacja

Gość carraaammba
czy colorpHlex jest lepszy od olaplexu? Czym one się różnią,ktoś wie? Czy keratynowe to też zabieg pielęgnacyjny,czy bardziej "wizualny"?Mój fryzjer jest sceptyczny w stosunku do olaplexu.. a mi się marzy rozczesywanie włosów bez tony odżywki w sprayu!

Gość gość
Olaplex jest swietny sprawdzikam na sobie. Natomiast keratyna to tylko chwyt marketingowy, wlosy ci tak naprawde prostuje w tym zabiegu formaldehyd, mimo ze jest gadanie o keratynie.

Gość gość
A ja polecam colorphlex, nie mam w prawdzie porównania do innych zabiegów tego typu, ale rozczesywanie po... bomba :D grzebień idzie w ****** voila! NAd keratyną bedę myśleć aleza jakieś pół roku, ale na pewno salon, żadne domowe opcje. Mozna sobie tylko krzywdę zrobić. Też do farby mi to babeczka dodawała. Kolor też jakby głębszy.

Gość gość
jeśli masz problem w plączącymi włosami to kup koniecznie ta szczotkę Fox Care Nylon&Boar, profesjonalna szczotka do włosów Ja miałam tak ze zanim rozczesałam włosy to połowę wyrwałam i po 5 min znów miałam kołtuny ;/ moja fryzjerka używa tej szczotki i mi ja polecila i teraz mam łatwo rozczesane włosy bez bólu wyrwanych włosów i odżywek

Gość kiryja
Odżywki, szczotki na pewno fajne, ale na dłuższą metę najlepszy jest jednak zabieg. Teraz pytanie na co się zdecydować, wydaje mi się, że ceny colorphlex są niższe niż olaplex lub cureplex.

Gość gość
Keratynowe prostowanie daje efekt, ale na dłuższą metę polecam też inne zabiegi regeneracyjne.. ten colorphlex niie jest jeszcze dobrze znany, mało się o nim słyszy. Jednak jest naturalny i dobrze się na nim pracuje. Jeśli jesteś z Poznania lub okolic mogę polecić salony

Gość gość
W Poznaniu widziałam ulotki colorphlex u Tomka Schmidta tego od Ostrego Cięcia w TVN

Gość gość
Olaplex to ściema. Mam puszące sie wlosy wręcz siano na glowie. Zabieg je troche odrzywił i nic poza tym. Szkoda kasy.

Gość gość

Ja farbowałam włosy przed zabiegiem Amazon Keratin, a miałam robioną winogronową keratynę. 

Gość gość
Dnia 1.02.2019 o 11:36, Gość gość napisał:

Ja farbowałam włosy przed zabiegiem Amazon Keratin, a miałam robioną winogronową keratynę. 

I dzięki temu keratyna trzyma się dłużej na włosach czy dlaczego taka kolejność?

Gość gość
Dnia 5.03.2019 o 12:46, Gość gość napisał:

I dzięki temu keratyna trzyma się dłużej na włosach czy dlaczego taka kolejność?

Tak dokładnie. Nawet na stronie Amazon Keratin w FAQ znajdziesz taką radę, żeby zachować kolejność. Sam zabieg keratynowy utrzymuje kolor dłużej na włosach.