Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w ciazy nosicie na rekach starsze dziecko?

Polecane posty

Gość gość

Mam 1, 5 roczna corke i staramy sie z mezem o drugie dziecko. Corka chetnie sie bawi, zajmuje sie roznymi rzeczami, jedt bardzo aktywna ale rowniez uwielbia byc noszona. Mi to nie przeszkadza. Skoro potrzebuje takiej bliskosci, nie odmawiam jej. Ale mam obawy, jak wytlumacze jej, ze koniec wiszenia na mnie, gdy bede w ciazy. Przez to odwlekam ciaze, a nie ukrywam, ze teraz to najlepszy czas i zawsze chcielismy miec dzieci z mala roznica wieku

Gość Eliza 2014
W ogóle nie nosiłam dziecka ( na początku ciąży miało rok i 2 miesiące ) będąc z drugim w ciąży.

Gość gość
1,5 roczne dziecko, to już rozumne, a dodając okres ciąży, to już w ogóle będziesz w stanie wytłumaczyć córce, że masz w brzuszku dzidziusia i nie możesz jej dźwigać, a poza tym możesz ją przytulać na siedząco, na pewno zrozumie, także bierzcie się do dzieła ;)

Gość gość
jeszcze w ciąży nie jesteś a juz sie martwisz.

Ja czasami na troszkę wezmę. Najczęściej jak.go sadzam.na blacie lub on chce cos zobaczyć. W kwietniu skończy dwa lata. Mam bardzo silne ręce wiec staram się jakos przy podniszeniu nie napinać brzucha czy cos. Na pewno jest jyz mniej na rękach niz wczesniej

Gość gość
No właśnie, jeszcze nie jestem w ciazy, a juz sie martwię milionem.spraw. ten typ tak ma

Gość gość
Ja swoją czterolatkę noszę. Oczywiście nie dlatego ze onatego potrzebuje czy cos takiego, ale czasem zaśnie mi na kanapie czy przyłazi do mnie do lozka w nocy to ja biorę na ręce i odnoszę spowrotem. Czy ostatnio jak była chora to tez ją nosiłam na rękach do lozka. Ale sa to bardzo krotkie dystanse.

Jestem w 6 miesiącu ciąży i normalnie nosze 2.6 latke. Podnoszę ja jak musze włożyć ja do auta, posadzić na blacie, w trakcie zabawy albo jak sie uderzy i potrzebuje bliskości. Maz jest w pracy a ja nie bede wołać sąsiada aby podnosił mi dziecko. Zakupy też wnoszę na 3piętro i nic ni nie jest.jest to trochę nieodpowiedzialne ale co mam zrobic? Innego wyjścia nie mam.na weekendy wszystko nosi mąż i mała tez. Córka wazy 12 kg

Gość gość
Mloda 39 to pilnuj by sie nie uderzala a nie siedz na kafe caly dzien

Gość gość
Ja noszę co mam zrobić posadzić na kibelek,zanies do łóżka,ponosić bo potrzebuje tego,ma 2 latka :-) nie widzę problemu później jedynie gdy brzuch mi będzie ciążyl będzie większy problem.

Gość gość
ja mam 2,5 latka, też przed ciążą o tym myślałam, teraz jestem w ciąży i tylko podnoszę jak muszę np. sadzam syna na krzesełko do karmienia (1-2 razy dziennie, śniadanie zjada na kanapie ze mną, a na kolację już mąż go bierze na ręce i sadza) ograniczyłam noszenie, po prostu przytulam jak siadam na podłodze. nie biorę na ręce, ale strasznie mi przykro, muszę poczekać do rozwiązania. a ręce mam bardzo słabe. a z łóżeczka rano wychodzi przez wyjmowane szczebelki. na samym początku ciąży ograniczałam noszenie, no musiałam.

Gość gość
My też staramy się o drugie ale jakoś się tym nie martwię, córka będzie miała dwa lata w czerwcu ale już od jakiegoś czasu ją uczę chodzić za rączkę, nawet nie ze względu na ciążę ale po prostu plecy mnie bolą. Poza tym jak podnosi się dziecko uginając nogi w kolanach to jest lżej. Takie dzieci nie wymagają już ciągłego noszenia, moja mała już rozumie jak mówię, ze jej nie wezmę bo jest duża i ma nóżki. Mąż ja ciągle nosi bo mało ją widzi, ostatnio mu mówię, że ona ma nóżki a on, że tak ale malutkie :)

Gość gość
Takie dziecko ma już nóżki i może na z nich więcej korzystać. Wiadomo, że są sytuacje, kiedy nie ma wyjścia, ale lepiej nie nosić dziecka tylko po to, żeby pobyło trochę na rękach bez konkretnego celu. Lepiej już przed zajściem w kolejną ciążę przyzwyczaić starsze dziecko do częstszego używania własnych nóżek, żeby nie skojarzyło tego z młodszym rodzeństwem. Po co na starcie ma być na nie złe czy zazdrosne.