Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W szpitalu św rodziny abortowano dziecko w szóstym miesiącu

Polecane posty

Gość gość
Ja wierze w fakty i w naukę a nie w to co przeczytam na necie badz usłyszę w TVN. A co jakby ten plod nie miał raczek i nozek? Tez mamusia powinna go urodzić?

Gość gość
Gosc 1.03 moje zycie, nie twoja sprawa pozostan w niewiedzy moze tak .... a moze nie ... ciekawska aroga ntko

Gość gość
Gos 1.03 moje zycie, nie twoj interes moze sie cykam ... a moze nie ... ciekawska arogantko

Gość gość
Chodziłam do szkoły średniej integracyjnej a pare przystanków dalej byla szkola specjalna i miałam niebywala przyjemność jeździć autobusem z dziecmi z zd które darly sie na caly autobus i nie ogarnialy nawet tego ze do szkoły jada oraz obcować dzień w dzie z dziecmi z różnymi wadami. 90% z nich nie jest w stanie sama przeżyć w społeczeństwie. Ba sama poruszać sie na wózku. Często i mówić.

Gość gość
Skoro była to juz tak zaawansowana ciąża, to nie była przeprowadzana skrobanka, tylko wywołany poród. Skąd więc ludzie będący w szpitalu wiedzieli, że poród został wywołany, a nie nastąpił przedwcześnie z przyczyn naturalnych? Na świcie nie ratuje sie wcześniaków przed 24 tygodniem, w Polsce nie ma precyzyjnych przepisów, decyzja należy do lekarzy i rodziców. Jeżeli więc dziecko miało dodatkowo ZD, to logiczne jest, że go nie ratowali.

Gość gość
Hgg Zdadzam sie z Toba procz jednego stwierdzenia. Tego, ze w 24 tygodniu rodzi sie martwe, nie zawsze. Wiem to stad, ze przeszłam terminacje w 23 tygodniu ze wzgledu na złożony, letalny zespol wad. Dziecko urodziło sie zywe, rodziłam je 2 dni. Żyło 10 minut. Co nie zmienia faktu, ze nie zaluje tej decyzji, bo z tym zespołem wad dziecko nie ma zadnych szans na przezycie.

Gość gość
do tych katolików co uzurpuja sobie prawo osadzania czyjegos zycia decyzji w jakiejs sytuacji nawet jesli chodzi o zycie ludzkie nie sadz bo potem bo potem ty bedziesz sadzona za wyzywanie nawet jesli ktos zabił ty nie jestes sedzia nie wiesz nie znasz tych ludzi zło jest złem ale pilnuj swojego zycia bo nawet grzec pychy jest gorszy niz człowiek ktory zabije ale załuje i zyje z pokora był słaby jesli wiesz tak duzo o ludziach ze usuwaja ciaze setki ze wyjezdzaja to bog osoadza potem kazdego z nas a ty zajmij sie swoim zyciem niz wyzywanie bo jestes lepasza??? tak ci sie tylko wydaje

Gość gość
Ale osoby, które tu wypowiadały się przeciwko aborcji, nigdzie nie podawały, że są katolikami. To wasza nadinterpretacja. Są również ateiści przeciwni, tylko wiele z was ma zbyt wąskie horyzonty, aby wyjść poza własne schematy myślowe.

Gość gość
ci co są za aborcją to póki co nie ma w nich żadnego żalu za wygłaszany pogląd i nie wiadomo czy kiedykolwiek coś takowe sie pojawi. Zamiast tego wyraźnie sie daje do zrozumienia że taki czyn jak aborcja nie jest niczym złym i że sie kobiecie należy, a inni nie powinni sie w ogóle odzywać. Tylko że jak ktoś sie zupełnie nie odzywa to tak jakby to akceptował

Gość gość
agresja budzi agresje, zło budzi zło. Do zła kwalifikuje sie taki celowy mord i patrzenie na czyjeś cierpienie. Jak patrzycie na takich muzułmanów zjeżdżających do Europy to mam rozumieć że czujecie też akceptacje, bo nie ma co ich oceniać.