Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Paniczny strach przed lataniem

Polecane posty

Gość gość

Za 2 miesiace lece samolotem a już zaczynam mieć koszmary i boję się,że dostanę ataku paniki przy większych turbulencjach albo w ogóle ze lot będzie taki zły, ze juz nigdy nie będę chciała wsiąść do samolotu! :( Ludzie poradzcie co można zrobić zeby radzić sobie z tym strachem. Kiedys się nie bałam, latam czesto. Teraz latam bardzo rzadko i boję się cholernie. Najgorzej staru, który dla mnie jest nie do zniesienia, sama myśl,że jest to nienaturalne,że tak duża maszyna może się wzbic w powietrze i jedyne o czym myślę to ze zaraz spadnie :O

Gość gość
idz do poradni zdrowia psychicznego do psychologa-psychoerapeuty. Przyjmują na nfz

Gość gość
Mam ten sam problem i nie latam juz od dawna chyba najlepsze wyjscie

Gość gość
Są super warsztaty które bardzo pomagają zwalczac lek podczas lotu. Poszukaj na internecie napewno coś znajdziesz :)

Gość gość
A czego tu się bać wsiadasz i lecisz a jak coś ma się stać to stanie czy w samolocie czy na ulicy. Jak ja bym miał się bać i gdybac a co jeśli to bym z domu nie wyszedł,bo katastrofa może Ci się wydarzyc wszędzie.

Gość gość
wejdz na forum psychologiczne www.nerwica.com

Gość gość
dokładnie, myślę,że dobry psycholog pomoże, moja znajoma miała podobny problem, z tym, że bała się pociągów, wiem, dziwne, ale znam ją bardzo dobrze, nie udawałaby takich nerwów, takiego strachu, wolała już godzinę dłużej do pracy jechac niż wybrać pociąg... wiem, że miała leczenie nerwicy prowadzone w http://www.czpgdynia.pl/ i wciąż ma tam terapię, powoli powoli, ale udaje sie jej panować nad sobą.

Gość gość
wez lek uspokajajacy przed lotem-rodzinny moze wypisac,albo przyjemniej walnij pare lufek alkoholu i ci minie :p

Gość gość
gość 21 ;04 ma racje ja tak sobie wytłumaczylam i przekonałam sie do latania a wiele lat tłukłam sie autokarami koszmar

Gość gość
Psychoterapia to może być dobry pomysł żeby uporać się z tym lękiem. Sama chodzę do psychologa (www.psychologdlaciebie.com w Szczecinie), ale z innych powodów i zauważam ogromną przemianę w sobie dzięki tym spotkaniom

Gość gość
Wypij setkę przed startem;)