Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KateA92

Starania o dziecko 2016 2017

Polecane posty

Gość Inesz93
KateA92 w sumie poki co calkiem okej oprocz tego ,ze bardzo bola piersi,lekkie ciagniecie no I chyba od wczoraj zaczely sie mdlosci tylko wieczorem :) Mam nadzieje,ze wam tez sie uda ;)) Ja Jeszcze nikomu nie mowilam ,jakos ciezko mi to przychodzi

Gość KateA92
Dziewczyny dziś rano zrobiłam test i jest !!!! :D blada druga kreska ;) blada ale wyraźna :) :) :) jakbym mogła to wstawilabym Wam tutaj fotkę. Także udało się ! :D Aaaa ! :D na dniach powtórzę test aby zobaczyć dwie tłuste krechy, ale to już raczej tylko formalność :) Dziś 4t5d (34dc, 12dpo) Jak radzicie, kiedy pójść do lekarza ?

Gość Ewna3096
Becik to teraz robimy zamianę

Gość Inesz93
KateA92 super ! GRATULUJE ;) tez mialam dwa razy blada kreske a dopiero jak testowalam 3 raz byla wyrazniejsza :) tez jeszcze nie bylam u gina :) szczerze jeszcze to do mnie nie dociera

Gość KateA92
Inesz do mnie też to nie dociera :D wyobrażam sobie dzieciątko itd ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić wielkiego brzucha :P U mnie dziś 4t5d a u Ciebie ? Codziennie robiłaś te testy ? Czy po dłuższej przerwie je powtarzałas? Nie wiem kiedy powtórzyć najlepiej, żeby grube krechy juz były :) mąż się śmieje, że póki nie zobaczy tłustych krechy to nie uwierzy :D

Gość Inesz93
KateA92 u mnie 5 tydzien 2 dzien :) tez jakos nie umiem sobie tego narazie wyobrazic , pierwszy test zrobilam 2 dni przed planowanym okresem,drugi w dniu planowanego okresu a trzeci 2 dni po nim na pierwszym I drugim druga kreseczka byla bardzo jasna a na trzecim juz ciemniejsza :) ale powiem Ci ,ze nadal ciezko mi w to uwierzyc :) po majowce umowie sie do gina

KateA92 - super, gratulacje :D Jesli nie bedziesz widziala zadnych niepokojacych objawow to radzilabym Ci poczekac z wizyta u lekrarza co najmniej ze 2 tygodnie. Ja poszlam do gin od razu po zrobieniu testu i pecherzyka ciazowego nawet jeszcze nie bylo widac na usg. Dopiero w ten czwartek (5t4d) widac juz bylo pecherzyk.

Gość KateA92
Umówić się na 13 mają (6t4d) czy na 16 mają (7t0d) czy jeszcze później ? Ahh ileż to trzeba czekać :( :P

Gość S992
KateA92 gratulacje:-)

Kate gratki. U mnie właśnie wczoraj pojawił się śluz owulacyjny. Jak bialko rozciągliwy. Tyle ze od pewnego czasu tzn prawie 2 lata plamie na brązowo w okolicach owulki. Czytałam ze to normalne. Takze wczoraj dzialalismy i dzis tez zamierzam.

Gość Ewna3096
Kate gratulacje. Ja byłam u gin może w 5 tyg i też nie było bardzo nic widać. Więc kazała mi powtórzyć betę i zgłosić się za tydzień i wtedy już potwierdziła ciążę. Więc za wcześnie też nie ma co.

Gość KateA92
Becik29 trzymam kciuki ! ;)

Gość Inesz93
Trzeba byc cierpliwym :) sluchajcie znacie moze jakies domowe sposobby na mocny bol gardla? Cala noc sie meczylam :( ale wole nic nie brac sama

Gość Inesz93
Becik29 mam nadzieje,ze wam sie udalo ,trzymam mocno kciuki :)

Gość Paula 24
Kate gratuluję!!! Jaka super wiadomość :) do gina idź w 7 ty to już zobaczysz serduszko! Nie ma co się spieszyć! Ja zawsze bolące gardło płakałam 1/3 szklanki wody z łyżeczka soli i tak kilka razy dziennie na drugi dzień po bólu ani śladu, tylko trzeba uważać żeby nie polykac :) nie przyjemnie bo słone ale działa.

Gość Inesz93
Paula 24 dziekuje za podpowiedz :) wyprobuje na pewno :)

Kate moje gratulacje :) :) ale wieści super !!!!!mam nadzieję,że przestaniesz zła passę tu na forum i teraz będę tylko takie pozytywne wieści :) Paula ma rację bez pośpiechu ,serduszko zobaczyszok 7tyg nie wcześniej :) Jeszcze raz gratuluję:) Becik i nas także praca ,,wre ,, ;) jestem w 12dc

Gość KateA92
W Niemczech w piątek jest święto o wolne od pracy, a w środę chcemy jechać do Polski bo przez to święto wypada długi 4dniowy weekend. Zadzwonię jutro do lekarza - jeśli przyjmie mnie już teraz we wtorek to pójdę juz teraz (bedzoe to 5t1d) a jak nie to po następnej niedzieli, czyli po tygodniu, czyli siodmy tydzien bedzie zaczety. Pewnie nie zobaczę od razu serduszka bo za wcześnie, ale co tam :P zobaczę chociaż pęcherzyk ;) i czy w dobrym miejscu się zagnieździł ;) no i juz może jakieś badania zleci. Jejciu dziewczyny, ale się ciesze :) z jednej strony ciesze, a z drugiej nie mogę uwierzyć :P to moja pierwsza ciaza i dlatego tak przeżywam :P

Gość KateA92
Tzn święto jest w czwartek a nie piątek :P ale piątek bierzemy wolne a więc 4dni wolnego ;)

Gość Inesz93
To jestesmy w tej samej sytuacji Katea92 :) tez poczekam do 7 tygodnia mam nadzieje,ze cos zobacze :) Jak tam dziewczyny,ktoras juz testowala?;)

Gość S992
Ja jeszcze mam 12 dni do @ wiec jeszcze musze troche poczekac :) Ale piersi już bolą (jak zawsze przed @) i temp od dwóch dni ponad 37 wiec u mnie już po owu :)

Gość KateA92
Pojechalam dziś do pracy ale właśnie z niej wracam... jadę do mojego lekarza rodzinnego. Boli mnie trochę gardło od 2 dni i lekko pokasluje - nic wielkiego na razie ale może wystawi mi zwolnienie póki nie zobaczę się z ginem ? Trochę naciągnę i powiem mu ze kaszle, źle się czuje, nie mam sił a w pracy muszę dźwigać i normalnie słabo mi a właśnie test ciazowy wyszedł mi pozytywny to moze mi da zwolnienie na ten tydzień. Spróbuję :p a do ginekologa dzwoniłam - wizytę mam w poniedziałek (bd równo 6t0d) o 16:00 ;) to wtedy juz z ginem pogadam. Jeśli mnie uspokoi to może wrócę do pracy :p nie ukrywam, że najchętniej siedziałabym na zwolnieniu, ale tutaj w Niemczech nie dają tak chętnie zwolnień :/ także najwyżej będę chodziła w kratkę do tej pracy

Gość Inesz93
KateA92jesli masz taka mozliwosc to skorzystaj, ja tez pracuje fizycznie ale niestety narazie nie moge sobie pozzwolic na nie pracowanie ,na szczescie poki co dobrze sie czuje :)

Gość KateA92
Inesz93 ja nie dostane tu zwolnienia całkowicie... do 34 tygodnia ciąży musze pracować. Jedynie co jakiś czas dostane max tydzień zwolnienia od lekarza rodzinnego jak będę sciemniac ze gardło mnie boli itp. Ale nie przeraża mnie to, bo wiem, że szef zmieni mi stanowisko pracy i będę miała bardzo lajtowo :) moim obowiązkiem będzie przepisywanie do komputera zamówień (księgowanie ich) a to jestem w stanie zrobić w 2 godzinki a potem luz blus będę plotowac z babkami i się szwedac :P ciekawa jestem czy juz w poniedziałek będzie na tyle widać moja fasolkę ze juz mi papiery dla pracodawcy wystawi :) ale szef się zdziwi :D Która teraz najbliżej testowania ? :) za kogo mam kciuki trzymać ? :D

U mnie 13dc według mnie jestem w trakcie owulki ,także działamy ,majówka zapowiada się pracowicie ;)

Gość gość
dziewczyny,moze ktoras z Was ma podobne doświadczenia.Mam nieregularne cykle 43 45 a tera jest już 47 dzień,od 16 marca lykalam castangus,mniej więcej po 2 tygodniach zaczelam widzieć rozowe plamienie w sluzie tylko na wkladce,staramy się o dziecko wiec caly czas dzialalismy,17 marca miałam bardzo wodnisty sluz,25 bol dosyć mocny jajnika,temperatura od 25 podskoczyla 36,8 36,9 nie spada a w dzień dochodzi do 37,2,nic mnie nie boli nie mam zadnych objawow ciążowych nie bola mnie nawet piersi przed okresem zawsze bolały,tylko mam uczucie mokra bialy gesty sluz i ciasno tam w srodku,szyjki nie siegam.Martwie się ze mogłam sobie zaszkodzić tym castangusem,od wczoraj go nie biore,nie mam możliwości kupic teraz testu,ze nie wspomnę o lekarzu,co myślicie ?

Gość Angelowa11
Niestety nie mam żadnego doświadczenia w kwestii tego leku ,natomiast czasaniewalam taki różowawy śluz w okresie okoloowulacyjnym właśnie podczas dłuższych cyklow ,więc bardzo możliwe ,że w tym czasie wystąpiła owulacja ,skoro dzialaliscie w tym czasie a @ Ci się opóźnia to możliwe ,że jesteś w ciąży :)

Gość KateA92
Ja tez nie znam tego leku.. ale mierze temperaturę i tez mam 36.8-36.9 a jestem w ciąży :) w dzien tez jest powyżej 37 ;) A jaka masz temperaturę zazwyczaj ? Bo ja miałam 36.1-36.2 przed owulka i 36.6-36.7 po owulce. A teraz mam te 36.8-36.9 i jestem w ciąży ;) A dlaczego nie masz możliwości zrobienia testu ?

Gość Martka10
Sama nie wiem co już myśleć. W sobotę po południu, 2 dni przed @ zaczęłam krwawić / plamić. Nie trwało do długo, bo dzisiaj już krwawienia nie ma. Szyjka macicy przez cały czas jest bardzo wysoko, nie można jej sięgnąć. Piersi nadal nabrzmiałe i bolące, a do tego pojawia się coraz więcej naczyń krwionośnych. Teraz znowu mam ból jajnika. Poczekam jeszcze kilka dni i wykonam test. Nie wiem jak wygląda wczesna ciąża przy endometriozie

Gość KateA92
Zrób test albo idź na krew i wszystko będzie jasne ;) Dziewczyny, polecacie jakąś fajną książkę o ciąży i porodzie ? a może jakaś ma wzmianki tez o pielęgnacji i karmieniu bobaska ? Mieszkam w DE i musze zamówić coś w ciemno przez neta z wysyłka za granice