Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KateA92

Starania o dziecko 2016 2017

Polecane posty

Gość S992
Gość321 u niektórych test jest wiarygodny dopiero po terminie @. Dopóki @ nie ma to jesteś w grze w tym cyklu :) glowa do gory :)

Gość gość
Gościu321s992 ma rację ,znam przypadek że test wyszedł pozytywny dopiero 5dni po terminie @ także uszy do góry :) u mnie 7dpo albo 6 dpo ,wieczorem zauważyłam ,że podniosła mi się szyjka i pojawił się śluz taki kremowy lepki ...i tak się zastanawiam jak to jest z szyjka macicy kiedy jaka powinna być ,wie któraś coś na ten temat?

Gość gość
Ten gość na górze to ja Angelowa 11 nie wiem dlaczego ale nie mogę się zalogować :(

Hej bylam dzisiaj u gina, widzialam i slyszalam bijace serduszko :) Strasznie szybko biło :D Przesylam wszystkim ciazowe fluidy ;) KateA92 - na pewno zarodek sie jeszcze pojawi, u mnie na pierwszym usg nie bylo widac kompletnie nic, 11 dni pozniej byl sam pecherzyk, a kolejne 11 dni pozniej jest dzidzius 1cm i serduszko :)

Gość Gość321
ale Wam zazdroszczę!! jutro rano wstanęi znowu teścior, bardzo liczę na drugą kreskę.... małż mnie troszkę stopuje, że niby za bardzo się wkręcam, najchętniej to bym go patelnią zdzieliła za takie gadanie;p to wszystko jest silniejsze ode mnie

Gość S992
U mnie dzis negatyw :( 25 dc, @ powinnam miec za 2-3 dni :(

Gość gość
Kushina super :) :) :) S992 jeszcze może być za,wcześnie na test także uszy do góry ,zrób w dniu nie-spodziewanej @ :) Wszystkim testujacym życzę powodzenia :)

Gość S992
Ech tez sie tak pocieszam:( ale i tak smutno :( myslalam ze juz cos bedzie:(

Gość Gość321
Ja nie testowałam... Ledwo do pracy zdążyłam, mąż mnie celowo Noe obudził wcześniej, bo wg niego za kilka dni się okaże, a ja za bardzo przeżywam :] awantura wisi w powietrzu

Gość Paula 24
Dziewczyny ratujcie.... Mam straszne zapalenie zatok nie wiem już co robić nie mogę sobie z nimi poradzić, nie chce iść do lekarza bo pewnie wciśnię mi antybiotyk... A wiece nie wskazany... Tak mnie głowa boli a w nosie tyle ropnego kataru... Wykończe się! Kushina jeszcze raz gratuluję dbaj o siebie i maleństwo :) Kate napewno wszystko będzie dobrze! Nie denerwuj się bo tym sposobem nie pomożesz dzieciątku rosnąć! Za pozostałe trzymam kciuki!

Gość BasiekKk
Dziewczyny testujace wiem ze to trudne ale musicie wytrzymac ;) Kushina jak ja Ci zazdroszcze! :) tez chcialabym zobaczyc i uslyszec serduszko i wiedziec ze wszystko jest ok, wizyte mam za 1.5 tyg bedzie to 10 tydz ale pewnie nie bede miala usg robionego tylko pozniej dopiero to w 12 tyg i oszaleje z niepewnosci :/ w ogole to powiem Wam ze jakos tak nie czuje sie w ciazy, nie dociera to do mnie :O Co do plci maluszka to macie jakies marzenia? :) wiem ze najwazniejsze to aby zdrowe bylo ale pewnie gdzies tam w podswiadomosci myslicie o tym :)

Gość Gość321
Byle zdrowe było! :)) na zatoki spróbuj sinuprex do noska spray, ja mam przewlekle chore zatoki i jak jest gorzej tego używam, a doraźnie roztworu wody morskiej

Gość gość
To znowu ja pisałam Angel0wa

Gość Gość321
Ja mam generalnie parcie na dziecko, docelowo chciałabym parkę. Z trójką byłoby finansowo ciężko, ale które będzie pierwsze wsio ryba, byle tylko zdrowe było :)

Gość Angelowa11
Płeć dla mnie nie jest istotna ,oczywiste że najważniejsze żeby było zdrowe. ..i żeby w końcu zobaczyć wymarzone dwie kreseczki na teście :(

Kochana bardzo się cieszę :) Gościu 321 nam marzy się 3 ,ale szczerze i za4 bym się nie pogniewala ...mam 34 lata ,mąż40 ,młodsi już nie będziemy ,oboje mamy stabilne sytuację zawodowe ,mieszkaniowa i w zasadzie brakuje nam tylko dziecka -dzieci ... Dziś 7dpo ,jak myślicie czy warto zrobić test ok10dpo?

Gość Paula 24
Angelowa może lepiej poczekaj do dnia @, nie obawiasz się ciąży biochemiczna znów? Czasem lepiej nie wiedzieć.. Takie moje zdanie

Gość Becik29
My mamy dwóch synków. Marzy się córa ale najważniejsze by zdrowe było. S992 U mnie dziś też negatyw... Miałam nie testować ale mnie podkusiło.... Teraz wytrwale czekam do soboty. Paula Inhalacje z soli fizjologicznej u nas dzialaja cuda. Angelowa Lepiej poczekać.

Gość Martka 10
Niestety u mnie po raz kolejny endometrioza wygrała z ciążą :( Może w tym cyklu się uda :)

Gość Karolcia06
Jestem tu nowa... Już 4 miesiące po laparoskopii a ciąży brak... Lekarz nic nie przepisuje, cały czas cykle naturalne (oprócz brania kwasu foliowego i Euthyroxu) :( już sama nie wiem co robić, boję się ze porobią się zrosty :( w tym cyklu był monitoring, 10 dc i 2 pęcherzyki na lewym jajniku, w 13 dc już ich nie bylo... Lekarz mówił że owulacja musiała być, @ powinna być za 3 dni... Czekanie mnie dobija a moje nadzieje coraz mniejsze...

Gość Angelowa11
Macie rację z tym czekaniem :) Karolcia witaj w gronie

Gość Karolcia06
Dziś mój 24 dc a test pokazuje tylko jedną kreskę :(

Gość S992
Becik może jeszcze za wczesnie ... Tylko tak sie pocieszam :( temp jeszcze 37 wiec dalej w grze jestem. Angelowa lepiej nie testuj bo bedzies z rozczarowana tak jak my ... Ja bede dopiro w niedziele testować o ile nie przyjdzie @ ... O i ile znow wytrzymam:/

Gość Karolcia06
Cykle 26-27 dni... Tylko wydaje mi się że te 2 pęcherzyki były i tak za małe żeby z któregoś była owulacja... Nie wiem czy zdążyły urosnąć :/ chociaz zniknęły oba, tam gdzie były w 10 dc to w 13 dc nie było po nich śladu...to nie wiem co się z nimi stało :( mogły się wchłonąć? Jak myślicie? Miała któraś podobną sytuację? :)

Gość iwona25lat
Witam dziewczyny i proszę o pomoc. Mam okres regularny cykl 30 dniowy. Staramy sie o dziecko 4 cykle. Owulacja powinna być 23 kwietnia i wtedy próbowaliśmy. Okres dostałam dwa dni wcześniej niż powinien być. W tym dniu robiłam rano test i był negatywny. Wczoraj okres sie skończył był skąpy ogólnie. Dzisiaj nadal boli mnie brzuch a temp mam 37 czy warto test powtórzyć?

Gość Gość321
dla mnie cykl stracony, już pojawia mi się taki beżowy śluz, zwiastum @....:(...... liczyłam na cud.... Iwona ja bym pewnie powtórzyła test, skoro @ bbył skąpy, może warto, różne historie się czyta

Gościu321 moZe jeszcze nie wszystko jeszcze stracone :) s992,becik czasem testy wykazują ciąże kilka dni po terminie nie-spodziewanej @ także jeszcze wszystkie walczymy :) U mnie 7lub 8 dpo ,miałam zakręcony dzień ,po południu zaczął boleć mnie brzuch ,kłuć jajnik z jednej strony i krzyż ...śluz ciężko ocenić ,ponieważ ,,przytulam się ,,z mężem bez zabezpieczenia i trudno mi to zakwalifikować...czy Wy także macie taki kłopoty z obserwacja sluzu podczas ,,przytulanek"?Iwona powtorzylabym test :)

Gość S992
Iwona jeśli mierzysz temp dluzszy czas i nadal jest 37 to byc może nie byl to okres, bo wtedy temp spada do normy. U mnie dzis taki bol co jakis czas, jakby takie gorąco ale tylko w jednej piersi i to u gory, w okolicach pachy. Dziwne takie :/ Angelowa u mnie ciężko z tym sluzem, dopiero od tego cyklu sobie notuje co i jak, ale fakt że PO i to bez zabezpieczenia jest innczej:) ja nie kiedy caly dzień nastepny jeszcze czuje ze cos bylo :P Gość321 mierzysz temp? Czasem sa plamienia nawet w ciąży

Gość Michiganka
Hej dziewczyny....niektóre z Was pewnie pamiętają mnie z poprzedniego forum,ale tamto jakieś wyciszone jest dlatego przyłączam się do Was....iwona 25 lat-miło Cię widzieć i tutaj ;) ja z mężem staram się już 7 cykl...były testy owulacyjne,wiesiołki,mierzenie temperatury i inne wynalazki....nadal nic....ja też jestem teraz po miesiączce a tempka nadal 37 stopni....dziś powtórzyłam test i negatywny....2 dni przed @ zaczął mnie strasznie boleć brzuch i okolice krzyżowe....ból utrzymuje się do dziś....teraz doszło pobolewanie od krzyża do łopatek....nie wiem co jest grane....u ginki byłam w lutym i według badania USG i hormonów wszystko było ok.....jednak przepisała mi progesteron w czopkach i w tym cyklu biorę już ostatnie 7 .....7 miesiecy to iby nie długo,ale ja wysiadam....nie mam siły już płakać nawet....od zeszłego cyklu zaczęłam brać też inofem,bo czytałam że pomaga w zajściu w ciążę....no i teraz zamowiłam żel ,który jest odpowiednikiem śluzu płodnego-conceive plus....u mnie ze śluzem płodnym bywa różnie....w ostatnim cyklu go prawie nie było....były momenty,że zaprzestałam obserwacji moich dni płodnych,trochę wyluzowałam,ale tez się na nic to zdało....jak ciąży nie ma tak nie ma.... teraz chcę przetestować ten żelik,dziewczyny na innych forach pisały,że zaszły nawet w pierwszym cyklu z tym żelem.....jak się nie uda do czerwca to zmieniam lekarza i będę musiała zrobić kolejne badania....zastanawiam się czy i ja nie mam endometriozy,miewam krwiomocz na kilka dni przed @ a czasami po @...ból przy oddawaniu moczy i wychodzący z cewki śluz z krwią co zaobserwowałam na papierze toaletowym....robiłam badania nerek i moczu i niby tez wszystko ok....czasami już tracę głowę przez to wszystko....świat mi się wali....czuję niechęć do życia coraz bardziej....Wam życzę powodzenia :)