Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ja po smierci pujde do nieba

Polecane posty

Gość gość

W zyciu tyle zlego zrobilem

Gość gość
Po śmierci nikt nie może pujść do nieba. To Ty też nie pujdziesz.

Gość gość
Ale przeciesz jest pieklo i nievo ja chce do nieba mimo ze tyle zlego zrobilem Hitler zrobil wiecej wiec nie jestem az tak bardzo zly

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

gość dziś W zyciu tyle zlego zrobilem x gdyby tylko ludzie byli w niebie, którzy nie grzeszą to niebo byłoby puste... wszyscy grzeszymy dlatego warto iść do szczerej Spowiedzi św. Poproś J/ezusa o wiarę i o nawrócenie. Powiedz mu wszystko jak przyjacielowi. On Cię kocha :) Właśnie po to On na ziemie aby nam pomagać wstać. Mnie pomógł. Więc pomoże i Tobie :)

Stara raszplo to co polecasz jest po prostu nudne, nawracanie na siłę jest tak skuteczne jak polecanie nudnych książek biograficzno-historycznych. Jak kogoś nudzi religia nie będzie jej studiował ani czytał ale ty masz zbyt mały mózg aby to pojął.

Gość gość
Nie no ja takich kazan niiechce sluchac ja tylko pytam czy bendac noralnym juz czlowiekiem pujde do nieva nie mam zamiaru stac sie fanatykiem religijnym chce byc zwyklym czlowiekiem ani dobrym ani zlym po srodku srodka

Niestety ale zmartwię cię, właśnie będąc normalnym i dobrym, żyjąc spokojnie pójdziesz do przysłowiowego piekła aby go doświadczać, a dopiero później do przysłowiowego nieba. Takie są zasady i to nie ma związku z żadną religią, to są podstawy mechanizmu w tym Matrixie, nie docenisz słodkości nie znając gorzkości. Tematy te są także poruszane głęboko w hinduiźmie i prawach karmicznych.

Gość gość
Ale w piekle jest smoła...

Gość gość
Wiem ze niedlugo umre jestem zmeczony zyciem nie chce zyc chcalbym wiedzec gdze pujde biorac pod uwagie ze zrobilem w zyciu tyle zla

Piekło to stan z którego można łatwo wyjść, w ten sposób nawet Hitler mógł wejść do nieba na jakiś czas ale obydwa te stany nie są trwałe, nic nie jest wieczne. Wieczność wymyślili egoiści którzy chcieliby mieć wiecznie dobrze, a dla innych wiecznie źle. Te idee są z gruntu złe i brak w nich jakiejkolwiek mądrości.

Gość gość
Pójdziesz do nieba jeśli cię skremują i podwieje wiatr :classic_cool:

Gość gość
Wolalbym zeby nie bylo piekla i nieba tak bylo by lepiej dlamnie

Co ty takiego złego mogłeś zrobić? Mógłbyś pół ludzkości wymordować, i odrodzić się pełen szczęśliwości jeśli tylko chcesz. Jak to powiedział Pol Pot o samym sobie "Hitler o większym szczęściu".

Ale obydwa te stany wsytępują tylko na ziemi i doświadczają ich ludzie jak i zwierzęta, a możliwe że i cała planeta, ekosystem.

Możliwe też że staniesz się na pewien czas nicością i odpoczniesz, ale cheć życia jest silniejsza i wrócisz. Po to jest życie właśnie zrobione aby żyć i się nim cieszyć w pełni, a nie spędzać jakąś "wieczność" w fikcyjnych miejscach i umierać tam z nudów wielbiac jakiś nudnych, zawszonych brodaczy i ich stare książki.

Gość gość
jeśli ktoś dużo zła uczynił to pójdzie do nieba przez czyściec , a piekła nie wolno wybierać, bo ono nie przeznaczone dla ludzi. a czy szukasz Maryję która na ciebie czeka..

Gość gość
Po pierwsze pisze sie POjde o z kreska po drugie poznaj Boga ktory stworzyl niebo bo... tak na wlasny rozum to dlaczego swojim rozumkiem probujesz rozsadzic co jest dobre a co zle? Skad mozesz wiedziec czy to co jest dobre wg ciebie Bog tez uzna za dobre wg siebie?

Gość gość
Gosc 21 44 sram na groby twojej najblizszej zdechlej rodziny suczy synie

Gość anialon
Jesli mam byc naprawde szczera to naprawde... nie ludz sie zadnym niebem. Dowiedz sie najpierw czego Bog chce od Ciebie i odpowiedz sobie na pytanie czy te warunki spelniasz. Wielu sie wybieralo do nieba twierdzac ze sa dobrymi ludzmi. krzyczalo, ze jestem przeziez dobrym czlowiekiem! Ale czy to wystarczy aby po smierci trafic prosto do nieba?

Jest to oczywiscie bardzo wazne. Zaden czlowiek nie powinien ustawac w czynieniu dobra. Ale uwazam ze trzeba troche trudu sobie zadac by poznac TEGO ktory niebo stworzyl :)