Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kawwa

Czy Polskie sądy wydają zgody na wyjazd z dziećmi za granice?

Polecane posty

Chce wyjechać z dziećmi za granice, jedynym problemem jest ojciec dzieci ktory sie nie zgadza. W sądzie toczy sie sie sprawa rozwodowa, o alimenty, pozbawienie ojca praw rodzicielskich i pozwolenie na wyjazd. W Polsce zyje z zasilku za 600 zl w Holandii mam prace do ktorej moge wrocic i na spokojnie zarabiac 500 euro tygodniowo. Ojciec moich dzieci od 4 miesiecy nie lozy na dzieci, probuje z nimi sie kontaktowac ale dzieci sie go boja i odmawiaja kontaktu a ja nie chce ich zmuszac. Dziec***amietaja jak tatus sie znecal nademna i nimi po pijaku. Ojciec moich dzieci ma sadowny najaz leczenia poniewaz jest alkoholikiem. Czy zdarza sie ze sad wydaje zgode na wyjazd? Ile trwa takie podjecie decyzji? Prosze o pomoc

Gość gość
Oczywiście ze sądy wydają takie decyzje. Ja tez ograniczyłam władze rodzicielska ojcu mojego dziecka mogę wyjeżdżać kiedy i gdzie chce nie musze pytać o zgodę jedynie informować gdzie dziecko mieszka.

Gość gość
Oczywiście ze sądy wydają takie decyzje. Ja tez ograniczyłam władze rodzicielska ojcu mojego dziecka mogę wyjeżdżać kiedy i gdzie chce nie musze pytać o zgodę jedynie informować gdzie dziecko mieszka.

Gość Gago2
Wszystko tak naprawdę zależy od specyfiki i tego co powiesz w sądzie, tutaj trzeba zaznaczyć, że jak masz doświadczonego prawnika u swojego boku to masz dużo większe szanse na pozytywne rozstrzygnięcie sprawy rozwodowej i o wyjazd. W Warszawie mecenas Budrewicz jest takim specjalistą, który jest chętnie wybierany do trudnych spraw, głównie ze względu na swoje ogromne doświadczenie. A trzeba zauważyć, że niekorzystna decyzja sądu może niektórym osobą pokrzyżować plany życiowe.