Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezapominajka_123

Dlaczego Bóg posyła na świat osoby chore, z deformacjami ciała i te od razu

Polecane posty

"Owszem udaremnia plany i błogosławi aby Jego Wola mogła się ziścić dla dobra tych ludzi" x A skąd możesz wiedzieć jaka jest wola boga skoro w bibli pisze że niezbadane są wyroki boskie? Dlaczego dla dobra? Dlaczego niektórzy żydzi nie lękają sie uznać że bóg jest zarówno złym i jak i dobrym, a wy panicznie boicie się tej prawdy? Macie coś do judaizmu? Nowy testament jest śmieszny, to stary testament jest bardziej zagadkowy.

Gość gość
Jakbyś nie zauważył czy nie zauważyła tu się wypowiada kilka osób, a ty piszesz zamiast wy to ty, a teraz kolejna rzecz nie oskarżaj go o nie myślenie, to, że wierzy w boga, nie znaczy że wierzy w biblię czy w Kościół, a nawet jak w to wierzy to i tak myśli, bo wiara nie jest jedynym aspektem życia, ale jest ważna, ja wierzę, ale zawsze stawiam na pierwszym miejscu rodzinę,hobby potem boga, potem pracę, nie raz zastanawiałem się nad Bogiem, ale znalazłem odpowiedzi, a ty chyba życia nie masz bo cały czas na forum piszesz

Przecież bóg wyraźnie i perfidnie zaznacza że on przygotowuje zarówno zbawienie jak i potępienie. Więc jego działania mogą być również na szkodę ludzi. I jak to teraz k***a wytłumaczysz?

Gość gość
Bycie dobrym, nie znaczy że dla wszystkich robisz to co oni chcą bo im to ma złe wyjdzie, trzeba ich też karać za złe rzeczy, wtedy jest sprawiedliwość i dobroć

"ale znalazłem odpowiedzi" x Jak znalazłeś to odpowiedz na post z godz 14:47, w razie czego mogę ci dać cytat z książki religijnej żebyś nie mówił że tak nie powiedział.

Gość gość
Skoro ktoś twierdzi że bóg do niego przyszedł choć go nie szukał, to po co komu wolna wola, skoro bóg sam wybiera sobie poddanych? Jak można mówić "masz wolną wolę - nawróć się", po co mi wolna wola skoro bóg może przyjśćdo mnie bez pytania, bez mojej woli? XXX Bo Cię kocha ? I nie chce Twojej zguby na wieczność w piekle. On Cię stworzył do życia w raju bez chorób, cierpień, bólu i śmierci. Bez tego co na zły pod płaszczykiem kłamstwa w raju. Bóg daje Ci po raz setny szansę na nawrócenie. I czy Go tym razem przyjmiesz zależy od Twojej wolnej woli. Możesz Go odrzucić tak jak ludzie w raju ale On nadal będzie o Ciebie walczył tak jak o pierwszych rodziców i ich potomstwo czyli nas wszystkich. Nie zniszczył nam wolnej woli. Nadal wybieramy. Albo Jego albo złego.

Gość gość
Bóg nie krzywdzi ludzi, ludzie krzywdzą ludzi, a Bóg ich tylko karze i potępia za złe czyny, a za dobre nagradza, tak jak działa prawo, ktoś zabije idzie do więzienia, ktoś wygra zawody dostaje kasę i medal

Ale ja wcale nie chce być faworyzowany przez twojego boga bo dlaczego ja mam być wybrany, a ktoś inny - ma zostać pominięty bo tak się bogu spodobało aby go pominąć? Skoro może przyjsć do mnie bez pytania to niech przyjdzie do wszystkich. Dlaczego ich dyskryminuje. Ja chce zbawienia dla każdego bez ich zgody jak to śpiewał Freedy Mercury - "Heaven for everyone". Niebo dla wszystkich. Dlaczego nie? Widzicie? Wy jesteście złem, wy jesteście siedliskiem zła! Siedliskiem kłamstwa i sprzeczności! Wy, nie ja. Kto jest lepszy ja czy wasz bóg? Bo wasz bóg kocha wybranych, a ja wszystkich złych i dobrych.

Gość gość
Nie istnieje zaden Bog. Ludzie inteligentni to wiedza. Wystarczy ze logicznie przemyslicie sprawe. Gdyby istnial Bog jak ten katolicki swiat nie wygladalby tak jak wyglada. Bog jest narzedziem do sterowania ludem. ;)

dziś - bóg kazał krzywdzić ludzi i dlaczego kłamiesz bezczelnie? Myślisz że nie znam starego testamentu? Kazał nawet ich brać sobie za niewolników. Bóg który tak ceni wolność kazał brać ludzi na niewolników.

Gość gość
A skąd możesz wiedzieć jaka jest wola boga skoro w bibli pisze że niezbadane są wyroki boskie? Dlaczego dla dobra? XXX Skąd wiem? Pisze w biblii, że Bóg jest owszem sędzią - za dobre wynagradza a zło - karze. Ale pisze również, że jest miłosierny. Wierzę w Jego miłosierdzie bo nie jestem dobrym człowiekiem. Dlaczego dla dobra? Bo On jest dobry i święty i nie chce naszej zguby na wieczość. Stworzył naz z milosci i dla milosci. Czyli do zycia w raju z Nim na wiecznosc, bez bólu, chorób, cierpień i śmierci. I za Go kocham.

"Bo On jest dobry i święty i nie chce naszej zguby na wieczość." x Dokładnie tak i każdy człowiek trafi do nieba, a wy bawcie bawcie się dalej w sądzenie. Traficie do nieba to odechce się wam sądzenia.

Boli was to, razi, plujecie jadem gdy słyszycie - każdy człowiek do nieba? Kipi w was gniew i złość że tak nie może być - spokojnie, we mnie też kipi gniew, a wiem że każdy idzie do nieba. Dlatego warto to wiedzieć.

Gość gość
A najgorsze jest to że oni się rozmnażają jak karaluchy.

Gość gość
Skąd masz informacje, że ja, a raczej my chcemy nieba dla dobrych? Bóg kocha każdego i każdemu wybacza, ktoś kto nawet całe życie zabijał, nie wierzył, Bóg go kocha, a jeśli pod koniec życia przyzna że żałuję, że robił źle, Bóg da mu niebo, czy człowiek jest zły czy dobry człowiek go kocha, Jezus oddał życie za nas, za to, żeby wybawic ludzi z piekła i ja będąc wierzący wierzę, że gdy ziemia ulegnie zniszczeniu, wszyscy ludzie z piekła zostaną uwolnieni i każdy będzie na nowo równy

Gość gość
Dokładnie tak, zgadzam się, bo pomyślcie człowiek który g****il córkę i każdego, Zabijał, kradł, a nie żałuję to ma iść do nieba, gość przede mną sądzi, że tak, ale ja nie, nie żałuję to niech będzie w piekle

Gość gość
Dokładnie tak, zgadzam się, bo pomyślcie człowiek który g****il córkę i każdego, Zabijał, kradł, a nie żałuję to ma iść do nieba, gość przede mną sądzi, że tak, ale ja nie, nie żałuję to niech będzie w piekle

Ale dlaczego tak bardzo chcecie aby ktoś żałował że zrobił źle? Po co? Skoro ktoś taki może wiedzieć że to co zrobił było nie jego wolą, a wolą boga. Wszak wszystko jest wolą boga, a skoro wszystko jest jego wolą to jaką my mamy wolę? Pytam się - chcecie stawiać się nad waszego boga i sami sobie rządzić, ustalać? Dlatego mówię - że bóg smieje się z waszych planów i waszej woli. Dalej się z tym nie zgadzacie? Już nie wiecie co pisać, powtarzacie i płaczecie pisząc te nielogiczne formułki religijne bo nie wiecie co mi odpisać.

Jesteś tępą ściero modelko, głupią, pusta flądrą umysłową która ani nie potrafi myśleć ani mówić. Jesteś programem i bardzo dobrze! Nie będziesz nigdy mądra.

Dam ci też dobrą rade - w*********j na forum religijne bo ja naprawdę nie mam pojęcia po co ty tu jesteś? No k****. Po co tu są mohery?

Gość gość
Przelewajcie pieniądze na moje konta bankowe! Nawet najmniejsza suma się liczy! Witam jestem samotną niepełnosprawną Mamą ze znacznym stopniem niepełnosprawności i nazywam się Ewa, choruję od urodzenia na MPD i raka oraz depresje, a ja sama wychowuje 6-letnia Córeczkę Agnieszkę i 11-letnią Anię z zespołem Down'a - potrzebujemy wsparcia finansowego (wierzę że jeszcze dobrzy ludzie istnieją) utrzymujmy się z renty socjalnej 615,23zł alimenty mam bardzo małe gdyż przybrany ojciec dziecka zwany ojczymem i tatusiem przyklejanym skutecznie wymiguje sie od płacenia wyższych, bo jest bezdomnym alkoholikiem i narkomanem (ale to długa historia) dużym wsparciem dla Nas są moi rodzice (ale Oni wiecznie żyć nie będą), nie proszę o duże pieniądze tylko o drobne wpłaty które pomogą Nas jakoś żyć SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA KAŻDĄ POMOC I WSPARCIE (panom za propozycje seksualne dziękuję ale takie nie wchodzą w grę, bo mam obciętą łechtaczkę i wyciętą macicę, a wcześniej byłam wysterylizowana) NIE CHCE NIKOGO NACIĄGNĄĆ ANI OSZUKAĆ, JESTEM UCZCIWĄ SAMOTNĄ MATKĄ W POTRZEBIE! POZDRAWIAM SERDECZNIE i jesteśmy głęboko wierzącymi katoliczkami! Mój mąż i ojciec mojej córeczki zmarł w młodym wieku na raka! IBAN PL 13 1160 2202 0000 0000 5891 2938 (POLAND) m Bank 32 1140 2004 0000 3402 4174 7356 (Polska) Panowie i Panie! Wasze dzieci też mogą zachorować! Niech zdrowi i bogaci podzielą się pieniędzmi ze biednymi i chorymi! Przelej nawet od 1 zł w zwyż! Każda kwota się liczy! Mała to może być suma jak i duża! Cjcecie to wpłacajcie pieniądze na te moje konta bankowe, a jak chcecie to nie wpłacajcie! Twój wybór i przymusu nie masz! Nie chcesz pomóc to nie pomagaj to i ja Tobie nie pomogę! Jak Wy mi niepomożecie to i ja Wam nie pomogę i zdechniecie chorzy i samotni na ulicach, bo ZUS i NFZ pięniędzy Wam nie da na Wasze leczenie, a nikt niezapłaci podatków na Was! Będziecie samotni płakać chorzy umierając w męczarniach i cierpieniach! Skopiuj tę wiadomość i powiel ją na forach oraz roześlij znajomym na komunikatorach Kod: ed2k://|file|ROMs%20Neo%20Geo,%20Mame,%20CPS-2-1,%20N64,%20Amiga%20500,%20SNES,%20NES,%20Genesis,%,%20GBC%20by%20.USAakaNORWAY666..rar|13847168812|57344E126B891445CDAB13BB4E68479B|/

Gość gość
przelałem 400zł