Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezapominajka_123

Dlaczego Bóg posyła na świat osoby chore, z deformacjami ciała i te od razu

Polecane posty

Gość niezapominajka_123

po porodzie umierające? Słucham katolików, proszę, odpowiedzcie na to jedno pytanie. Chcę wierzyć w Boga, szukam Go, ale płaczę i tracę wiarę nie znając niektórych odpowiedzi, a zwłaszcza na pytanie wyżej.

Gość gość
Nie ma Boga.Sa ludzie zj****i

Gość gość
Bo bóg ma dziwne poczucie humoru i bawią go kaleki 🖐️

Gość gość
Bóg daje życie i wolną wolę to że ktoś kogoś zabije to nie jest wina Boga tylko złego wyboru zabójcy, ale on mógł mieć taki wybór albowiem ma wolną wolę i zostanie za to osądzony po śmierci, natomiast ta zabita osoba zapewne trafi do nieba Deformacje czy choroby też nie pochodzą od Boga, to wynik ludzkich działań - zła pula genowa, kazirodztwo, alkoholizm czy palenie fajek będąc w ciąży, trucie się żarciem z chemią (to też nie wina Boga tylko tych co takie żarcie produkują i dzisiaj mało co można zdrowego zjeść dlatego ludzie chorują często na raka...) jest wiele przyczyn dlaczego dziecko może urodzić się chore, jest wiele rzeczy które na tym świecie są złe, ale to nie wina Boga tylko ludzi...

Gość niezapominajka_123
Dobrze, ale na przykładzie mojej cioci - cała rodzina jest zdrowa, ciocia z wujkiem nie palą i nie piją, są wspaniałymi i zdrowymi ludźmi, pierwsze dziecko żyło minutę, a drugie urodziło się z wodogłowiem. Czemu każdy wygląda inaczej - rodzaje nosów (od mamy, mama od babci itd. ale kto był pierwszy, co zapoczątkowało ten czy tamten nos?), rodzaje waginy (motylek? bułeczka?), piersi, sutków (np. wklęsłe, płaskie - dlaczego?), jedna noga krótsza od drugiej, szósty palec, czy nawet problemy z zębami? Dlaczego niektórzy rodzą się idealni, a inni cierpią? Choroby jako wina ludzi, dobrze, ale już na początku masa ludzi umierała, a nie było takiej chemii jak jest teraz. Skąd te wirusy i choroby, te początkowe... Dlaczego...

Jak to nie wina boga? A rzadkie choroby gdzie są jeden dwa przypadki takie na świecie? A kobieta z 4 nogami i inne dziwadła? Katolicy nie znacie swojej książki, w nowym testamencie zapytali się Janusza Citrusa po co bóg wydaje na świat właśnie kalekich, niewidomych, głuchych i im Janusz Citrus cynicznie powiedział po to aby "podziwiano dzieła boże". To jest jedna z tych złośliwych i chamskich wypowiedzi Janusza Citrusa obok tych aby nienawidzić innych, rzadko je cytują ze względu na to że są niewygodne i sprzeczne. Także autor ma rację - wszystko jest winą boga.

Gość niezapominajka_123
Dobrze, ale na przykładzie mojej cioci - cała rodzina jest zdrowa, ciocia z wujkiem nie palą i nie piją, są wspaniałymi i zdrowymi ludźmi, pierwsze dziecko żyło minutę, a drugie urodziło się z wodogłowiem. Czemu każdy wygląda inaczej - rodzaje nosów (od mamy, mama od babci itd. ale kto był pierwszy, co zapoczątkowało ten czy tamten nos?), rodzaje waginy (motylek? bułeczka?), piersi, sutków (np. wklęsłe, płaskie - dlaczego?), jedna noga krótsza od drugiej, szósty palec, czy nawet problemy z zębami? Dlaczego niektórzy rodzą się idealni, a inni cierpią? Choroby jako wina ludzi, dobrze, ale już na początku masa ludzi umierała, a nie było takiej chemii jak jest teraz. Skąd te wirusy i choroby, te początkowe... Dlaczego...

Gość gość
Jakby nie było chorób to nikt by nie umierał chyba że samobójcy i ci z wypadków, a jednak ziemia to tylko krótki przystanek ku wieczności i umrzeć trzeba, więc same choroby stworzył Bóg, zauważcie że ktoś kto cierpi przez pół życia a potem jego los się odmieni docenia swoje szczeście znaczniej bardziej który od samego początku miał leciutkie życie, tak samo na ziemi każdy niesie swój krzyż by potem poczuć ulgę i być szczęśliwym w przyszłym świecie, wtedy się to szczęście doceni. Nie ma ani jednej osoby na tym świecie która byłaby zawsze w pełni szczęśliwa, żadnej... ani mnóstwo pieniędzy ani sława nigdy nie da szczęścia. Cierpienia ziemskie są po to by docenić ten ogrom szczęścia po śmierci

Gość prawictwo pospolite 152
to nie bóg posyła te osoby na swiat tylko szatan szatan ma taką samą siłe jak bog , bo jest jego bratem

Gość gość
Niech katolicy odpowiedzą na pytanie, dlaczego rodzą się ludzie z genami seryjnych morderców. Ponoć istnieją takie predyspozycje, jedna na 1000 osób rodzi się z takim genem.

Gość gość
to że ja tak powiedziałem jedna osoba na tym świecie to nie musi od razu oznaczać że tak jest, to tylko moja skromna teoria ;) po prostu uważam że gdyby na ziemi nie było cierpienia tylko samo szczęście to wtedy czym by było szczęście? my nawet byśmy sobie nie zdawali sprawy że jesteśmy szczęśliwi, byłoby to po prostu normalne, natomiast jak ktoś ma gorszy okres w życiu, cierpi, jest mu ciężko a potem przyjdą lepsze czasy to wtedy wiesz czym jest to szczęście i doceniasz jego smak i każdy człowiek świadomie czy też podświadomie do tego szczęścia dąży bo wie że to jest fajne, dobre miłe cudowne, a droga do tego szczęścia, to cierpienie poświęcenia różne, mogą też wiele człowieka nauczyć zauważ że jak wygrasz 5000zł to łatwo przyszło łatwo poszło, mało kto uszanuje te pieniądze, większość rozpieprzy na głupoty no bo jak wygrałem to co mi tam, trzeba zaszaleć natomiast jak masz na to zapieprzać 3 miesiące wtedy inaczej szanujesz te pieniądze poprzez cierpienia wyrzeczenia poświęcenia doceniamy o wiele bardziej wieczną miłość i szczęście

Gość gość
po to są ludzie kalecy aby ci zdrowi mieli okazję im pomagać i dzięki temu by mogli trafić do nieba. A na sądzie ostatecznym wszyscy będą zgromadzeni bez śladu choroby i nikt nie będzie miał więcej niż 33 lata.

Gość gość
Bóg jest nieskończenie dobry a choroby to nasze dzieło naszych zaniedbań

to nie ma nic wspólnego z dobrem szatan pragnie rywalizacji z bogiem , bo jest jego bratem przeciez swiat na którym zyjemy nie jest dziełem boga .. Jest dziełem dwóch braci .. bog nie jest mocniejszy od szatana

Gość gość
CHoroby istnieją po to, aby inni mogli im pomagać i pójść do nieba :D Wspaniała interpretacja, widać, że to katol napisał :D Zresztą co z tego, c****erwsi i tak bardziej cierpią. Bóg katolicki, to taki s******l, ze żąda od cierpiącego, np chorującego całe życie, kalekich, aby modlili się za swoich prześladowców, którzy ich krzywdzą i ich wykorzystują, aby sobie na nich zerowali i mogli pójść dzięki ich cierpieniom do nieba. Chore!

niezapominajka_123 dziś Piszesz: "po porodzie umierające? Słucham katolików, proszę, odpowiedzcie na to jedno pytanie" 🌻 4 lata temu przez jeden komentarz na necie wpadłam na str. ostrzezenie.net gdzie znajdują się współczesne objawienia dzięki, którym się nawróciłam. Na tej stronie również znalazłam odpowiedzi na wiele pytań w tym również na to pytanie :) Pisze tam, że rodzące się osoby chore i kalekie przychodzą na świat po to aby zbawić innych. Bóg pyta ich duszy przed narodzeniem czy chcą ofiarować te ziemskie cierpienia za zbawienie innych dusz, które w przeciwnym wypadku poszły by na wieczność na potępienie. I te dusze wyrażają na to zgodę. Będąc już na ziemi mogą to akceptować bądź nie ponieważ tego nie pamiętają. Ale czy to same akceptują czy też nie, to w każdym przypadku po śmierci są już zbawione one same i inne za które cierpią. Również ma rację gość dziś że nasze choroby są konsekwencją naszych własnych grzechów czy grzechów innych. Np. choroby układu oddechowego z zatrutego środowiska itp. jako konsekwencja skutku ludzkich działań przeciw naturze.

wy myslicie ze to bog tworzy trzesienia ziemi ? nieprada .. To dzieło szatana , a bog nie ma tutaj nic do powiedzenia , bo jest za słaby by mu sie sprzeciwić ale to nie znaczy ze szatan calkowicie przejął kontrole nad ziemią tworzy choroby , trzesienia ziemi , itd itp .. bog też ma tutaj wiele do powiedzenia . ktos napisal powyżej ze kalecy sa dzielem tylko szatana , ale to nieprawda bog dal kalekom rozum , szatan dal im kalectwo

Gość gość
dziś słowianin a co ty możesz wiedzieć o przeszłości genowej, medycznej rodziców tych bliźniaczek syjamskich? tyle wiesz co zjesz... idź na studia medyczne to będziesz wiedział ile w człowieku jest tego wszystkiego i ile różnych rzeczy ma wpływ na setki innych rzeczy. Skąd u ciebie taka pewność że rodzice takiego dziecka byli w 100% super, mogli nawet jakieś poalkoholowe czy pokazirodcze geny po dziadkach czy pradziadkach odziedziczych a to wybiło później

"Bóg pyta ich duszy przed narodzeniem czy chcą ofiarować te ziemskie cierpienia za zbawienie innych dusz, które w przeciwnym wypadku poszły by na wieczność na potępienie. I te dusze wyrażają na to zgodę. Będąc już na ziemi mogą to akceptować bądź nie ponieważ tego nie pamiętają. Ale czy to same akceptują czy też nie, to w każdym przypadku po śmierci są już zbawione one same i inne za które cierpią." x Ale po co ma pytać wszechmogący bóg jakieś dusze skoro mają wolną wolę? I w dodatku wymuszać na nich zgodzenie się? A skoro bóg wiedział że się zgodzą to po co pytał?

Gość gość
słowianin przeczytaj z linku dziś tam masz to na mój sposób wytłumaczone

no pewnie ze deferomacji nie stworzył bóg , to dzieło szatana gdyby bóg maczał w tym palce to by oznaczalo ze nie jest taki boski za jakiego sie uważa , ze ma pierwiastek diabła w sobie dlatego ja zakladam ze to szatan stworzył choroby , raki , nieszczescia na swiecie A bog był temu przeciwny , ale nie mógł powstrzymać szatana bo brakło mu mocy .. człowiek jest elementem rywalizacji miedzy dwoma tytanami

Gość gość
I co z tego jak oni potrafią sobie znaleźć partnera na cale życie PEFRON organizuje im spotkania i nie są sami, a wielu zdrowych ludzi nie potrafi jest po prostu zbyt nieśmiałych aby do kogoś zagadać. Wniosek z tego taki że społeczeństwo bardziej dyskryminuje nieśmiałych niż niepełnosprawnych.

Gość niezapominajka_123
Bóg jest dobry, dobrze, ale czemu wysyła ludzi do piekła? Czemu ci dobrzy ludzie, ale niewierzący, są skazani na piekło (wg katolików), bo nie wierzą? Nie modlę się, nie chodzę do kościoła, mam codziennie wiele wątpliwości i załamań w wierze, cierpię i jak widać nie zgadzam się z Bogiem, ale oddałabym życie za obcego mi człowieka - też trafię do piekła? Bo nie byłam "katoliczką"?

niezapominajka_123 dziś Piszesz: "... na przykładzie mojej cioci - cała rodzina jest zdrowa, ciocia z wujkiem nie palą i nie piją, są wspaniałymi i zdrowymi ludźmi, pierwsze dziecko żyło minutę, a drugie urodziło się z wodogłowiem. x Może właśnie ten sposób Bóg ich doświadcza? Przecież każdego z nas doświadcza w jakiś sposób Z tym, że skoro te dzieci się urodziły to żyją :) Żyją już w Niebie, w wiecznej miłości szczęśliwości czyli bez bólu i cierpień i śmierci. A to jest nasz cel :)

Gość gość
ale nie każdy taki przypadek jest. x no i znowu się zapędzasz, skąd ty możesz wiedzieć jak jest? studiowałeś historie medyczną tych ludzi, masz ich karty chorobowe ze szpitali i ośrodków zdrowia ze tak wszystko wiesz?