Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezapominajka_123

Dlaczego Bóg posyła na świat osoby chore, z deformacjami ciała i te od razu

Polecane posty

Gość gość
Katarzyna Ka chodzi o wyraźny materiał dobrej jakości; jednakowo interpretowany przez ludzi, co najmniej takiej jakości jak w przypadku żywych ludzi. Czegoś takiego nie ma. Dobrze jak by z istotami z zaświatów można było porozmawiać przez telefon, skype itp. Zarejestrowana rozmowa pozwoliła by poskromić tych, którzy diagnozują schosofrenię, gdy ktoś słyszy "głosy".

Gość Katarzyna Ka
Polecam książki Bruce Moena. Prowadzi On tez warsztaty na zywo przez internet z polskimi tlumaczami.

Gość Katarzyna Ka
Polecam książki Bruce Moena. Prowadzi On tez warsztaty na zywo przez internet z polskimi tlumaczami.

Gość Katarzyna Ka
Tak właśnie kiedyś była o tym mowa nie pisałam o tym bo nie pamiętam dobrze jak to było. Ktoś z kimś prowadził rozmowę przez Skype...później ta osoba gdzieś wyszła...a później jak przeglądala nagranie to okazało się ze nagraly się rozmawiające dwie dusze

Gość gość
ktoś, kiedyś, z kimś? A jakieś konkrety? Link do nagrania, artykuł, gdzie to miało miejsce?

Gość gość
Bóg nie istnieje.Jest tylko bezosobowy wszechświat obojętny na ludzki los.

Gość gość
Szatan istnieje. Opętania, obłędy w czasie seansów spirytystycznych, koszmary senne, nawiedzone domy - dowodów jest dużo. Co do boga to zgadza się, nie ma, przynajmniej na tym świecie.

Gość Katarzyna Ka
No proszę bardzo jest już powyżej prawidłowo wklejony link na blooga więc zainteresowanych zapraszam

Gość gość
oj stara modelka bez związku - to co piszesz znaczy tylko tyle że to szatan jest bogiem i rządzi światem.

Gość gość
oj stara modelka bez związku dziś a można wywołać samego Boga na seansie spirytystycznym, czy wtedy też przyjdzie szatan?

oj stara modelka bez związku dziś a można wywołać samego Boga na seansie spirytystycznym, czy wtedy też przyjdzie szatan? x Boga nie można "wywołać" Bóg jest i nie jest na "wywołanie" na seansie spirytystycznym zawsze przychodzą demony podszywające się pod zmarłych a nawet pod anioły światłości jest jeden myk - który pozwala rozróżnić czy dany duch przychodzi od złego czy nie wystarczy się zapytać czy przychodzi w Imię J/ezusa wówczas zobaczysz co się będzie działo

Gość gość
oj stara modelka bez związku Ale Jezus był człowiekiem żyjącym 2000 lat temu, jak Platon, Archimedes czy Sokrates. skąd w Nim taka szczegółna moc? W snach jak rozmawiam ze zmarłymi bliskimi to jak spojrzę im prosto w oczy to od razu zmieniają się w demony a ja się budzę ze snu...

oj stara modelka bez związku - to co piszesz znaczy tylko tyle że to szatan jest bogiem i rządzi światem. x szatan nie jest bogiem jest upadłym aniołem, który stara się za wszelką cenę zwieść dusze aby nie wierzyły w prawdziwego Boga owszem jesteśmy skażeni złem - cierpimy, czujemy ból, starzejemy się, umieramy ale tylko tu na ziemi - przez lat kilkadziesiąt tu na ziemi już na wieczność wybieramy albo miłość albo zło i dlatego szatan zwodzi

Gość Franek bez Firanek
to jestr aż irytujące [delikatnie mówiąc] , że jeszcze jest taki ciemnogród , który śmie obwiniać Boga , który dał nam doskonały świat i życie i .. wolną wolę czynienia z nim co chcemy. a my Boga obwiniamy o choroby o wypadki. te napisy na grobach , że :"Bo tak chciał" .. chciał? żebyśmy zatruli wszystko i mieli raka albo jak ktoś pijany się wtryni pod ciężarówkę to Bóg tak chcial? Bóg jężeli prawdziwie w Niego wierzysz i się modlisz to cię wyciągnie , uzdrowi z tych błędów ludz-kości!

Gość gość
oj stara modelka bez związku to że szatan jest upadłym aniołem to jest tylko dogmat religii chrześcijańskiej, nie występuje w innych kulturach i nie może być traktowane jako prawda obiektywna.

Ale J/ezus był człowiekiem żyjącym 2000 lat temu, jak Platon, Archimedes czy Sokrates. skąd w Nim taka szczegółna moc? x Tak był człowiekiem fizycznym i cielesnym jak my ale nie miał nigdy gr/zechu w sobie jak my Jego szczególna moc to B/oża Moc. Jako Syn B/oży się począł z Duc/ha św. i Naj/świętszej Maryi Panny, która była n/iepokalanie poczętą aby B/óg mógł mieszkać w ciele bez gr/zechu. J/ezus był i człowiekiem w naszym ziemskim wymiarze - czuł ból i cierpienie tak jak my ale równocześnie miał D/uszę B/oga. Czynił wiele cudów, których żaden inny prorok nigdy nie uczynił. Najważniejszym jest to, że po 3 dniach powrócił do życia i Dał dowód, że wierząc w Niego nie umrzemy na wieczność.

Gość Franek bez Firanek
szatan istnieje. sąsiadka slyszałem jak rano o wychodzącym od niej facecie mówiła drugiej.. ech... z niego szatan nie ... kogut..

W snach jak rozmawiam ze zmarłymi bliskimi to jak spojrzę im prosto w oczy to od razu zmieniają się w demony a ja się budzę ze snu... x owszem czasem w snach może nam się przyśnić zmarły bliski ale o ile nie jest ona świadomie wywoływana przez seanse spirytualistyczne to tylko to jest sen a jeśli jest wywoływana to niestety to jest zły duch podszywający się pod taką osobę

to że szatan jest upadłym aniołem to jest tylko dogmat religii chrześcijańskiej, nie występuje w innych kulturach i nie może być traktowane jako prawda obiektywna. x jak myślisz dlaczego występuje zły duch jako upadły anioł tylko w chrześcijaństwie? dlatego, że to jest jedyna religia, która jest prawdziwa zbawiająca właśnie przez J/ezusa pośród innych religii, które nie służą poznawaniu prawdziwego Boga szatan już się o to postarał aby zwieść i manipulować prawdą niestety owszem inne religie służą - jakiemuś swojemu bogu ale to nie jest Bóg - Stwórca, który poświęcił Swojego Syna aby ocalić tych, którzy w Niego uwierzą to, że szatan nie występuje w innych religiach jako upadły anioł pokazuje, że te religie to jest prawda obiektywna ponieważ prawdziwa religia służąca prawdziwemu Bogu może być tylko jedna

Gość gość
oj stara modelka bez związku sorry, ale w religie to ja żadne nie wierzę. Trochę wiedzy w życiu zdobyłem i potrafię samodzielnie myśleć. Wszystkie religie i sekty pochodzą od ludzi. Bez wyjątku. Jak mi jakiś anioł czy inna istota nadprzyrodzona przyniesie świętą księgę nie wydaną przez ludzi i wręczy osobiście bez ludzkich pośredników, to wtedy poważnie rozważę jej zawartość i przesłania, ale nawet wtedy nie będę głosił jej nauk innym, tylko zachowam dla siebie. Wiesz skąd pochodzą sny, takie zwykłe w których coś robisz inaczej niż w normalnym życiu?

Jak mi jakiś anioł czy inna istota nadprzyrodzona przyniesie świętą księgę nie wydaną przez ludzi i wręczy osobiście bez ludzkich pośredników, to wtedy poważnie rozważę jej zawartość i przesłania, ale nawet wtedy nie będę głosił jej nauk innym, tylko zachowam dla siebie. x poproś prawdziwego i jedynego Boga - Stwórcę w tej kwestii może dla Ciebie zrobi ten wyjątek ;)

Gość gość
oj stara modelka bez związku nie ma żadnej obiektywnie prawdziwej religii. Jedynym dobrem wspólnym dla wszystkich ludzi jest natura i jej prawa. Gdybyś się urodziła i wychowała w dżungli amazońskiej lub na bezludnej wyspie - nie wyznawałabyś dziś żadnej religii.

Gość gość
oj stara modelka bez związku co do Boga to jak go spotkam to uwierzę i poproszę, ale na chwilę obecną (a mam już 36 lat) jeszcze nikogo takiego nie spotkałem.

Gość gość
oj stara modelka bez związku znasz podstawy fizyki kwantowej i jej interpretacje? Tam jest ukryta odpowiedź na to pytanie odnośnie pochodzenia snów.