Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

napisal do mnie byly chłopak

Polecane posty

Gość gość

Mam problem ponieważ jestem z chlopakiem juz 6 miesięcy i napisal do mnie mój byly..wspomina dawne chwile ze mną,pisal ze byl szczęśliwy. Nie wiem co mam zrobić mam straszny mętlik w glowie. Bardzo go kochałam choć traktował mnie zle. Natomiast z tym co jest w to juz sama nie wiem.

sama najlepiej wiesz co czujesz. Czy cokolwiek do tego nowego. Ale napiszę Ci tylko tyle, że ludzie się nie zmieniają. A po rozstaniu, wraz z upływem czasu, zapomina się o tych złych rzeczach. Już to co było nie rani, zaczyna się wspominać dobre momenty (tak uwarunkowana jest nasza psychika). Na takim etapie jesteście. On wspomina. Ty pewnie też. Pisałaś, że źle Cię traktował.. rozstanie też pewnie nie było bez powodu. Owszem, możecie się pogodzić, wrócić do siebie, dać sobie szansę itd. Jednak on się nie zmieni. Prędzej czy później będzie traktował Cię jak dawniej. Przez chwilę może się pilnować, bardziej starać itd., a gdy znów będzie pewny, że wróciłaś na swoje miejsce, znów jesteś zaślepiona miłością itd., to przestanie się kryć i będzie jak dawniej. Taki mechanizm zawsze działa przy ofiarach przemocy domowej. No ale jak chcesz, nie znam dobrze Waszej sytuacji i tego co oznaczało złe traktowanie. Musisz zastanowić się co czujesz do tego nowego. Jeśli nic- nie rań go i odejdź, niezależnie czy wrócisz do byłego, czy nie. A z tym powrotem to zastanów się kilka razy, zanim podejmiesz jakąś decyzję