Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak karmic piersia ? problem z ulewaniem

Polecane posty

Gość gość

Karmie moja 6 tyg córeczkę piersią na zadanie. Powiedziano mi w szpitalu ze ma jeść tyle ile chce i ze mogę ja nawet karmić 24 godz. na dobę, wiec tak robię karmie ile chce jeść, ale ona bardzo ulewa wręcz hlusta mlekiem. Nie potrafię nad tym zapanować. Ile powinnam ja karmić jak długo? Cale szczęście przybiera na wadze ale te ulewanie jest okropne. Karmiąc piersią nie jestem w stanie stwierdzić ile ona zje.

Gość gość
Moim zdaniem Ty robisz wszystko ok.karm na żądanie a z ulewaniem to do pediatry trzeba pójść, to przeważnie mija ale może być objawem innych problemów. Powodzenia!

Gość gość
ty pewnie też ulewasz jak połykasz więc nie gadaj na małą

Gość gość
Moze przekarmiasz ja? Ja wiem, na piersi sie nie da-ciekawe...nagle ten pokarm zaraz znika cudownie z żołądka? Nie, wiec możliwe ze za wiele je. Druga sprawa ze moze miec niedojrzały przełyk-sie nie domyka odpowiednio i dlatego z żołądka wraca jedzenie. Polecam isc do pediatry z ulewaniem bo nie ma żartów a nikt tu nie stwierdzi ze to refluks czy nic groznego

Gość gość
Moze powinnam karmić określony czas i robię przerwę, tylko co jesli mala będzie wolała jeszcze cyca. Boje się ze ja przekarmiam.

Gość gość
Czesto jest tak ze dziecko ma dużą potrzebę ssania i wtedy możliwe ze zjada za dużo . A smoczek podajesz?

Gość gość
Czy jak się uleje to nadal mam ja dostawić do piersi?

Gość gość
Odbijasz ja po jedzeniu?

Gość gość
jak chcesz to ci mogę dupsko wylizać itp

Gość gość
moja tak ulewala wlasnie przez silny odruch ssania. im byla starsza tym bylo gorzej,bo za nic w swiecie nie chciala smoczka. Oczywiscie po dlugiej walce zalapala ale tez byly mysli i zamartwianie sie,ze moze cos zlego sie dzieje

Gość gość
Tak odbijamy po jedzeniu. Jak sobie z tym poradziłaś?