Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Słabość psychiczna

Polecane posty

Gość gość

Co doradzilibyście osobie, która boi się ludzi, boi się coś robić ze względu na ludzi, unika przez to wielu rzeczy, nie podejmuje się nawet rzeczy które jej się podobają a nawet jeśli sie podejmie to rezygnuje po czasie i dalej wiedzie nędzne życie? Psychoterapia (jedną już odbywała ale z niej też zrezygnowałą po ponad roku z braku efektów), czy skok z mostu, bo i tak już nic nie pomoże?

Gość gość
a czemu chociaz nie probuje czegos robic?

Gość gość
Próbuje nadal, czasem ma zrywy i łapie się paru rzeczy naraz tylko po to, by po czasie to rzucić albo uciec już na początku. Zniechęciła się po latach do samej siebie i do swojego podejścia, teraz często ma doły, dość intensywne zmiany nastrojów. Myśli, żeby iść do psychiatry i poprosić o leki.

Gość gość
Ja tez tak mam, walczę kazdego dnia udaje usmiech, nikt nie wie tylko ja

Gość gość
Nie może już znieść tej bezczynności, ma głównie studia i ma zamiar zacząć uczyć się tańca, ale boi się, że nawet jak się jej będzie podobać, to zrezygnuje, bo nie będzie mogła wytrzymać wśród ludzi.. Ale ludzie są wszędzie i zawsze będą.

Gość gość
Ktos lub kilka osób w twoim życiu rozj***lo ci psychikę i już tak masz. Zmień lekarza lub odegraj sie na tych, którzy zabrali ci zdrowie psychiczne / stabilność emocjonalna.

Gość gość
Piszesz o kimś? ja bym sie nie wtrącała, może tobie sie to wydaje byc "bezczynne", ona może mieć dosyć spraw na głowie

Gość gość
Jest w niej wola walki, przekonanie, że można zmienić wszystko, a równocześnie coś ją obezwładnia - przekonanie, że jest nieidealna, że skoro nawet czasem nie potrafi dobrze udawać przed ludźmi, zapytać o coś w sklepie, to jak może dosięgnąć czegokolwiek wyżej? Inni według niej są co najmniej kilka poziomów powyżej niej, a ona ciągle stoi w miejscu. To, o co kiedyś się bała, zamieniło się w ponurą rzeczywistość. Faktycznie jak na swój wiek jest do tyłu, nawet jeśli chodzi o studia. Najgorsza rzeczywistość, w jakiej przyszło jej żyć, na własne życzenie. Bo przecież mogłaby mieć coś więcej - gdyby nie strach. A może jednak nie? Może jest do cna nieutalentowana, jak myśli, może nie nadaje się do normalnego życia?...

Gość gość
"Do cna nieutalentowana" :D:D

Gość gość
Nie chce opierać się na bólu, którego doświadczyła od innych. Nie chce się już w tym nurzać, bo to będzie ją tylko cofać. Wystarczająco zagłębia się w czarną dziurę, jeśli tylko pomyśli o teraźniejszości. Co dopiero, jeśli dodamy do tego przeszłość...

Gość gość
A ona jakaś biedna?

Gość gość
16:45 to jest poprawnie napisane

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tys mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
takich ludzi w naszym j*****m kraju jest kupę, tutaj tylko kłamca, oszust, kombinator, lenie rozmnażający się jak króliki żyje, uczciwi klepią biedę

Gość gość
Nie spotkałam się z takim epitetem :D:D

Gość gość
Nie chce skończyć w najlepszym przypadku jako marzycielka, która zgubiła się w swoim życiu. Chce zrealizować wszystko albo prawie wszystko, co ma w głowie. Tylko dlaczego już od samego początku ma z tym problem? Dlaczego musi siebie postrzegać w taki sposób? Potrzebuje pewności siebie jak tlenu, dusi się tak od lat. Może popełnia błąd, szukając jej? Może musi w końcu zerwać z perfekcjonizmem, dać sobie prawo do pomyłek, i iść, iść, pozwolić na początku obawom się spełniać, być postrzegana jako niekompetentna, sierotowata, ale IŚĆ? Nie dbać o żadną "reputację"?

Gość gość
16:49] To że sie nie spotkałas, nie oznacza, ze jest niepoprawne. 'Do cna' oznacza takze 'calkowicie' 'zupelnie'

Gość gość
Liczy, że taniec pomoże jej dosięgnąć harmonii ducha, ale także ukształtować samodyscyplinę. Ale obawy są ogromne... Nawet takie "Czy będzie umiała poprawnie powtarzać kroki? na pewno będzie jedną z najgorszych' 'Czy będzie umiała wczuć się w to emocjonalnie, tak jak w domu, jeśli przy innych ludziach jest zablokowana emocjonalnie?' etc etc...

Gość gość
W tym co napisałaś posługiwanie sie takimi epitetami głupio brzmi....

Gość gość
Wpłać na konto bankowe IBAN 13 1160 2202 0000 0000 5891 2938 (POLAND) 1000 zł a po 1 miesiącu otrzymasz zwrot 5 tysięcy PLN Przelej ze swojego konta bankowego 10 tyś złotych a otrzymasz gwarantowane 20 tysięcy nowych polskich złotych na: 32 1140 2004 0000 3402 4174 7356 (Polska) Bezpieczny i czysty zysk bez umów i podpisów gwarantuje funduszowy bank:"Moneymania loanTAXcredit". Z nami zawsze zyskasz i nic nie stracisz! Wygrajmy razem dostatnie i bogate życie na starość dla Twojej rodziny i Waszych dzieci.

Gość gość
To tylko twoja subiektywna opinia.

Gość gość
16:54] Naprawdę? Mam nadzieję, że nikt nie da się nabrać.

Gość gość
Następna naciągaczka. Do roboty idź k****o!

Gość gość
Nie wiem, skąd się tu bierze tyle tego spamu :/

Gość gość
Przerost formy nad treścią. Skróć o połowę to może przeczytam.

Gość gość
jakbym czytała o sobie :o nie wiem co Ci poradzić, ja walczę od wielu lat, nie jest ani trochę lepiej. Nie umiem żyć na tym świecie, każdy dzień to męczarnia. Biorę leki, chodzę na terapie, walczę, chociaż sił już brak. Często płaczę z bezsilności, wyję, wolałabym nie mieć nogi, ręki ale mieć zdrową głowę. Nikt i nic w życiu nie jest tak straszne, jak to piekło, które stwarzamy sami sobie :(