Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mały brzuch w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Proszę o pomoc zaczęłam5msc a mam brzuch jak przed ciążą coś jest nie tak??

Gość gość
Zapytaj lekarza.

Gość gość
Mi dopiero na przełomie 6-7 brzuch urósł, a synek ważył 3,700. Nie martw się tym. Jak miałam rodzić to wyglądałam jak niektóre panie z 7 miesiącu, które leżały na patologii ciąży. Każda kobieta jest inna i każda ciąża jest inna.

Gość gość
Dzięki bardzo ale do tego 7miesiaca wgl nie bylo u ciebie widać?

Gość gość
A może dzidziuś się nie rozwija prawidłowo ? Co sadzicie? Bo jak on się mieści w tym małym brzuszku...proszę pomozcie

Gość gość
W szóstym zaczął mi się lekko zaokrąglać. A że rodziłam w maju a zima wtedy długa, to sąsiadki, ze jestem w ciąży zobaczyły dopiero na długi weekend majowy, gdy przyjechałam do rodziców w odwiedziny. Potem były w szoku jak w drugiej połowie maja urodziłam. Przebieg ciąży miałam książkowy, bez większych problemów ;)

Gość gość
A mam jeszcze pytanko małe kiedy płeć można poznać i czy w takim małym brzuszku wgl jest to możliwe??proszę i odpowiedź

Gość gość
Nie pamiętam dokładnie, ale e piątym miejscu chyba już znałam płeć dziecka. Przy następnym usg synek się chował przed panią doktor. Jak zakrył się nóżkami, to nawet masowanie brzucha go nie zachęciło do zmiany pozycji ;)

Gość gość
A czy przy małym brzuchu jest możliwe poznanie płci ? I czy dziecko się mieści e tak małym brzuchu? Przeciez dziecko powinno już być duże ....proszę o pomoc

Gość gość
Kochana czym Ty się przejmujesz? Pójdziesz na kontrolę do lekarza, to Ci wszystko powie. Przejmowaniem się na zapas szkodzisz tylko waszej dwójce. Nie myśl o takich głupotach, a dziecko ma miejsce i nic mu skarbie się nie dzieje ;)

Gość gość
Dzięki za wsparcie !! A ruchy dziecka takie jak kopniaki kiedy usłyszałaas to moja pierwszą ciążą jestem bardzo ciekawska

Gość gość
Wizytę mam w wielki piątek. Odliczam z niecierpliwością ostatnio miałam na początku marca i bylo okej dzidzia siedziała sobie w środku i doktor pokazal mi jak macha nóżka czyli w takim krótkim czasie nic złego się stac nie mogło?

Gość gość
Ja przytyłam dużo ale brzuch miałam jak w 6/7 msc jak rodzicami,zależy to od budowy ciała i mięśni :)

Gość gość
Nie zamartwiaj się tylko podczas badania USG niech lekarz sprawdzi ilość wód płodowych i niech zmierzy wielkość dziecka. Dowiesz się, czy wszystko ok i będziesz spokojniejsza. Ja też mam mały brzuch i lekarz coś mi mówi że dziecko jest za małe wielkością o 2 tygodnie, a jestem w 7 miesiącu już :(

Gość gość
Czyli mowicie żeby się nie martwić? Termin mam na 25sierpien brzuszek ma CzAS jeszcze urosnac??? Bardzo proszę o odpowiedź bo boje się że coś z dzieckiem nie tak...

Gość gość
A jakie jest wtedy ryzyko? Skoro dziecko jest za małe