Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćwystraszona

Wychodzenie z ciała DWA

Polecane posty

Gość gość
10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 !!!!!

Gość gość
bum bum bum bum bum bum bum bum

Gość Hehgość
As28 Zgadzam się że chaotyczny, ale to w końcu nie jest opracowanie naukowe, tylko ktoś pozbierał parę informacji i zamieścił je w necie. Szczerze, mnie najbardziej zainteresowały te gwoździe i nity stalowe :-) Czymkolwiek to znalezisko by nie było, jeżeli datowanie pokrywa się z przypuszczeniami, to całą historię trzeba by było pisać na nowo a erę żelaza przenieść w zupełnie inne jej miejsce ;-) Oglądałem wcześniej o tym program na Discovery, jednak te informacje z netu wydają się bardziej zaktualizowane

Gość gość
Jeszcze wykopalam pocisk ... pusty wielkości dwoch kciukow ;) Kot

Gość gość
Bardzo fajny link o Arce :) . Kot

Gość gość
Oj Kocie Kocie, jak dziecko z zapałkami! :-) Dorośli tłumaczą, że to niebezpieczne, a dziecko swoje ;-) Hehgość

Gość gość
Będę za 15-20 minut. Telefon mi się rozładował, a na laptopie nie dam rady pisać, bo nie mogę, go przestawić, żeby dziecku w oczy nie świecił :/

Gość As28
nie podpisałam się z tym telefonem :/

Gość gość
Hehehe no ale poszukiwanie bylo moim marzeniem ;) kot

Gość gość
Ten pocisk to raczej bezpieczny bo pusty ;)

Gość gość
Doskonale cię rozumiem kicia :-) To wielka frajda, ale przy okazji zabawa w rosyjską ruletkę :-) Hehgość

Jak już weszliśmy na temat militariów to powiem wam, że mój dziadek odrazu po wojnie wyrzucił cały wór granatów do bełku w rzece. Po kilku latach w tym miejscu rzeka się trochę zmieniła, a na świecie pojawili się wujek i po kilku latach mój tato. W tej rzece wszystkie dzieciaki z podwórka i kuzynostwo taty uczyło się pływać, a także nasze pokolenie. Po bełku nie ma śladu, bo jest tam teraz parę wydm. Strach pomyśleć co by się stało jakby to wszystko pieprznęło :P

Gość gość
Zawsze jak cos znajde to zaraz wyobrazam sobie co dzialo sie w tym miejscu, odrazu mam sceny przed oczami. Musialam fizycznie sie wyzyc, brakowalo mi tego. Kopalam kopalam kopalam az w koncu polozylam sie na wznak w sloncu na milej łące. Widzialam zająca , byl duzy tlusciutki. Widzialam kury, wygladaly jak duze pompony i gigantyczny kogut caly w dlugich piórach. Byl tez stary cmentarz niemiecki, na jednej płycie byl napis wyryty, dziewczynka żyła lat 14, zmarła w roku 1918, urodzila sie w 1904 i zaraz wyobrazilo mi sie jej zycie i myslalam dlaczego umarla i nagle zobaczylam wesolego pieska ktory podbiegl i pol godziny biegał ze mna po lesie. Widocznie przebiegł z ktoregos domku, ktore tam byly. Balam sie gdy tak szybko biegł do mnie ale gdy zauwazylam radosna minke przestalam sie bac. Pomyslalam czy nie wyczuje kota a potem zobaczylam jak biegnie do swojego domu i tam stał kot czyli lubił koty. Odjechalam dalej....

Kiciu miałaś nam swoje sny opisać ;)

Gość gość
Jakby to wszystko pieprznelo hahaha. Fajnie napisalas As. Ja slyszalam jak kiedys jedna pani znalazła skarb przy swoim domu, zaraz przy ścianie domu, miala tam maly ogródek i kopala i znalazła naczynie z kosztownosciami :) . Kot

Gość Hehgość
Chyba nie ty jedna Kocie. Pamiętam jak udrażniano nasze miejskie studzienki kanalizacyjne na starówce. Przy każdej z nich pojawiła się sterta błota. Błoto wyschło na słońcu a okoliczne dzieciaki, w tym ja, zaczęliśmy te sterty przeszukiwać. Wśród różnych monet z osiemnastego wieku, na ogół miedziaków, trafiały się również i takie z trzynastego. Uzbierałem kilka sztuk i przekopałem wszystkie podręczniki z historii żeby dowiedzieć się co w tych czasach się działo :-) Taki bezpośredni kontakt z historią ur******* wyobraźnię i ciekawość :-)

Gość gość
O wlasnie sny. Wtedy jak w nocy jak juz spaliscie gdy szukalam dla was o tych marach nocnych i po tym jak zasnelam mialam meczacy sen. Pierwszy raz w zyciu taki sen i jak obudzilam sie to pomyslalam czy to nie po tych poszukiwaniach na necie. Cos mnie meczylo , jakas dluga reka snula sie kolo mojej glowy i widzialam taka mende cos podobnego do krwawej mery, ta co chodzi na filmach z lbem odwroconym z czarnymi klakami na mordzie i blada gęba i chodzi na rekach z brzuchem do gory po suficie albo po scianach. Ta moja menda byla normalniejsza z wygladu ale tez blady ryj i chyba bez wlosow. Podobno wolalam mojego tatę przez sen i mialam mokre oczy gdy mnie obudzono. Ta reka wila sie jak wąż przy mojej glowie i wtedy zaczelam krzyczec chyba. Kot

Moi drodzy mi zabrakło 2 miejsc aby się dostać na Archeologię na UMCS-ie, gdzie na 1 miejsce było 10-11 osób. W tamtym roku na 30 miejsc było jeszcze 5 miejsc wolnych :/ Gdyby nie dziecko, to może bym wróciła na studia i spełniała swoje marzenia z młodości. :P

Gość gość
I jeszcze mialam napisac o pewnej pani ktora powiedziala mi ze jej siostra codziennie ma odwiedziny zmory w donu. Ta zmora przychodzi i gdy siostra kładzie sie spac to ona kładzie sie kolo niej. Nie moze sobie z tym poradzic i bardzo boi sie tej zmory i mowila tez, ze znała rodzine ktora opiekowała sie dzieckiem malutkim, ktorego mama umarla i podobno codziennie cos skradalo sie do tego dziecka i poszli do egzorcysty. On kazal posypac podloge popiołem a rano byly ślady na tym popiole i pozniej to cos odeszlo. Juz nie przychodziło . Myśleli ze to duch matki tego dziecka. Nigdy wczesniej czegos takiego nie slyszalam. Kot

Kicia ja po naczytaniu się o "Lichu" i innych postaciach w ciemnych płaszczach i kapeluszach z kopytami zamiast nóg zaczęłam bać się lasów. Tak działa autosugestia :/ A dzisiaj byliśmy na szlaku turystycznym z synkiem w lesie i zapomniałam o tym lęku. Ja nie oglądam horrorów, bo potem w nocy jeszcze gorsze rzeczy mi się śnią. Niestety mam bardzo rozbudowaną wyobraźnię ;)

Gość gość
As mozesz jeszcze spełnić swoje marzenia :) . Mnie tez to zawsze ciekawilo a uczyłam sie o przyczepach miesni ;) Kot

Gość gość
No i przyszedl czas na odpalenie rakiety ;) kot wsadzi trotyl do pustego pocisku przeciwlotniczego i wystrzeli w kafe ;) to szczyt bezczelnosci tak traktowac nas.

Gość gość
Czy to Ty Kocie pisałaś o snach, w których pływałaś długo i bez zmęczenia ? H-g

To jeśli chodzi o takie coś jak kładzenie się czegoś w łóżku, to mój partner z kolegą wynajmowali jeden z najstarszych domów w miasteczku górskim w Hiszpanii. Kilka razy miał wrażenie, że się ktoś koło niego kładzie, a jego kolega czuł, że ktoś go po twarzy klepie. Słyszeli też kroki na schodach. Jak do niego pojechałam, to bałam się sama w nocy do kibla chodzić na dół i zawsze musiał ze mną schodzić. Te trzaski na schodach też słyszałam, ale przy dużym spadku temperatury w nocy drewno pracowało i stąd te odgłosy skrzypienia desek. Po ich opowieściach i tak się bałam tego domu i źle się tam sama czułam. Cieszyłam się jak dziecko, gdy się stamtąd przeprowadziliśmy do kolegi mieszkającego w innej miejscowości.

Spełnię swoje marzenie, jak uda mi się znaleźć normalną pracę i zrobię prawo jazdy ;) Marzenia mi się z biegiem czasu zmieniły ;)

Gość gość
Godzina pisania i strona stoi. Żenada z tą kafeterią

Aaaaa chciałam Wam się pochwalić. W piątek puściłam lotka za ostatnie cztery złote jakie miałam w portfelu i wygrałam :D Zamiast 4 mam 24 po trafionej trójce, czyli 20 zł. do przodu :P Nawet z takiej durnoty można się cieszyć.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>