Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę czyli WYBORY WYBORY...archiwum 8

Polecane posty

Gość thx84delta
Czyli uważasz, że nie powinni sie zajmowac obroną demokracji i powinni pozwolić Jarosławowi K. na łamanie jej i polskiego prawa w drodze do autorytarnych rządów? Czyżbyś był antyPolakiem i antypatriotą? x Przyjmijmy protokół rozbieżności: ty mnie uważasz za antypolaka i wzajemnie ja ciebie uważam za antypolaka do tego pozbawionego elementarnych zdolności do analizy sytuacji politycznej. Antypolaka oczywiście nie w sensie jakiegoś etnicznego bredzenia, racze w sensie głupoty politycznej i mentalności lokajskiej wobec michnikowszczyzny. Poza tym, znów twój brak zdolności do trzeźwego myślenia. Przecież i Piłsudski był patriotą i Dmowski i Korfanty i Witos i Śmigły i Sikorski i skakali sobie do gardeł. Można być patriotą i widzieć dobro kraju gdzie indziej. Ale NIE MOŻNA BYĆ PATRIOTĄ I CHODZIĆ NA SKARGĘ DO OBCYCH STOLIC. x Rządów autorytarnych Kaczyńskiego się nie boję. Nie tylko dlatego, że Kaczyński nie ma takiego zamiaru (on jedynie występuje przeciw LIBERALNEJ demokracji, ale nie demokracji w formie przed eksplozją liberlizmu, to istotna różnica! weź to pod uwagę, bo ty stawiasz tezę FAŁSZYWĄ, że uderzenie w liberalną demokrację, jest uderzeniem w demokrację w ogóle - to nie prawda i na podstawie tej tezy tworzysz FAŁSZYWĄ WIZJĘ zagrożenia demokracji), ale nie ma też środków do podjęcia takiego wyzwania. Nie boję się z jeszcze jednego powodu. Ja mógłbym żyć w Polsce rządzonej autorytarnie pod warunkiem, że władza byłaby w rękach ludzi o poglądach zbliżonych do poglądów Kaczyńskiego, Macierewicza. Napiszę pół żartem, pół serio, że naprawdę nie czułbym się zagrożony, bo na przykład Bereza Kartuska dla peerelowskiej bezpieki, PO/SLD i trochę kodziarstwa ;) to nie są moi kumple, więc co mi grozi? :D Ale i piszę to z dużym przekonaniem, nie chciałbym takiej władzy, bo taka władza, bardzo się degeneruje, nawet gdy tworzą ją patrioci z Pierwszej Kadrowej, jak to było za Sanacji. Sanacja w jakimś stopniu przyczyniła się do klęski II RP. Długi i inny trudny temat. Jest jasne, że Berlin bardziej zajęty sobą, to mniej Berlina w Polsce. To jest zawsze dla Polaka zdrowsza sytuacja.

Gość gość
ale po co ci dawać cytaty linki dowody jak cokolwiek jest nie po twojej myśli ty wszystko negujesz nie bo nie ,wiem bo wiem ty masz z góry wyrobione zdanie i koniec mur i beton albo udasz idiote i powiesz ze czegoś nie słyszałeś :D

Gość gość
Kaczyński jest WIELKIM przewidywującym politykiem i możecie sobie z niego kpić i mówić co chcecie

Przyjmijmy protokół rozbieżności:ty mnie uważasz za antypolakai wzajemnie ja ciebie uważam za antypolaka do tego pozbawionego elementarnych zdolności do analizy sytuacji politycznej. xxJa cię uważam, za antyPolaka na podstawie tego co napisałeś a co zacytowałem.A ty na jakiej podstawie? Poprosze o konkrety.

gość dziś ale po co ci dawać cytaty linki dowody jak cokolwiek jest nie po twojej myśli ty wszystko negujesz nie bo nie ,wiem bo wiem ty masz z góry wyrobione zdanie i koniec mur i beton albo udasz idiote i powiesz ze czegoś nie słyszałeś xxPo to, żebyś wykazał, że są głosy specjalistów od wypadków lotniczych którzy popierają/podpierają to co ty piszesz a nie to co ja.Po to. Proste...

Gość gość
Jak Kaczyński tak wszystko przewiduje to powinien przewidzieć gigantyczny kryzys gospodarczy gdyż PiS do niego szybko doprowadzi.

Gość thx84delta
Bruno Shatyn dziś Im większy lęk, chaos na zachodzie, tym doraźnie lepiej dla nas. Co nie znaczy, ze zupełna destrukcja Europy, to jest coś pozytywnego. Oczywiście nie. Ale na razie jeden spory zamach na kwartał, to coś bardzo pozytywnego dla Polski, ale i Słowacji, Węgier, Czech. x x Wybacz ale trzeba być niespełna rozumu, żeby coś takiego napisac. xxx Niby dlaczego? Jakieś argumenty rzeczowe? Poza sentymentalnymi, że to okropne? Polska odrodziła się po hekatombie I WŚ, bo potęgi tak osłabły, że musiały Polsce i przecież całemu prawie "międzymorzu", odpuścić. Słaby Berlin spuścił z tonu. Naprawdę, posługujesz się pewnym modelem myślenia, który działa jak brzytwa (bynajmniej nie tego zakonnika), bo obcina wszystko co wystaje, bez względu na to, czy są to fakty, czy tylko prawdopodobieństwa.

Poza tym, znów twój brak zdolności do trzeźwego myślenia. Przecież i Piłsudski był patriotą i Dmowski i Korfanty i Witos i Śmigły i Sikorski i skakali sobie do gardeł. Można być patriotą i widzieć dobro kraju gdzie indziej.Ale NIE MOŻNA BYĆ PATRIOTĄ I CHODZIĆ NA SKARGĘ DO OBCYCH STOLIC. xxOczywiście, ze sobie skakali ale nikt z nich nie popierał niszczenia ustroju państwa.Nikt nie chodzi na skargę do obcych stolic.To rządzaca partia zaprosiła Komisję Wenecka z prośbą o ocenę sytuacji.A zaprosiła ją bo miała do tego pełne prawo dlatego, ze jesteśmy cześcią UE.Czyli w UE jesteśmy u SIEBIE a nie u obcych.

Niby dlaczego? Jakieś argumenty rzeczowe? Poza sentymentalnymi, że to okropne?xxPierwszy z brzegu. To są nasi najwięksi partnerzy handlowi. Zakłócenia u nich to zakłócenia u nas.

gość dziś Jak Kaczyński tak wszystko przewiduje to powinien przewidzieć gigantyczny kryzys gospodarczy gdyż PiS do niego szybko doprowadzi.xxMożliwe, że to celowa polityka bo dla pisiorstwa im gorzej ludziom tym lepiej im.

Gość thx84delta
Ja cię uważam, za antyPolaka na podstawie tego co napisałeś a co zacytowałem. A ty na jakiej podstawie? Poprosze o konkrety. x Bo pochwalasz okrągły stół, który zablokował usunięcie, także fizyczne komunistów.

Nie pochwalam okrągłego stołu ale uważam, że to było jedyne mądre wyjście w tamtej sytuacji.Dzięki temu zostało zażegnane niebezpieczeństwo wybuchu wojny domowej czy czegos w tym kształcie a więc śmierci wielu Polaków, zniszczeń infrastruktury itp.Czyli to jak najbardziej działanie PRO POLSKIE a nie anty polskie czy antypatriotyczne. A więc... No to juz wiesz...:DZa to rozumiem twoją ucieczkę...:D

Gość thx84delta
Bruno Shatyn dziś Niby dlaczego? Jakieś argumenty rzeczowe? Poza sentymentalnymi, że to okropne? x x Pierwszy z brzegu. To są nasi najwięksi partnerzy handlowi. Zakłócenia u nich to zakłócenia u nas. x Owszem, ale za suwerenność trzeba zapłacić, więc to trzeba brać pod uwagę, pewne straty. Poza tym nie przeceniałbym wagi gospodarczej, aktów terroru. Specyfika zachodniego świata jest taka, że on nie rozpadnie się, bo uderzają w niego opętani szaloną ideologią mordercy. On sobie będzie stał i powoli kruszał. Wyraźnie piszę, że jest nam na rękę PEWIEN STOPIEŃ CHAOSU, nie rozpad. Naprawdę łatwiej by się rozmawiało, gdybyś odnosił się do tego, co zostało powiedziane, nie to co sobie przeczytałeś. Na razie spadam p.s. wolałbym rozmawiać bezpośrednio, nawet z kodzarzem :D bo to jednak łatwiej to pisanie, mimo że piszę dość szybko bardzo mnie nuży

Do... gość dziś xxI gdzie te cytaty z wypowiedzi specjalistów od wypadków lotniczych czy też linki do ich wypowiedzi?Nie ma?Przykro mi się zrobiło jak się okazało, że znowu wyszedłeś na to co zwykle.Czyli na idiotę...:O

Owszem, ale za suwerenność trzeba zapłacić, więc to trzeba brać pod uwagę, pewne straty. Poza tym nie przeceniałbym wagi gospodarczej, aktów terroru.xxOczywiście, z enie przeceniasz bo się na tym nie znasz. Po prostu.A suwerenność?To słowo wytrych bo ogromnym ograniczeniem suwerenności jest przystąpienie do UE na co żeśmy się zgodzili bo i tak nie było innego wyjscia.

Gość thx84delta
Bruno Shatyn dziś Nie pochwalam okrągłego stołu ale uważam, że to było jedyne mądre wyjście w tamtej sytuacji. x Tyle tylko doczytałem. To jest przykład twojej metody, zresztą wziętej od Michnika, bo stosowanej przez niego nagminnie. Mam nawet gdzieś kilka egzemplarzy GW z typowymi jego tekstami, gdzie tak właśnie pisze: nie pochwalam, ale to było jedyne mądre wyjście. CZYLI POCHWALASZ, nawet chwalisz, że mądre :D POCHWALASZ. Tak się rozmawiać nie da. Bo ta metoda, jest po prostu NIEUCZCIWA. I dlatego Herbert nazwał Michnika MANIPULATOREM. Bo to jest MANIPULACJA.

Wyraźnie piszę, że jest nam na rękę PEWIEN STOPIEŃ CHAOSU, nie rozpad. xxA nie wiesz, że nawet tylko "PEWIEN STOPIEŃ CHAOSU" to np m.in. blokady na granicach co juz jest sporym ograniczeniem i podwyższeniem kosztów wymiany gospodarczej?Mysl człowieku...:O

Tyle tylko doczytałem.xxTo się trudno dyskutuje jak bazujesz na fragmentach tego co napisałem i stąd się biorą twoje błędne oceny. Bo dalej napisałem dlaczego tak uważam, podobnie jak wielu innych Polaków.I nie pochwalam ale uważam, że to było jedyne mądre wyjście.Jak widze nie rozumiesz takiej postawy.Podobnie jak uwazam, że demokracja nie jest dobrym ustrojem ale nie ma niczego lepszego.Jak uważam, ze antybiotyki szkodza ale nie ma niczego co by je zastąpiłoItp, itd...Do zrozumienia tego trzeba tylko trochę wiedzy i intelektu ale jak widze u ciebie krucho z tym.

Tak się rozmawiać nie da. Bo ta metoda, jest po prostu NIEUCZCIWA.xxNieuczciwe jest takie stawianie sprawy. Swiat nie jest czarno biały. I dopóki tego nie zrozumiesz to nie zrozumiesz mechanizmów które nim rządzą.I dodam, że polityka to oprócz twardego stawiania sprawy, sztuka kompromisów i ustępstw.Ale ty tego nie jesteś w stanie zrozumieć, jak widze.:O

Gość gość
Omamista shmatyn, jest w stanie wszystko zrozumieć i ogarnąć,jak widzę :D

Gość gość
shatyn 9;46 można sie starac dyskutować z kims kto chce dyskusje prowadzić a ty chcesz swoich rozmówców za wszelką cene tylko napier... i na koniec uznać ze twoje na wierzchu nie patrząc na to że sam wychodzisz na głupka do czego za nic w świecie sie nie przyznasz choć by nie wiem co, racje mają tylko ci na których ty sie powołujesz nie dopuszczasz ze moga sie mylić racje mają tylko te media które ty ogladasz i czytasz itd itp więc szkoda na ciebie czasu

i na koniec uznać ze twoje na wierzchu nie patrząc na to że sam wychodzisz na głupka do czego za nic w świecie sie nie przyznaszxxJAk wyjde na głupka to sie do tego przyznam. Ale jak na razie nie mam do czego.To ja potrafię podeprzeć swoje słowa opiniami specjalistów a ty nie.

racje mają tylko ci na których ty sie powołujesz nie dopuszczasz ze moga sie mylić racje mają tylko te media które ty ogladasz i czytasz itd itp więc szkoda na ciebie czasuxxMam kontakt z wieloma mediami z tej i tamtej strony.Każdy może się mylić tylko trzeba by skonfrontowac to co mówi z inną oceną osób które mają do tego kwalifikacje.I prosiłem o takie oceny ale okazuje się, że nie istnieją, przynajmniej wg ciebie...:D

shatyn 9;46 można sie starac dyskutować z kims kto chce dyskusje prowadzić a ty chcesz swoich rozmówców za wszelką cene tylko napier...xxDaj przykład tego mojego "napier..." innych. Konkret, post czy też jego fragment.

Gość gość
thx84delta X Czy ty naprawdę nie dostrzegasz,że piszesz do kretyna niepiśmiennego debila :D,który nie rozumie,co do niego piszesz???

Gość WIWAT KORWIN
TYLKO KORWIN UZDROWI TEN KRAJ !!!

Gość gość
Jesteś żenujący:D

Gość gość
Jak zwykle. Zamiast merytorycznych postów, obrażanie. Chce Ci się Shatyn rozmawiać z takim czymś????

Gość gość
11; 16 to było do omamisty schatyna