Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam zerową pewność siebie!

Polecane posty

Gość gość

Co z tego, że zdarzało mi sie słyszeć, że jestem inteligentna jak ja nie mam siły przebicia. W ogóle nie wierzę w to, że ja akurat ja powinnam mieć jakieś stanowisko. Boli mnie to, że nie jestem głupia a jednak nic nie osiągam, bo się zwyczajnie boję wychodzic przed szereg! Wole cichy kąt, picie kawy, internet, nie nadaję sie do robienia "kariery" ze względów psychologicznych! Wiem, że umysłem w ogóle nie odstaję chociażby od studentów medycyny, ale już być lekarzem to dla mnie tak potworna odpowiedzialność, że trudno mi by było realnie BYĆ lekarzem. Zdaję sobie sprawę, że każdy z nich popełnia błędy a ja nie chcę popełniać błędów!Czy jest jakaś rada dla takich osób jak ja? Są bystre, ale mają blokadę psychiczną.

Gość gość
Pomyśl czasem czy warto mieć bardzo odpowiedzialne stanowisko?

Gość gość
Czy są tu takie osoby, które są hamowane przez własną psychikę? Zdolni uczniowie, którzy w życiu dorosłym radzą sobie źle? I pisząc zdolni uczniowie, nie mam na mysli kujonów, które tylko uczą sie na pamięć, ale osoby bystre i myślące.

Gość gość
Nie zawsze warto, czasem lepiej myśleć o swoim zdrowiu psychicznym. Jednak w zasadzie każda praca przynosi stres.

Gość gość
Boli mnie jak czytam, że sukcesu nie osiągają tylko ludzie głupi i bez ambicji. Ja nie jestem głupia i ambicje mam, ale nie mam najważniejszego składnika PEWNOŚCI SIEBIE. Jestem nawet ZBYT ODPOWIEDZIALNA, chcę by wszystko było dobrze zrobione, a każdy błąd uważam za porażkę i dowód na to, że się nie nadaję i są lepsi i im należy zostawić odpowiedzialne zadania. Sama siebie wykluczam bo za dużo od siebie wymagam.

Gość gość
Czuję, że się marnuję... i nie wykorzystuję swojego potencjału. Ktoś może miał podobnie?

Gość gość
Zacznijmy od tego jak mozna zdefiniować sukces: Sukces - działanie na najwyższym poziomie możliwości jednostki, w kierunku spełnienia jej marzeń i pragnień przy jednoczesnym zachowaniu równowagi pomiędzy wszystkimi płaszczyznami życia. Innymi słowy sukces jest to stan zamierzony, zrealizowany w przeciągu pewnego czasu. Do zdefiniowania sukcesu określa się wartości, które są jego wyznacznikiem. W odniesieniu do każdego człowieka sukces może być postrzegany w inny sposób. Ważną rolę odgrywa tutaj hierarchia wartości i doświadczenia poszczególnych osób. Miarą sukcesu mogą być: zrealizowane plany, szczęście, zdrowie, własność materialna itp

Gość gość
Z powyższego wynika że sukces w życiu osiąga człowiek który w życiu jest szczęśliwy .