Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to mozliwe ze mam siare skoro od 4 miesiecy nie ksrmie?

Polecane posty

Gość gość

Kropelki ale jak wycisnę to łyżka zleci. To na pewno siara bo zolta i gestsza niż mleko. Jesli teraz bym dawala roczniakowi z lyzeczki (odrzucił piers) to możliwe ze tam sa jakies przeciwciała?

Gość gość
Up

Gość gość
udaj się do punktu laktacyjnego po poradę.

Gość gość
Mi leci czasem do teraz kilka kropel jak piersi bolą przed okresem .Dziecko ma 18 miesiecy a skończyłam karmić jak miało 7 miesięcy . To są zaburzenia hormonalne , do roku czasu powinno ustąpić .

Gość gość
ja pozbyłam się mleka 2,5 roku po zakończeniu karmienia

Gość gość
Jak się odstawia dziecko od piersi to leci właśnie takie coś jak siara. A dlatego żeby wyposażyć dziecko w niezbędne przeciwciała itd na dalsze życie bez cyca:)

Gość gość
Podczas stopniowego odstawiania skład mleka stopniowo zmienia się. Można powiedzieć, że natura zabezpiecza dziecko na samodzielne życie. Stopniowo się zwiększa stężenie białka (w tym przeciwciał), sodu, żelaza, tłuszczu i wapnia nie zmienia się, zmniejsza się stężenie cynku. Szalenie ciekawa jest analiza Hartmanna i Kulskiego dokonana podczas nagłego odstawiania od piersi. Naukowcy wykazali, że pokarm wytwarzający się w gruczole podlegającym nagłej inwolucji ma skład przypominający siarę: zmniejsza się ilość laktozy i potasu, zwiększa sodu, chloru (pokarm jest słonawy), tłuszczu, białka - w szczególności laktoferyny, immunoglobulin IG A, IGG, IGM, albumin, kazeiny. Zmiany są nagłe i znaczne.

Gość wifigdańsk
ale dlaczego tak się zmienia sklad podczas nagłego odstawienia?