Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy smażona pierś z kaczki jest dobrA? nie mam piekarnika

Polecane posty

Gość gość

jak to fajnie przyrzadzic?

Gość gość
kaczka ma twarde mieso, smazona bedzie jak podeszwa. najlepiej ugotuj na niej zupe jesli nie masz jak upiec

Gość gość
A masz mozliwosc ja przemrozic wczesniej? Chociaz i tak smazona raczej dobra nie wyjdzie. Moze ugotuj z niej potrawke jakas

Gość gość
Możesz spróbować pokroić na małe kawałki, obtoczyć w przyprawach, na patelni podsmażyć cebulę i czosnek, wrzucić pomidory z puszki wraz z sokiem. Kawałki kaczki podsmażyć osobno i dodać do pomidorów, dodać pieprz, sól, cukier, dołożyć obraną i podzieloną ze skórki pomarańczę, dusić pod przykryciem do miękkości. Ja tak robię kurczaka lub indyka i jest super.

Gość gość
pomarańczę obraną ze skórki i podzieloną na cząstki miało być :D

Gość gość
Pierś z kaszki jest pyszna, to co tutaj dostałaś jako podpowiedzi to jakas profanacja.Tylko,że pierś z kaczki trzeba umieć zrobić, poszukaj w necie.NA kafe jak widze porady nie dostaniesz.

Gość gość
Ja zawsze smaze piers z kaczki na patelni. Poloz piers kaczki na patelnie i wlacz na najmniejsza temperature na ok. 15 min. Po uplywie tego czasu zwieksz temperature, zeby reszta tluszczu sie wytopila. Jak skorka bedzie juz brazowa - odwroc mieso i smaz ok 5-7 minut. Przenies na talerz, przykryj folia i sciereczka okolo 10 min. Smacznego!

Gość gość
jesli lubisz krwiste mieso to przesmaz tylko z jednej i z drugiej strony

Gość gość
ale smażona pierś kaczki JEST twarda, jedni to lubią inni nie, mnie to nie odpowiada.

Gość gość
smaZona nie jest twarda , najpierw trzeba opiec na złoty kolorek z kazdej strony a potem podalc bulionem badz przegotowana woda i delikatnie niech pyrta dobra godzine na małym ogniu . Bedzie miekka kaczka i smaczny sos

Gość gość
Aha i na patelnie mozesz dodac kilka zurawinek i jabłko - mega sos i mieso

Gość gość
13.40---to co piszesz to nie jest smażenie tylko podsmażanie mięsa i duszenie - tu się zgadzam, duszona kaczka jest miękka i pyszna, smażona prosto z patelni jest wg mnie niejadalna

Gość gość
Ja zapachu tluszczu z kaczki nie znosze, i od razu czuje w mieszkaniu, ze ktos piekl kaczke. Nawet jak to bylo 1-2 dni wczesniej :P A mieso dla mnie jest zwyczajnie suche, zaden rarytas. Jadlam u osob co sie znaja na obrobce ;)

Gość gość
gość dziś no to nie znaja sie na obróbce skoro kaczka była sucha :P

Gość gość
Jaka niejadalna?Jest super, tylko nie moze być przecięgnięta, fakt, mało kto potrafi dobre to zrobić.mięso w srodku ma być różówe, nie szare, wtedy jest jak podeszwa.Moz ewas nikt nie nauczył robić piersi z kaczki, bo kiedyś w sumie to było bardzo nieznane danie, albo ne znacie tego samu, wieć nie smakuje. W necie autorko masz srylion przepisó, jak dobrze to zrobić, bo tutaj jak tkoś zauważł jakieś morderstwa kulinacje proponują. Pierś mniej wiecej robi sie tak, pierwszy przepis z brzegu. jeśli chcemy podać kaczkę z sosem pomarańczowym, przyrządzamy go z tego przepisu piersi kaczki myjemy zimną wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem sprawdzamy czy w skórze nie tkwią pozostałośc***iór. Jeśli tak, to usuwamy je skórę nacinamy nożem w kratkę, tak by nie naruszyć mięsa pod skórą piersi posypujemy z obu stron nieduża ilością soli i szczyptą pieprzu piersi kładziemy na nierozgrzanej patelni, skórą do dołu i włączamy ogień na maksimum. Dzięki stopniowemu wzrostowi temperatury tłuszcz lepiej się wytopi piersi smażymy przez 7 minut od strony skóry (czas od momentu rozgrzania się patelni) następnie przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze 4 minuty usmażone piersi ściągamy z patelni i dajemy im odpocząć przez około 5 minut, by doszły następnie kroimy piersi na plastry i układamy na talerzu, skórą do góry

Gość gość
Sucha kaczka= kaczka zniszczona.Dobrze zrobiona nigdy nie jest sucha, jest soczysta, delikatna i smaczna.Wy powyżej opisujecie raczej porażki kulinarne z udziałem piersi z kaczki.

Gość gość
13:48 Nie bez powodu uzylam magicznego slowa "dla mnie", oznacza ono subiektywna opinie jesli tego nie wiesz ;)

Gość gość
Kaczka ma ohydne tłuste mięso i żadna obróbka tego nie zmieni :O

Gość gość
nie ma dla ciebie, albo mięso jest twarde albo nie, no chyba ,ze masz zaburzenia w odżywianiu i problem z określeniem rodzajów trardosci, wtedy faktycznie, nie jesteś w stanie nic konkretnego napisać.wieć po co się udzielasz?Aby tylko się czymś zajac? Jajko na miękko, dla ciebie bedzie za twarde, a będzie zrobione w punkt, to co wnosi twoje zdanie?Nic.

Gość gość
13.58 a co wnosi twoje zdanie? Pół strony pierdół napisałaś i co z tego? Większość osób uważa że kaczka ma twarde mięso, wszystkich na siłę będziesz przekonywać że nie? :D

Gość gość
Ale po co mam przekonywać ignorantów kupinarnych? Nie mam takiego zamiaru, możecie pisać ,ze ziemia jest płaska, wasza wola, co nie zmienia faktu, że nie jest. Dodatkotow masz problem z określeniem ile to jest pół strony. Moze jakas terapia?

Gość gość
Boże, wielka dyskusja o kawałku mięsa :D Autorko, wywal tę kaczkę i kup mielone :P A ta co wyzywa innych od ignorantów kulinarnych sama jest ignorantką i to wielką. W twoich przepisach są co najmniej DWA rażące błędy w sztuce obróbki. Jesteś tak niedouczona w tym temacie że na pewno ich nie znajdziesz, więc tkwij sobie dalej w swoim znakomitym mniemaniu o sobie, miłego dnia

Gość gość
O kolejna mędrczyni, woja plebsu na kafe to norma, zaraz o świński ogon będzicie się biły.

Gość gość
Mistrzyni douczenieazobaczyłąa pewnie mycie miesa wodą i nierozgrzaną patelnię, ojejejej ale kucharka, klekajcie narody.