Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ich dwóch

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich i proszę o obiektywną ocenę . Historia zawiła , jakich wiele- poznaliśmy się przez przypadek, kilka lat temu. Zaiskrzyło. Ja byłam w kilkuletnim związku, On porzucony przez kobietę. Mój związek miał niełatwy start- wiele problemów rodzinnych, finansowych itd , ale przetrwaliśmy. Tyle, że uczucie z mojej strony przestało istnieć, a nie byłam w stanie zostawić partnera.I tak tkwiłam w tym właściwie teoretycznym związku przez kolejne lata. Z Tamtym mieliśmy sporadyczny kontakt, głównie telefoniczny, chociaż doszło do kilku spotkań. Nie był mi obojętny, ja Jemu również, choć nie było mowy o żadnych deklaracjach itd. Mój obecny partner pochodzi z rodziny patologicznej, nigdy nie miał swojego miejsca na ziemi, wieczna tułaczka, wieczny brak poczucia bezpieczeństwa- te czynniki powodowały, że nie byłam w stanie podjąć decyzji o rozstaniu. Zamieszkał w moim domu i po długim, długim czasie poczuł się w końcu bezpiecznie. Uznał, że to Jego przystań. Po kilku kolejnych latach spotkałam się z Tamtym- spotkanie przypadkowe zaowocowało kolejnymi. Zrozumiałam, że nigdy nie będzie dla mnie Innego. Wyznaliśmy sobie miłość, obiecywałam , że wyprostuję swoją sytuację . Mój partner dowiedział się o wszystkim, ale pomimo wszystko nie miał odwagi zostawić domu, który stał się dla Niego domem rodzinnym, a ja nie miałam sumienia go jego pozbawiać. I tak trwamy w tym pseudo związku, czekając chyba na cud- On łudzi się , że wszystko wróci do normy, ja wiem , że nigdy nie przestanę kochać Tamtego, Który z kolei czeka na mój zdecydowany i konkretny ruch, którego ja z kolei podjąć nie potrafię. Nie chcę pozbawiać Kogoś domu, ale nie chcę też do końca życia unieszczęśliwiać siebie i Ich dwóch. Może Ktoś z Was zechce spojrzeć na tą historię obiektywnym wzrokiem , za co z góry dziękuję.

Gość gość
to juz było na forum abc zdrowie. wysil sie bardziej i idz przewrócic kotlety, bo jak przypalisz, to ss.uka bedzie zła :)

Gość gość sympatyczna Sylwia
Dziwna historia.

Gość gość
Prosiłam o obiektywną opinię , a kretyńskim tekstom w Pańskim stylu uprzejmie podziękuję.

Gość gość sympatyczna Sylwia
Ja może mam podobnie ale u mnie jestna odwrot bo to ja mieszkałam..u niego.Własciwie przeprowadziłam sie do niego.Gosciu powyzej..jak mozna przypalić kotlety???

Przepraszam, nie przedstawiłam się wcześniej- nie byłam zarejestrowana. Jestem autorką tematu. Gość sympatyczna Sylwia- masz nieco prostszą sytuację. Jeśli chcesz być szczęśliwa-wyprowadz się . Domyślam , się, że to bardzo trudna dla Ciebie decyzja, ale jeśli kochasz Innego..

Gość gość
Jeśli nie wiesz co masz zrobić, napisz do mojej wróżki Sofii. Jest świetna. Często korzystam z jej rad i dobrze na tym wychodzę. Jej adres to tarocistkasofii@wp.pl

Dziękuję za radę, ale obawiam się, że wróżka niewiele tutaj pomoże.. . Zależy mi tylko na bezstronnej opinii osób, które być może były w podobnej sytuacji, po jednej lub po drugiej stronie, czego zresztą absolutnie Nikomu nie życzę.