Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

biegunka

Polecane posty

Gość gość

co pomoze na biegunke u trzylatka? wiem ze stoperan się nie nadaje, co można podac?

Gość gość
Możesz dać dziecku kawałek gorzkiej czekolady lub zaparzyć suszone jagody, stoperanu nie podawaj! Nawadniaj dziecko, podawaj orsalit plus smektyn, płyn ma dobry, niesłony smak, uzupełni utracone elektrolity i skróci biegunkę.

Gość gość
Gość wyżej dobrze Ci radzi. Ja bym podała smectę, działa trochę podobnie do węgla aktywnego i wiąże to, co niedobrego siedzi w jelitach, ale jest ogólnie lepsza od węgla. Do tego obowiązkowo elektrolity do nawadniania. Niech sobie pije po łyczku, bo smaczne zazwyczaj nie są. Według mnie ważny jest też probiotyk na wyregulowanie flory bakteryjnej. I ten zestaw wystarczy. Nie podaję konkretnych nazw handlowych, żeby nie robić reklamy, ale w aptece najlepiej Ci doradzą. Nie podawaj żadnego Stoperanu, Laremidu ani loperamidu pod żadną inną nazwą. On działa tylko objawowo a przyczyna pozostaje.

Gość gość
Najzwyklejsza, najwcześniej stosowana i najbardziej naturalna mąka ziemniaczana. 2 łyżki mąki i troche wody zeby taki kleik z tego wyszedł. Wypić na raz i po krzyku ;)