Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak odejdą wody...

Polecane posty

Gość gość
wody mało kiedy odchodzą tak że chlupnie i wszystkie polecą a wraz z nimi skurcze wręcz parte :-D spokojnie przejdziesz te 400 m mi wody odchodziły partiami,a że było to przed czasem ciut to zdążyłam się dopakować, umyć itp a w szptalu i tak spędziłam 1,5 godziny zanim mnie przyjęli i nic takiego się nie działo skurcze słabe jak na okres

Gość gość
Kobitki a dlaczego pytanie na kafe a nie ginekologa czy położnej co zrobić jak mi wody odejdą? Czy jechać od razu do szpitala czy mogę wziąć prysznic/kąpiel itd? Przecież tu na kafe nie otrzymacie wiarygodnej informacji a jedynie straszenie typu jak wody odejdą to się dziecko udusi... Autorko zapytaj na najbliższej wizycie ginekologa albo połoznej co zrobić w takim przypadku.

Gość gość
Ja tam wzięłam szybki prysznic po odejściu wód- taki od pasa w dół- półminutowy dosłownie. Dałam radę dojśc do szpitala, na porodówkę nawet piechotą poszłam mimo że urodziłam w naście minut od pojawienia się na porodówce. Myślę, ze taki ekspresowy prysznic można wziąć- wszak minuta nikogo nie zbawi. W momencie jak ja się opłukiwałam, mąż przygotował mi wszystko zebym się szybko ubrałam więc czas nie był stracony. Moja koleżanka po odejściu wód to nawet włosy umyła. A później tak długo nie mogła urodzić, ze jej cesarkę zrobili. Reguły nie ma.