Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdezorientowana30

Test owulacyjny pozytywny a następnego dnia krwawienie??

Polecane posty

Gość zdezorientowana30

Witam, Może któraś z Was miała podobną sytuację, bo ja już zgłupiałam.. Sprawa wygląda tak: 18 miesięcy po porodzie dostałam okres i było to 23.02, trwał dość długo bo aż 7 dni, ale wiadomo po ciąży może być wszystko rozregulowane. Zaplanowaliśmy z mężem, że jak wróci okres zaczniemy starania o drugie dziecko, po raz pierwszy kupiłam testy owulacyjne, które wychodziły negatywnie (druga kreska słabsza), poza tym nie było płodnego śluzu. Byłam trochę przeziębiona, więc pomyślałam, że owulacja się przesunęła, chociaż dziwiło mnie to, że aż tak. No i 15.03 czyli 22dc test wyszedł pozytywny, śluz także był płodny. Dodatkowo już dwa dni wcześniej było delikatne brązowe plamienie, które czasem mi się zdarzało przed owulacją. Oczywiście było przytulanko i tu niespodzianka, bo następnego dnia brązowy śluz z domieszką krwi, później delikatne krwawienie, później brązowy śluz, później trochę więcej krwi.. I tak już trzeci dzień.. O co chodzi??? Niby jak baardzo skąpy okres, bólu zero, ale jak to możliwe że test owulacyjny pokazał owulację?? Nic już nie rozumiem. Nie przejmuję się za bardzo tą sytuacją, bo nawet z mężem się śmialiśmy, że jeśli to okres to skuteczność tych testów jest niesamowita :D Poza tym jakbym miała już zawsze mieć taki okres to nie mam nic przeciwko :D Ale do licha czy mogę uznać że to okres i teraz zacząć nowy cykl.. Dziwne to krwawienie, raz brązowe skrzepy, raz śluz z krwią, raz leci więcej raz mniej..

Gość zdezorientowana30
Dodam, że temp 37,3

Gość gość
Zrób test ciążowy lub betę. Testy owulacyjne potrafią wyjść pozytywnie w czasie ciąży. Zwłaszcza te paskowe. Może być też tak, że ten pierwszy cykl miałaś bezowulacyjny. Nazbierało się troszkę śluzówki i się łuszczy teraz. Nakładając się na owulację i że po dwóch tygodniach dostaniesz normalnego okresu. Koleżanka tak miała po porodzie. Była z tym u gina i tak jej to wyjaśnił. Powodzenia w staraniach o drugie bobo. Ile różnicy wieku chcecie mieć między dziećmi? My z m czekamy na pierwsze ale też chcemy mieć dwoje lub troje( marzymy o bliźniakach) w podobnym wieku. Bo łatwiej się wychowują.

Gość zdezorientowana30
Ciążę wykluczam,za szybko by test wykrył.W poprzednim cyklu na 100% miałam owulację..No zobaczymy,widać takie uroki pociążowe.U nas będzie jakieś 2,5 roku jak się uda.Ale to trudna decyzja której tak do końca nie jesteśmy pewni, bo z jednym urwisem jest ciężko,a co dopiero dwa..ha ha też tak mówiłam jak Ty że jedno po drugim najlepiej bliźniaki,teraz myślę,że byłam szalona :D Zrozumiesz :D

Gość gość
Wiec skoro jesteś pewna że to nie ciąża i że owulacja była to pewnie nalozyla Ci się owulacja na lekki okres. Organizm dochodzi do siebie po ciąży i tak się porobiło. Będzie dobrze w następnym cyklu. Dwa lata to dobra różnica wieku. Nie wiem jak będzie u nas. Chłopak w drodze wiec zobaczymy czy decyzję o kolejnym dziecku odłożymy czy przyśpieszymy bo to różnie bywa. Koleżanka chciała dwoje dzieci ale po pierwszej córce z mega alergią pokarmową i problemami ze snem ( 2 godziny na dobę jej wystarczało) zrezygnowała z drugiego dziecka. Wiec zobaczymy życie zweryfikuje wszystko.

Gość zdezorientowana30
Ja najbardziej boję się porodu. To było koszmar nie do opisania trwający trzy dni. A nastawiałam się tak pozytywnie. Nawet późniejsze zarwane noce i bóle brzuszka do 3 miesiąca to nic przy tym koszmarze. Obiecałam sobie, że nigdy więcej. Teraz będę mieć kaskę w kopercie na cesarkę.

Gość gość
Dziewczy proszę powiedzieć mi co to może oznaczać 3 dni do okresu a na teście owalcjnym pozytywny