Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dzieci bogatych rodzicow..

Polecane posty

Gość gość

Co sadzicie o 20kilkulatkach ktore dostaja mieszkanie,auto w prezencie..oplacane drogie uczelnie i nie maja zadnych problemow finansowych..ze wzgledu na dobrze sytuaowana rodzine.. Czujecie lekka zazdrosc,niesprawiedliwosc czy jest wam to obojetne? Ja mam 22lata i nigdy nie dostane domu ani samochodu w prezencie i czasem mi zal,ze znajoma w moim wieku dostala bmw od taty..zycie jest nie fair

Gość gość
normalne jak pies ogrodnika - sama nie ma i innym nie da... zajmij sie swoim zyciem a nie zazdroscisz innym. zalosne

Gość gość
Nie mam nic przeciwko temu, żeby ktokolwiek mnie obdarzał majątkiem, ale jakoś szczególnie nie zazdroszczę, po prostu sobie żyję i właściwie nie poświęcam tej tematyce zbyt wiele czasu.

Gość gość
każdy chciałby kasiorę to normalne każdy chce żyć w spokoju nie martwić się że kasy zabraknie na żarcia albo że zwolnią z pracy a kredyt na karku ech ja też się boje że wyląduję pod mostem ale u mnie sytuacja jest gorsza bo nie nadaję się do żadnej pracy ze względu na zdrowie fizyczne i psychiczne oraz nieuleczalne lenistwo :(

Gość gość
Bogaci miliarderzy, bo nie uważam za bogatych, ludzi którzy nie mają na koncie choćby miliarda, przeważnie każą swoim dzieciom iść do zwyczajnej pracy bez żadnego rozpieszczania, żeby nabrały doświadczenia gdy w przyszłości odziedziczą majątek.

Gość biedne bogate dzieci
te dzieci z reguły ćpają, chlają, i się puszczają, żyją płytkie bezwartościowe życie nie pracując na nic i nie znając wartości niczego, czy im zazdrościć... raczej nie, bardziej współczuć

Gość gość
Biedne dzieci też chleją, ćpają i puszczają się, tylko co najwyżej trunki i zagrychę kupują tańszą.

Gość gość
Wlasnie nie. Moja 22letnia kolezanka ma pasje-jezdziectwo konne na Sluzewiu. Wlasnego konia za 50 tysiecy. To o czym ja zawsze marzylam ale nigdy nie ebdzie mi dane i nie zaznam tej przyjemnosci. Troche mi po prostu smutno,ze moge tylko patrzec i marzyc...

Gość gość
To o czym ja zawsze marzylam ale nigdy nie ebdzie mi dane i nie zaznam tej przyjemnosci. Troche mi po prostu smutno,ze moge tylko patrzec i marzyc... x zaczynasz jęczeć z zazdrości zamiast wymyślić sposób żeby również mieć konia za 50 tysiaków

Gość gość
Nic o nich nie sądzę, fajnie, że mają ułatwiony start w dorosłe życie. :)

Gość gość
W wieku 22 lat to nierealne...nigdy takiej kasy nie uzbieram...a na pewno nie do 27roku zycia

Gość gość
Podobno Bóg nam te szanse wyrówna w swoim czasie i tego należy się trzymać. A co do bogactwa to powiem ci że jeden korzysta z okazji a drugi ma nadmiar szczęścia bo widocznie tyle potrzebuje by coś pojąć a na granicy życia to i tak już nie ma znaczenia a liczy się ile dałeś siebie innym a ile im zabrałeś-za wszytko zostaniemy osądzeni.

Gość gość
dziś bzdura, wiesz ilu jeszcze młodszych stworzyło biznesy przynoszące im krocie? Trzeba tylko chcieć i znaleźć mentora który poprowadzi i wskaże odpowiednią drogę w realizacji marzeń zamiast użalać się nad sobą.

Gość gość
jak ktoś dostał mieszkanie za darmo to jest dla mnie nikim.nie poszedlbym na piwo z takim kimś, nie mój klimat.ten ktoś zarabiając połowę tego co ja bedzie miał lepiej w życiu.może być nieukiem i balwanem a ma więcej niż większość średnich.

Gość gość
to napisałem dotyczy tylko mieszkania.samochody czy uczelnie nic dla mnie nie znaczą.

Gość gość
Dokladnie. Ja tez nie zaprzyjaznilabym sie z osoba,ktora dostala mieszkanie za darmo. Najlepiej wszystko pod nos poddac a motywacji taki bachor nie ma zadnych. W wieku 22lat to niemozliwe i nie pitol. Studiuje,pracuje w triumphie dodatkowo i zarabiam 1200 miesiecznie no i na co to starczy..

Gość gość
Sądzę ze mają rozsądnych rodziców którzy zadbali o swoje dzieci by mieli dobry start w dorosłe życie!!! Podziw i szacunek dla rodziców!!!!

Gość gość
jeśli nie potrafisz zainwestować i pomnożyć pieniędzy to znaczy że jesteś głupia, a głupi jak w przysłowiu jest biedny i vice versa

Gość gość
i niech niebiosa chronią przed takimi zawistnymi ludźmi jak wy. Przyjaźń? z wami?

Gość gość
00:07 Tak dobrych mentorów jak tak to czytam to próbuję to przełożyć na tych skurdzieli co wyprowadzali kasę z Pzu a za 4 lata wszytko się im upiecze przedawni się SĄDY IM SPRZYJAJĄ WSZYSTKO IM SPRZYJA! Powiązania mają takie że zastanawiam się gdzie ty tutaj widzisz miejsce dla szaraków bez PLERÓW???? BZDURA! JAK ŻEŚ SIĘ URODZIŁ NISKO I NIE ZNASZ WPŁYWOWYCH OSZUSTÓW TO MARNIE ZEMRZESZ! I TO JEST JEDYNA PRAWDA JAKA ISTNIEJE!

Gość gość
A ja sie brzydze takimi rodzicami Dorobili sie na nieuczciwych interesach Oby zbankrutowali

Gość gość
00:22 Zainwestuj i strać Nie każdy jest członkiem mafii chroniącej jego interesy i inwestycj***aranie!

Gość gość
Jeśli kto z was wierzy jeszcze w takie bzdury że każdy ma równe szanse i do wszystkiego dojdzie od kompletnego zera mając wyłącznie talent i swoją pracowitą naturę do dyspozycji to was rozczaruję! Bajka wykreowana przez mass-media! Nie o taki talent i poświęcenie tutaj chodzi! Zawsze na pierwszym miejscu liczą się wpływy bo to jet walka o pieniądze! -Tutaj nie ma miejsca na sentymenty! Naiwnych nie sieją Sami rosną a ich naiwną świadomość kreują media. Możecie raz na zawsze porzucić wiarę w brednie o tym że pieniądze leżą na ulicy! Zapewniam że tak nie jest i nigdy nie będzie!

Gość gość
W koncu ktos madry napisal

Gość gość
Moja siostra otrzymała mieszkanie za darmo, od wujka mojej matki. Podobnie matka ma mi w spadku również zapisać z 300 tysięcy złotych, plus mieszkanie po nich. Akurat mieszkam sam z rodzicami, mam swój pokój, swojego kompa, swój telewizor, masę książek. Dodam, ze jestem osobą niewykształconą, nawet matury nie mam, ale szczęście już tak.

Gość gość
a co myślicie głuptaki o nastoletnim angliku z Londynu, który zaczął sprzedawać w internecie ciastka swojej mamy? teraz zarabia 70 tysięcy funtów rocznie i planuje otworzyć sklep stacjonarny Była też historia Polaka który wykupił wszystkie płyty winylowe z likwidowanego sklepu muzycznego, teraz w sieci nimi handluje i zarabia spore sumy. Wasz pesymizm jest żałosny.

Gość gość
gość dziś "....Możecie raz na zawsze porzucić wiarę w brednie o tym że pieniądze leżą na ulicy! Zapewniam że tak nie jest i nigdy nie będzie!" X No nie całkiem. Jak trafisz w Lotto kilka milionów to koszt bonu jest tylko kilka złotych które wydałaś żeby go kupić nie? Wiara nie ma nic wspólnego z umiejętnościami które ludzie posiadają albo nie oraz pomysłu jak te umiejętności wykorzystać. Możesz poczytać np o patentach które wymyślili zwykli ludzie a które wykupiły korporacje bo zwykłym ludzim zabrakło pomysłu na ich wprowadzenie albo chciwość pieniędzy za dany patent przyćmiło im rozum.

Gość gość
Gość A znam takich co mieszkania dostali i takich co na mieszkania robili....i znam też takich co niczego się nie dorobili prócz garba robiąc ciężko w naszym kraju.Napiszę tylko,że głupi jesteś i chyba nie znasz życia albo żyjesz krótko skoro skreślasz towarzysko kogoś tylko dlatego,że np dostał mieszkanie. Ja nigdy z tego powodu nie skreślałem ludzi.Co więcej....widziałem wielu takich takich "wspaniałych" "herosów" jacy musieli dochodzić wszystkiego sami.... I często zdarza się, że nie mają dla nikogo empatii....dość wypatrują okazji by kogoś...bywa,że są wręcz niebezpiecznie dla innych i siebie,małostkowi ewentualnie wykorzystać.Pożyjesz dłużej do zobaczysz drugą stronę medalu....obyś tylko na tym nie stracił. To,że ktoś dostając wszystko tylko chla,ćpa itd I to,że jak ktoś pracuje ciężko na swoje to jest z reguły dobry i porządny to są wszystko mity.....mity.