Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dziecko)moze miec problem z komunia sw

Polecane posty

Gość gość

Mam z mezem slub cywliny. Ja chcialabym koscielny ale maz nie. Mamy budowe domu na glowie i male dziecko na utrzymaniu. Ksiadz ochrzcil)nam dziecko chociaz)na sluchalismy sie od niego)niezlego kazania... Teraz siostra poprosila mnie zebym zapytala tego)ksiedza czy wyda mi pismo ze kontynuluje wiare katolicka poniewaz)chciala zebym byla chrzestna niezgodzil sie. Powiedzial ze na wszystko mamy kase na budowe)domu a na slub juz nie. Zapytalam czy moglabym byc swiadkiem chrztu to mi powiedzial "ale wy mlodzi wymyslacie" Moi rodzicice)strasza mnie ze za pare lat niedopusci mojej corki do komunii. :(

Gość gość
To nie jest ksiądz z powołania To zwykły kaznodzieja

Gość gość
zależy tylko i wyłącznie od księdza:P znam takich którzy nie robią problemów jak i takich z którymi nic nie przejdzie (no chyba że za duży "datek na kościół"):P

Gość gość
Nie możesz być świadkiem, bo żyjesz w grzechu. Co w tym dziwnego? Jak się nie podoba, to zmień wiarę na anglikanizm czy coś.

Gość gość
albo zmień parafie:D bo to sprawa księdza a nie jakiejś ogólnej doktryny

Gość igulka777
Niestety może być problem. Moja siostra tak miała I w sobotę był ślub a w niedzielę komunia siostrzenicy. Inaczej ksiądz nie chciał się zgodzić.

Gość gość
koleżance która jest w związku nie chciał ochrzcić dziecka, poszła do innego kościoła i nie było problemu

Gość Namysłów województwo opolskie
Widocznie za mało księdzu zapłaciłaś dopuści do komunii to tylko kwestia ceny

Gość gość
gość dziś Nie możesz być świadkiem, bo żyjesz w grzechu. Co w tym dziwnego? Jak się nie podoba, to zmień wiarę na anglikanizm czy coś. x co to znaczy "żyje w grzechu"? według kościoła po prostu nie jest związku małżeńskim. więc żyje w grzechuu tak samo jak ci w konkubinacie, czyli spory procent ludzi.jak mam chłopaka to też nie mogę być świadkiem?

Gość gość
Typowy polska katoliczka. Ślubu nie weźmie, ale chrzest Komunie dla dziecka owszem, pewnie na starość i przy łożu śmierci jeszcze namaszczenie chorych i pogrzeb koniecznie z wszelkimi modlami.

Gość gość
Co wy wymyslacie?? Normalnie ochrzcił i komunię da. To przecież grzech rodziców, nie dziecka, że bez ślubu żyją. Chyba nawet nie ma prawa nie dopuścić z takiego powodu. Jeśli jest ochrzczone i się przygotuje, to nie moze zabronic.