Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak schudnąć?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 16 lat i jestem dziewczyną. Ważę 55 kg przy wzroście 164 cm. Jestem aktywna fizycznie. Ćwiczę na wf-ie dosyć intensywnie, poza tym w domu wykonuje ćwiczenia (przysiady, nożyce, tzw. Deska itp.) Pije dużo wody 1.5 l dziennie. Jem 3 posiłki dziennie, a moje posiłki nie są zbytnio wyszukane. Zazwyczaj jakies kanapki z wędliną i masłem. A na obiad ziemniaki, mięso, jakaś surówka lub ogórki w occie. Czasem jem słodycze, ale zdarza się to bardzo, bardzo rzadko. Herbatę pije z 1.5 łyżeczki cukru. Mimo tego, iż dużo ćwiczę, nie jem dużo. Nadal nie mogę schudnąć. Chciałabym ważyć max 50 kg. I próbuje ten cel osiągnąć już od 2 miesięcy i nadal nie mogę schudnąć. Nie wiem dlaczego. Co mam zrobić?

3 posiłki to za mało !!! powinno być 5 , zrezygnuj z ziemniaków na rzecz surówki i mięsa, zwiększ wodę do 2l. A pomijając dietę to Twoja waga jest idealna ! !!! Przy 50kg będziesz "przezroczysta" i nie będziesz miała siły.

Gość gość
Nie lacz ziemniakow z miesem i unikaj sosow. Jedz wiecej warzyw gotowanych, rybe, z kotleta schabowego raczej zrezygnuj. Lepszy jest drob. Zamiast ziemniakow jedz lepiej kasze gryczana, bo jest mniej kaloryczna, ma wiecej witamin i niski indeks glikemiczny. Ale w zadnym razie nie stosuj glodowek, bo masz dopiero 16 lat i jeszcze sie rozwijasz. Powodzenia

Gość gość
w zasadzie kasza gryczana ma niewiele niższy IG od ziemniaków, także nie panikowałabym :D

Gość meeeni
jedz więcej!! powinno się jeść 5 do nawet 6 razy dziennie ale małym porcji!! zawsze możesz iść do dietetyka żeby ułożył ci dietę. i polecam nie patrzeć na wagę tylko w lustro, ewentualnie na obwody :) miałam do zrzucenia 16 kg i udało mi się, bardzo mi pomogły tabletki iqgreen ale też to że nie ważyłam się obsesyjnie tylko po prostu patrzyłam w lustro :)

Gość kolorowa891
Tak tak 5 posiłków to podstawa ale o tego przydało by się trochę ruchu;) ja wcześniej myślałam,że jak będę brała suplementację African Mango http://szczupla-kobieta.pl to samo będzie spadało ale nie nie oczywiście spada ale jeżeli doda się ruch to naprawdę efekt oszałamiający!

Gość gość
ja po namowach zamówiłam slimcea. Po kuracji schudlam 13kg i nie miałam żadnego efektu jojo. Wystarczy nie wracać do starych nawyków żywieniowych. To klucz do sukcesu,

Gość Fitnesowiec
Ja mogę polecić jeść dużo warzyw, przede wszystkim zielonych. Co najmniej kilka liści sałaty dziennie i do tego jakiś ogórek. Tak naprawdę chodzi o to, żeby organizm spalał tłuszcz, a nie go magazynował. To czy organizm spala komórki tłuszczowe czy je magazynuje zależy od prawidłowego poziomu hormonów w ciele. Niestety 97 % osób ma zaburzony poziom hormonów i zamiast chudnąć tyje, nawet jak stara się zdrowo odżywiać. Dopiero jak pozbędziesz się hormonów odpowiedzialnych za magazynowanie komórek tłuszczowych i zaczniesz wytwarzać hormony odpowiedzialne za spalanie tłuszczu to kilogramy zaczną znikać. To wszystko się robi przez odpowiednią dietę i właśnie w niej podstawą są zielone warzywa, dlatego jedź ich dużo, właściwie tyle ile się da, nie ma limitów. Więcej na blogu http://fitnesowiec.pl/jak-szybko-schudnac

Gość gość
Ja odchudzanie zaczełam z bardzo dobrym nastawieniem.W trakcie kuracji z Foreverslimem nie miałam chwil zwątpienia że mi się nie uda.A z każdym kilogramem mniej miałam jeszcze większą motywację.Więc dobre nastawienie ,motywacja są tak samo ważne jak dieta i ruch.