Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wasze plany na tegoroczne święta Wielkanocne?

Polecane posty

Gość gość

rodzinka, sami u siebie, wyjazd? robicie prezenty tak jak na Boże Narodzenie? co pieczecie, jakieś inspiracje? ;)

Gość gość
my w końcu wyrwaliśmy się z tych cholernych stereotypów spędzania świąt w rodzinnej atmosferze obfitującej w milion potraw na stole, stanie przy garach przez 5 dni i gotowanie od świtu do nocy. sami w domu, skromnie, bez gości, mamy zamiar odpocząć.

Gość gość
u tesćiow xd

Gość gość
My w swoim domowym gronie, chrzan juz zrobiony, bo zawsze robimy wlasny, sledzie w zalewie cebulkowo-olejowej zrobione,w tym tygodniu jeszcze wedzenie wedlin.Tym wszystkim zajmuje sie maz a ja reszta. Chcialabym bardzo zeby choc raz gdzies pojechac i naprawde odpoczac w swieta bo wtedy uniknelabym tego calego marazmu.

Gość gość
Sobota i niedziela lenistwo a w pon do pracy :)

Gość gość
zgadza się.. w sklepach też pełno tych towarów, ja nie wiem kto to wszystko kurcze zjada.. my w tym roku też skromnie i wcale nie z braku pieniędzy. robimy karkóweczkę jak co roku, na chlebek z chrzanikiem i pychota, sałatkę jarzynową i z łososiem, zrobię trochę mielonych żeby było na obiad w te dwa dni, żadnego bigosu żadnych wymyślnych potraw, ciasto sernik i babka, może kupię coś dobrego w piątek czy sobotę. kawałek ciasta i dziękuję, a nei stać i piec i jeszcze niech sie spierniczy.. żurek będzie z kiełbasą, jajka wiejskie w tym roku mamy teściowa przywiozła i tyle.

Gość gość
My w domu przed TV, co prawda goście będą, ale to standardowo, żadna nowość.

Gość stasia7
Przede wszystkim chciałabym spędzić świeta spokojnie. Oboje z męzem pracujemy domu więc wysłałam go do Warszawy na spotkanie i przejażdżkę z Marcinem Turskim . Jakby jakaś kobieta też chciała wysłać na wycieczkę swojego Pana to polecam http://motoprezent.pl/kontakt/ ;D każda z Nas potrzebuję chwili sam na sam.

Gość Hania39
Ja nie zamierzam tradycyjnie świętować, wybieram się z rodzinką na wycieczkę :-). Będziemy głównie jeździć po lasach w okolicach Bieszczad, jeść obiad w schronisku itp. Zrobimy sobie tylko mały piknik niedzielny - taki typowo świąteczny. To był pomysł mojej córki, która dostała na urodziny cudniutki (jak to ona mówi) rower z Media Expert i chce go wypróbować w warunkach niemiejskich. I o dziwo... cała rodzina się zgodziła! Tzn ta najbliższa :-). Polecam wspólne spędzanie czasu w ten sposób... to zbliża ludzi!

Gość gość
Sama z dziecmi w domu, partner w pracy, zrobie babke i sernik, no i moze salatke.

Siedzimy w domu, pewnie pójdziemy na jakąś imprezę do znajomych, bo się szykuje kilka. W tym roku nic nie robię. Słodkie lenistwo.

Gość gość
Tradycyjne święta w bardzo rodzinnym gronie ;) Żurek, babki, pasztety i masa jaj ;) prezenty trochę bardziej skromne, ale będą. Zainspirowałam się trochę tym artykułem https://www.perfumeria.pl/Blog/Marzec-2016/Prezenty-na-Wielkanoc,-czyli-co-podarowac-najblizs i kupiłam córce paletkę do makijażu. Mam nadzieję, że będzie jej się podobać :)