Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariamariamaria

Jak pomóc córce?

Polecane posty

Gość mariamariamaria

Witam, zwracam się z prośbą, bo nie wiem jak pomóc mojej córce. Może ktoś mi doradzi? Więc Kasia ma 23 lata, dowiedziałam się (nie od niej), że spotyka się z żonatym facetem, który ma dzieci i jest sporo od niej starszy, boję się, że on skrzywdzi moje dziecko. W sensie, że wykorzysta, bo zostawi to na pewno. Ona nigdy nie była tak szczęśliwa, nie chce nam powiedzieć z kim się spotyka, ale kiedyś poczytałam jej wiadomości (wiem, że to źle, ale ona nic nie mówi, a my z mężem się martwimy). Mam numer do tego faceta, zadzwonić i powiedzieć, żeby dał jej spokój? Jak ona się o tym dowie, to nie wybaczy mi, ale ja nie chcę, żeby kiedyś cierpiała z tego powodu. Co ja mam zrobić w tej sytuacji>

Gość gość
zycia za nia nie przezyjesz

Gość gość
To jest jej sprawa. Jestem w wieku Twojej córki i nie mogę sobie wyobrazić żeby mi matka czytala smsy czy maile.

Gość mariamariamaria
Ale miesza jej w głowie ten facet? On ją skrzywdzi, a ja nie chcę do tego dopuścić.

Gość gość
Twoja córka jest pełnoletnia i jesli jest taka głupia, ze 'wiąże' się z zajętym i dzieciatym mężczyzną, to trudno będzie cierpieć.

Gość gość
Jest głupia, ale jest młoda. Jest uparta, jej nic nie przemówi do rozsądku. Ale sobie życie zmarnuje tylko.

nie jest mloda, mloda to jest 13 latka ktora ma pierwsza miesiaczke... 23 lata to juz od dawna jest kobieta i wie jak swiat wyglada, chyba ze ja patykiem robiliscie

Gość gość
ja to bym się takiej córki wstydziła a nie jeszcze robila z niej ofiarę

Gość gość
masz zdzirę nie córkę

Gość gość
Porozmawiaj z córką poważnie, nie z facetem. Chociaż powiem Ci, że w jej wieku też się spotykałam ze starszym facetem po przejściach, też moi rodzice mi mówili, tłumaczyli i na nic się to zdało. Później płakałam mamie w rękaw... Ale powiem Ci, że moi rodzice byli wspaniali, zawsze byli obok, ale nie posuwali się do intryg. Może dzięki temu dużo im mówiłam, nawet przyjeżdżał do mnie ten człowiek, siedzieliśmy razem... Chyba musiałam się przekonać na własnej skórze, że to bez przyszłości. Dziś sama jestem matką i rozumiem Ciebie, że chcesz chronić dziecko. Myślę jednak, że niewiele możesz zrobić, jedynie z córką rozmawiać.