Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy za granicą a wszechobecny islam

Polecane posty

Gość gość
23:11 I tak juz za to zapłacicie- Musicie uciekać z waszej krainy mlekoem i miodem płynącej do tej ojczyzny która zostawiliście Musicie szukać tu pracy a z taka luka w cv myśle ze bedzie trudniej Musicie szukać mieszkania I kazdy bedzie z was miał bekę-mieliście byc panami zycia i śmierci a uciekacie jak szczury :D

Gość gość
Luka w cv??? Jaka luka. Pracuje w zawodzie. Po prostu w pl mniej zarobie. Mieszkanie? A jaki to problem wynajac czy kupic? Ja w przciwienstwie do tych "smiejacych" mam za co ;-p

Gość gość
gość dziś 23:11 I tak juz za to zapłacicie- Musicie uciekać z waszej krainy mlekoem i miodem płynącej do tej ojczyzny która zostawiliście Musicie szukać tu pracy a z taka luka w cv myśle ze bedzie trudniej Musicie szukać mieszkania I kazdy bedzie z was miał bekę-mieliście byc panami zycia i śmierci a uciekacie jak szczury smiech.gif XXX Rozumiem ze jestes biedaczka ktora pluje jadel ale nie kazdy ucieka....I kazdy ma prawo wracac do polski, zwlaszcza jesli zaoszczedzi taka ilosc kasy o ktorej ty biedaczko mozesz pomarzyc :)

Gość gość
Oj bez zazdrości bez jadu. Dobrze ze wracają. Więcej dzieci będzie w Polsce i może spelni sie przepowiednia ze Polska znów będzie Królem Europy.

Gość gość
Ja nie wracam, nie wyjechalam na zarobek a z milosci tu mam dom tu zostaje...a uchodzcy? kiedys znikna?

Gość gość
Ja na szczęście nawet nie muszę sie zastanawiać nad powrotem, a bać tymbardziej. Mieszkam w malusienkim miasteczku turystycznym na północy Anglii. Lokowanie uchodźców blisko nas raczej nam nie grozi. Nie mieliby tutaj czego szukac. Mieszkań socjalnych nie ma nawet dla lokalnych, ludzie czekają po kilka dobrych lat na mieszkania. Wybudować cos nowego jest tutaj cieżko, bo ze względu na to ze jestesmy na terenie parku narodowego uzyskanie jakichkolwiek pozwoleń na budowę wydaje sie czasem niemożliwe. Takze luz blues

Gość gość
15 lat temu bylam we Wiedniu na Sylwestrze, bawilam sie z kolezanka na dyskotekach ulicznych, nagle podeszlo do mnie kilku arabow przytrzymalo a jeden z nich zaczal mnie na sile calowac, wyrwalam sie w koncu i zaczelam krzyczec, niby przeprosili i odeszli. Kolezanke w tym czasie paru trzymalo, zeby mi nie pomogla.... Nie mowcie, ze to normalne. Austriacy i Niemcy od lat borykaja sie z tym problemem

Gość gość
My też chyba wrócimy, też z Niemiec. Już dwa razy się przeprowadzaliśmy bo ciągle obok nas wprowadzało się pełno ciapatych, aż strach było na ulicę wychodzić, kiedyś szłam z mężem i zaczepili mnie, mąż stanął w mojej obronie i na szczęście nadjechali znajomi, gdyby nie oni mogłoby się źle skończyć. Myślę sobie że i tak jestem w lepszej sytuacji niż rodowite Niemki, bo przynajmniej mam gdzie uciec, a one w swojej ojczyźnie muszą to znosić. A do osoby która wyśmiewała nas, Polaków wyjeżdżających za chlebem - zapewne nie znasz języka i nic nie umiesz robić, więc dziwisz się ludziom chcącym poprawić swój byt.

Gość gość
A ja też się cieszę, że będą wracać, niech wracają do domu, przecież przywożą ze sobą doświadczenie, pieniądze, mają często własne dobrze prosperujące firmy - same plusy. Dla Polski też będzie lepiej jak pracowici, zaradni ludzie będą tutaj wprowadzać zachodnie standardy np. w pracy, bo na pewno będą chcieli przenieść część zwyczajów zawodowych na nasz grunt - i dobrze! Polska, Węgry, Bałkany mimo swoich wewnętrznych niepokojów stają się oazą normalności w Europie i myślę, że napływ normalnie myślących ludzi z rodzinami będzie coraz większy.

Gość gość
Ja mieszkam z 2 dzieci i mężem pod Strasburgiem. Niby małe miasteczko ale pełne muzułmanów, sąsiadujemy bezpośrednio z meczetem. Na co dzień nie boje się wychodzić na spacery itp., nigdy nic przykrego mnie nie spotkało i oby tak zostało. Miałam lecieć z dziećmi w maju do Pl w odwiedziny, ale zaczynam się bać i nie wiem czy zdecyduje się na lot po tych wszystkich wydarzeniach..

Gość gość
12.59 Islamska Republika Francji xd ? Póki jeszcze nie stanowią wiekszości to jeszcze ...ale za 10-15 lat .

Gość gość
Sranie w banie. Mieszkam we francji i sie nie boje, zyje z innymi tak jak i oni zyja ze mna

Gość gość
Haha burżuje na wygnaniu :D Uderz w stół powiadają :D Ja nie musiałam lecieć za chlebem bo tu w Pl potrafie zarobić na wszystko a wy mi tu od biedaków- raczej z wami jest cos nie tak skoro tu poradzić sobie nie potrafiliście. Teraz płacz i zgrzytanie zębów :D wiadome było ze kiedys kosmopolici zapłacą za to.

Gość gość
Banda nietolerancyjnych zasciankowych kwok. Mezusiowie już was leją jak się schlejecie? Jak ja słyszę arabski to się czuje bezpieczna, a najbardziej w UK się boję pijanych polaków bo to oni atakują, nie muzułmanie.

Gość gość
20.29 oczywiście, muslimy to chodzaca niewinność a zamach w Brukseli zrobili Polacy :O Obyś NIGDY nie doświadczyła tego do czego są zdolni muzułmanie...

Gość gość
Co do muslimow ogolnie, to co drugi moj sasiad jest muslimem. To porzadni pracujacy ludzie. Chodzimy do arabskich knajpek, kupuje warzywa u turkow, z moim i dzieciakami ucza sie dzieci arabskie i tureckie. W mojej firmie pracuja turcy - niczym nie roznia sie od reszty, nawet lepiej sie z nimi dogaduje niz z niemcami. W klasie mojego syna najwiekszym rozrabiaka jest nie muslim ale polak. Bije inne dzieci i nauczyciele nie potrafia dac sobie z nim rady. Nie widze roznicy miedzy muslinami ogolnie, a nami. Co do tych nowych..w poblizu naszego domu sa 2 osrodki tymczasowe dla uchodzcow. Niby nic sie nie dzieje, ale wieczorem juz nie wyjde przez te wydarzenia sylwestrowe i zamachy. Nie zeby cos sie dzialo, ale wole dmuchac na zimne. Mlodzi faceci chodza grupkami, moze powiedza tylko halo a moze dostaniesz w leb i ci w najlepszym razie zabiora portfel. Nie mozna porownywac ich z ludzmi juz mieszkajacymi np. w niemczech. Tak samo nie mozna powiedziec, ze wszyscy muslimi sa zli i to terrorysci. Rownie dobrze mozna powiedziec, ze kazdy katolik, to zazarty moher, a przeciez wcale tak nie jest. Ja nie zamierzam stad uciekac. Moim zdaniem to nie emigranci sa winni, ale Angela i politycy ogolnie. Przeciez mozna bylo tych ludzi kontrolowyc przy wjezdzie. Tak samo jak mozna im na poczatku powiedziec jakie jest prawo w europie i za kazdy wyskok deportowac gagadka. A polityca udaja , ze nie ma problemu z imigrantami. Jak byly zamieszki w osrodkach, to nie reagowali, a teraz kazdy im sie smieje w twarz. Bo co mi zrobicie? NIC. Ludzie sa juz niezadowoleni z tego co sie dzieje. Rowniez ci muslimi ktorzy juz tu mieszkaja. Wg mnie miarka sie przebierze i ludzie wymusza na rzadzacych, zeby zrobili z tym porzadek.

Gość gość
21.09 no właśnie w tym problem, że rządzący nie panują nad falami tych pseudouchodzców...Niestety ale państwa europejskie będą się rozpadać od środka tak jak Szwecja. Szwecji jaką znaliśmy przed 15 laty już nie ma, policja i rząd stracili kontrolę nad emigrantami, nie potrafią nawet podać ich liczby...To jest Apokalipsa dla starej Europy, nie widzicie tego? Jedyna nadzieja w "zacofanych" ksenofobicznych krajach jak Polska czy Rosja, nie zmienimy tego.

Gość gość
No ja faktycznie nie rozumiem bronienia muzułmanów. Ja,paradoksalnie ,jak słyszę "Kurwa",to sobie myślę,że bezpieczna jestem. Mieszkam w małej miejscowości w De, póki co,u nas spokój. Ale coraz częściej myślę o powrocie do Pl, tym bardziej,że mam 2 dzieci. Tylko mąż jakoś nie bardzo ..:/ Muzułmanie, to zazwyczaj roszczeniowe lenie, agresorzy i nieroby. Co mnie obchodzi,że jakiemuś Ahmedowi się nie podoba,że chodzę w krótkich spodenkach w lecie? Albo że mam rozpuszczone włosy? Niech wraca do swojego kraju,tam wszystkie baby zawinięte w szmaty. A i tak są gwałcone,a później jeszcze mordowane,bo przecież ich wina,prowokowały...(qrwa czym???? no ja się pytam czym????). Polacy nie są kryształowi,zgadzam się,ale nie porównywałabym Polaków do zacofanych psycholi,którzy jawnie robią co im się podoba,bo policję to wszystko przerasta (zresztą nic dziwnego...choćby tylko ze względu na liczebność). Już nie wspominając o zamachach.. Francja,Bruksela...gdzie następnie? Pewnie w Niemczech,a jakże..

Gość gość
"Rozumiem ze jestes biedaczka ktora pluje jadel ale nie kazdy ucieka....I kazdy ma prawo wracac do polski, zwlaszcza jesli zaoszczedzi taka ilosc kasy o ktorej ty biedaczko mozesz pomarzyc usmiech.gif" Co prawda do kogo innego pisałaś ale mój odbiór twojego posta: Wow Polska była be, teraz nagle Polska dobra. Fałszywcy. Nie macie godności własnej za grosz, ani wstydu. Za to pyszałkowatość i arogancja u was na pierwszym planie cały czas. Powinniście mieć teraz zakaz wstępu do Polski. Tak jak tamci uchodźcy do Europy bo tak samo sracie na własną flage w której sie wychowaliście jak tamci na flagi krajów Europy. Śmiech na sali. Powinniście mieć na czole tatuaż "faryzeusze". Zakała narodu

Gość gość
21:09 terroryści którzy przeprowadzili zamachy w Brukseli urodzili się w Belgii i dorastali w kraju cywilizowanym i nic im to nie dało. Uważasz ich za normalnych a nie wiesz czy tak naprawdę nie patrzą na ciebie jak na kolejna niewierna ze "zgnilego zachodu" i jak będzie trzeba to pierwszy ci kulkę w łeb wpakuje Owszem nie każdy muzułmanin jest terrorysta ale każdy terrorysta jest muzułmanem.ï

Gość gość
"Banda nietolerancyjnych zasciankowych kwok. Mezusiowie już was leją jak się schlejecie? Jak ja słyszę arabski to się czuje bezpieczna" To co tu robisz na forumie gdzie sie pisze po polsku obłudnico. Na arabskie forskie fora sie wynoś o ile takowe istnieją albo w ogóle jedź do nich będziesz sie czuła najbezpieczniej. Będzie pierdzielić takie trzy po trzy. Żeby sie chociaż trzymało kupy to co gadacie a to co robicie.

Gość gość
Nikt nie sra na flagę, sramy na polska rzeczywistośc, ale jak nie ma argumentów to można powiedzieć cokolwiek, co nie?

Gość gość
Musicie szukać tu pracy a z taka luka w cv myśle ze bedzie trudniej Musicie szukać mieszkania x he he he dziubek , luki w sv nie mam bo pracuje a mieszkanie szukac tez nie musze tylko kupie sobie ( no fakt tez trzeba troche szukac aby cos fajnego kupic) poza tym z wynajecia domu , na poczatek wynajelabym na 5 lat , mam okolo 7 tys zlotych :)

Gość gość
Nie rozumiem dlaczego tyle jady tu .Niech Polacy wracają dziećmi do kraju zanim ich dzieci sie wykorzenią . Kiedy moje dzieci były jeszcze małe kursowałam między Polską i Niemcami kilka dobrych lat, by te dzieci utrzymać .Jak podrosły w wakacje zabierałam ich ze sobą do Niemiec .Tyle razy proponowano mi bym przeniosła się z rodziną na zachód ...do Niemiec lub do Anglii ..zwłaszcza po moim rozwodzie było tych propozycji dużo .Bo będzie lżej ,łatwiej ...Zawsze była krótka odpowiedź - nie dziękuje . Jestem oczywiście wdzięczna niemcom ,bo dzięki pracy tam nie zdychaliśmy z głodu tu w kraju .Tylko że nie wyobrażam sobie wychowania dzieci w obcym kraju ,nie wychowuje ich dla Niemiec ,Anglii ale dla Polski .Może to głupi patriotyzm ,bo w tym naszym grałdołku trzeba być chyba tylko patriotą by dobrowolnie tu siedzieć ,kiedy nęcą inne kraje dobrymi zarobkami ,a nawet lepszym socjalem kiedy tej pracy nie masz ale nie masz możliwości z jakis tam powodów przeróżnych tę pracę podjąć . Tam matki spokojnie mogą wykarmić swoje dzieci bez liczenia każdego grosza i bez utrapienia że własnie lodówka świeci pustkami tak jak i portfel . Piszecie o muslimach ..Mój pierwszy wyjazd i praca w Niemczech to praca własnie z ta nacją .Byłam jedyna kobietą a ich kilkunastu .Oni pracowali na czarno i ja też ...i to tylko nas łączyło . Później przez kilka lat spotykaliśmy się w tej samej pracy sezonowej wiosną ,latem i jesienią (praca na polu).Część z tej grupy znalazła prace w kebabach i na ostatnim sezonie (bo niemka poszła na emeryturę) zostało ich się tylko dwóch .Jeden z nich uratował mnie jeśli nie od śmierci to na pewno od kalectwo .Zagapiłam się kiedy inni w tym polacy ratowali swoje tyłki ..ten jako jedyny zawrócił i w ostatniej chwili dosłownie wyszarpnął mnie z niebezpieczeństwa .Poznałam tez ich i te ciemna stronę i wiem jedno że w Polsce ich nie chcę.Wiem jak traktują kobiety bo odczułam ich pogardę na własniej skórze .Tyle razy musiałam się im przeciwstawiać by traktowali mnie z szacunkiem i dopięłam swego ,ale może mi się tylko tak wydaje ..a Oni po prostu przyzwyczaili się do tego że polskie kobiety pracują ramie w ramie z mężczyznami ?

Gość gość
gość wczoraj "Rozumiem ze jestes biedaczka ktora pluje jadel ale nie kazdy ucieka....I kazdy ma prawo wracac do polski, zwlaszcza jesli zaoszczedzi taka ilosc kasy o ktorej ty biedaczko mozesz pomarzyc usmiech.gif" Co prawda do kogo innego pisałaś ale mój odbiór twojego posta: Wow Polska była be, teraz nagle Polska dobra. Fałszywcy. Nie macie godności własnej za grosz, ani wstydu. Za to pyszałkowatość i arogancja u was na pierwszym planie cały czas. Powinniście mieć teraz zakaz wstępu do Polski. Tak jak tamci uchodźcy do Europy bo tak samo sracie na własną flage w której sie wychowaliście jak tamci na flagi krajów Europy. Śmiech na sali. Powinniście mieć na czole tatuaż "faryzeusze". Zakała narodu XXX Ja mieszkam w Polsce i mi sie dobrze powodzi!Ale rozuiem osoby za granica.Moga robic co chca ich wolnosc....tak powinnas odebrac tego posta.

Gość gość
Jestescie bardzo ograniczone moje panie , nie kazdy ucieka , nie kazdy za pienuadzem i nie kazdy z dziecmi ale oczywiscie wasz ciasny swiatopoglad nie pozwala wam przyjac tego do wiadomosci Druga kwestia ludzie w Europie sa mobilni , taki Francuz Niemiec Szwed Holender kilka lat mieszka tu kilkanascie tam , tu pracuje tam pracuje i inni jego rodacy nie krzycza ze zdrajca ze ma nie wracac tylko Polaka tak boli inny polak jak nie mieszka w Polsce Mysle ze to spowodowane jest narodowy strasznym kompleksem ( kompleksem nizszosci )

Gość gość
Mamoooo. Wracajcie do kraju. Plodzcie dzieci i wydawajcie zarobione w uk pieniadze :) ja wiem ze to kafeteria wiec nie ma szans na brak pojazdu. Ale to czas by się zjednoczyć. Polska ma szanse byc potęgą. Zobaczycie

Gość gość
Ja nie wroce, biorac slub wybralam zycie w innym kraju.Gdyby moj maz chcial mieszkac w Polsce bym wrocila, ale dla niego to dziwny kraj :D

Gość gość
Te co bronią muslimów chyba są mokre na ich widok abo już maja z którymś dzieci :::"")) .Szwecja-dziś kraj gwałtów i brutalnych zabójstw kobiet na tle seksulanym .30 lat temu mogłybyście nago na ulicę wyjść i nikt by was nie tknął .Dziś wyjdź w Malmo w szortach latem to zobaczysz i usłyszysz ohydne komentarze zaczepki itp .Do "ich" dzielnic nie idźcie nawet w kilka -tam nawet policja boi się wjechać (sic!) .Akurat tu Kaczyński miał rację .Goteborg np.są strefy gdzie nawet szwedzcy faceci nie wchodzą bo w razie czego "opaleni" pogotowia nie wpuszczą na "ich " teren .Do tego sądy traktujące z porażającą pobłażliwością . Niestety znana sprawa z gwałtem na 13latce gdzie beżowy sprawca dostał prace społeczne za karę to prawda .