Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak można przebić dzicku uszy?

Polecane posty

Gość gość

Czy te matki naprawdę nie wiedzą, że narażają swoje maleńkie dzieci na strach i ból i to tylko z powodu mody czy swojego "widzi mi się"... Co dalej? Tatuaże? Tipsy? Dopinki?

Gość gość
Widziałam roczną dziewczynkę z kolczykami

Gość gość
Są matki co i półrocznym dzieciom przebijają. Co mają w głowie? Na siłę chcą uiększyć swoje pociechy.

Gość gość
nie zapominaj po ryzuku infekcji i wyrwania sobie przez dziecko kolczyka (skutek czego widziałam na własne oczy). Jak można myśleć, że to normalne przebijać dziecku skórę? Do tego zazwyczaj robią to pistoletem bo żaden profesjonalista nie zgodzi się okaleczyć dziecko. Więc idą do kiepskich kosmetyczek i w mało higieniczny sposób kaleczą swoje dzieci :/

Gość gość
najlepiej półcentymetrowym gwoździem :)

Też nigdy tego nie rozumiałam. Przecież nie każda dziewczyna chce nosić kolczyki. Powinna później móc sama podjąć decyzję.

Gość gość
Dokładnie! Kuzynka mojego męża córce przebiła uszy w wieku trzech miesięcy. Każdy zachwycony, bo tak pięknie wygląda, ale jakoś nikt nie myślał co dziecko musiało przeżyć dla zadowolenia swojej mamusi..

Gość gość
rozgrzanym do czerwoności... Nigdy nie rozumiem robienia krzywdy swoim dziecko. Mnie jest przykro jak kota muszę zaszczepić, a matki zabierają małe dziecko żeby im kolczyki zrobić.

Gość gość
też ciekawe pojęcia...niemowlak w kolczykach wygląda pięknie? Może jeszcze sztuczne rzęsy do tego? Rana boli, zwłaszcza taka od pistoletu, paprze się, dziecko za to ciągnię, do tego to jest niewgodne do spania (jeszcze na takiej delikatnej główce).

Gość gość
To pewnie te same mamusie co nie dadzą zaszczepić dziecka, jednocześnie mając w swojej apteczce masę leków powodujących jeszcze więcej możliwych powikłań, lecące na złamanie karku do kosmetyczki by ich dziecko było najpiękniejsze a po powrocie wypisują na forach jak to dbają o swoje maleństwo, bo NIE SZCZEPIĄ!

Gość gość
no i nie zapominajmy, że dzieci z reguły mają te kolczyki zrobione krzywo albo im migrują (bo ciągną za nie). Jak wiele innych dzieci w latach 90 miałam kolczyki i oczywiście są krzywo zrobione :P

Gość gość
niektóre matki już dzieciom dopinają włosy :D

Gość gość
up