Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy pupa maluszka odparzona

Polecane posty

Gość wifigdańsk
nie trzeba byc w syfie chowanym aby zalapac grzybicze zapalenie narzadow płciowych i dotyczy to rowniez niemowlaka. wystraczy ze poda komus rękę,lub dotknie to co wczesniej chory dotykał ( np w publicznych miejscach). poza tym w naszym organizmie jest mnostwo bakterii,wirusów i gryzbów ktore nie mają zadnych szans się ujawnic poki nie trafia na podatny grunt, np osłabienie,przeziębienie itd... kiedyś czytalam ze wszyscy mamy wirusa opryszczki tyle ze wiekszosc sobie z nim radzi a jedynie nielicznym się uaktywnia,gdy sa osłabieni- nie wiem czy to prawda. w kazdym razie nie rozumiem jak mozna najezdzac autorkę ktora pyta o rady na odparzenie a tu zaraz ze syf,ze dziecka nie myje. nienormalne. autorko- naprawde wazne jest wietrzenie pupy i normalnie to rob,jak nie domyjesz jak "siknie"? poza tym nie 5 min tylko najlepiej godzinę,2? jelsi spi to podłoz pod posciel folię,jak nasika to nei zmoczy materaca,tylko posciel wymienisz. lekarze na wszelkie skaleczenia itp nie polecają plasterkow,bo pod czyms zakrytym i cieplym latwo rozwijaja się bakterie,grzyby, i najelpiej z tym czyms wlaczyc wlasnie swiezym powietrzem.

Gość gość
Dzwoniłam wczoraj do szpitala na oddział powiedziały mi pielęgniarki ze używają w stanach juz poważnych tormentiol u dzieci . Kupiłam go oraz alantan plus. Ale wasze komentarze o tormentiol mnie przerażają. Wiec się wstrzymalam. Wietrze pupę smaruje alantanem i musze powiedzieć ze dziś jest lekka poprawa.

Gość gość
Dzwoniłam wczoraj do szpitala na oddział powiedziały mi pielęgniarki ze używają w stanach juz poważnych tormentiol u dzieci . Kupiłam go oraz alantan plus. Ale wasze komentarze o tormentiol mnie przerażają. Wiec się wstrzymalam. Wietrze pupę smaruje alantanem i musze powiedzieć ze dziś jest lekka poprawa.

Gość gość
sprzedam pimafucort, kontakt karolina.zuwala@o2.pl

Gość gość
najskuteczniejsza mikstura : posmarowac pupe mascia na odparzenia i na to mąka ziemniaczana. idealnie bedzie goic. kłasc to na pupe dziecka za kazdym razem jak sie je przebierze.

Gość gość
Odstaw husteczki nawilżane, bo one mogą dodatkowo podrażniać pupe dziecka, u mojego bobasa tak było. Pomogło smarowanie alantanem, a zamiast husteczek nawilżanych przy kazdej zmianie pieluszki przemywałam pupę i pachwiny wodą z dodatkiem Latopica, tego w którym kąpie się dzieci, no i wietrzenie.

Gość gość
Leczenie pieluszkowego zapalenia skóry: zwykle zależy od przyczyny występowania choroby. W średnio nasilonych i ciężkich przypadkach stosuje się miejscowe preparaty sterydowe o działaniu przeciwzapalnym. Zamiast nich stosuje się również miejscowe inhibitory kalcyneuryny, które nie wywołują takich reakcji niepożądanych jak sterydy. Jeśli zapalenie wywołują drożdżaki dziecku podaje się preparaty przeciwdrożdżakowe. Jeśli za zakażenie odpowiadają bakterie, należy stosować preparaty przeciwbakteryjne. Leczenie ogólne przeprowadza się, jeśli zapalenie skóry ma ciężki przebieg. żrócdło http://szczepimy.com.pl/akademia-zdrowego-dziecka/niemowle-0-12-msc/zdrowie/dolegliwosci/