Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do kiedy ubierac dziecko w body

Polecane posty

Gość gość

Jw kiedy zaczelyscie ubierac w bluzki a nie body zapinane w kroku?

Gość gość
Dopóki nie zaczęliśmy nauki nocnika tzn do ok dwóch i pół roku

Gość gość
Najczęściej jak pozbedziesz się pampersa, żeby dziecku łatwo było zdjąć majteczki na nocnik. Ale np.moja córka ma cztery lata i do tej pory nosi body bo uwielbia, a bez pieluchy chodzi od dawna. Sama potrafi rozpiac i zapiac napy przy bodziakach więc jak chce niech nosi. Zależy od dziecka.

Gość gość
Po roku tylko w mróz.

Gość gość
dopóki nosi pieluche. ja odpieluszkowalam swoją corcie w wieku 2 latek :-)

Póki nosi pieluche. Znam rodziców co ubierają dziecko bez bodziakow, mimo iż maluch jest na pieluszce ale to nie wygodne dla dziecka jest. Body trzymaja w kroku pieluche aby nie latala prawo, lewo i sie nie zssuwala

Gość gość
Dopóki dziecku i tobie jest wygodnie. Mój pieluche nosił do 2lat a body przestałam mu ubierać jak miał 1,5 roku.

Gość gość
Aha dzieki za odp

Gość gość
to chyba zależy od ciebie i dziecka. mój syn na 1,5 polu nosi body a szwagierka syn ma 7 miesięcy i. body już nie nosi

Gość gość
moja ma 2 lata i body nosi tylko w okresie jesienno zimowym.

Gość gość
JA też zakładałam córce body zanim była w pieluszce, body dobrze przytrzymuje pieluszkę.

Gość gość
Mój syn urodził się w styczniu, od początku używał body. Trafiło się gorące lato to często zamiast body i spodenek miał po prostu rampersa, żeby było mu chłodniej (body jak już, to na działce) Na kolejne lato (1,5 roku) gdy było chłodno czy "normalnie" to body nosił, ale jeśli było bardzo ciepło to zakładałam mu koszulkę i spodenki.. zresztą z dzieckiem bywałam wtedy głównie albo na działce (pod domem niemal), albo w sklepie. Więc przy upalnych dniach często na działce chodził tylko w spodenkach, albo kąpielówkach, bo ciągle się kąpał w basenie. Body wtedy były niepraktyczne. Na jesień i początek kolejnej zimy oczywiście body wróciły. Dziecku odstawiłam pieluchy w lutym (niecały miesiąc po ukończeniu 2 roku życia) i wtedy przestałam zakładać mu body.

Gość gość
Przecież to proste-póki ma pieluchę body jest konieczne, później niewskazane, bo uwiera. Cała filozofia.

Gość gość
moja corka ma 19m i nosi body bo dobrze pieluche podczymuje apo drugie nie ma golych plecow, brzucha, nic sie nie podwija i nie wieje.

Gość gość
PodCZymuje...ja piertolę:O

Gość gość
Moja corka ma 3,5 i nadal nosi

Gość gość
No ale chyba nie zakładacie dziekcu body gdy jest bardzo gorąco.. bo jak? Pielucha, body i spódnica/spodenki- to chyba trochę za dużo wtedy.. W gorące dni moim zdaniem body są bez sensu... bo na pupie robi się za dużo warstw.. albo koszulka i krótkie spodenki, albo rampers.

Gość gość
W upały też, bo chroni.