Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Depilacja bardzo wrażliwych miejsc intymnych

Polecane posty

Gość gość

Cześć wszystkim, pod koniec tamtego roku obtarłam się na linii majtek do tego stopnia że nie mogłam chodzić w żadnych spodniach. Było to bardzo ciężko wyleczyć rany bardzo długo się leczyły. No ale nie o tym ten post. Po wizycie u Pani ginekolog dowiedziałam się że nie powinnam golić miejsc intymnych, ponieważ są bardzo wrażliwe i rany mogą mi się odnowić. Zastanawiam się nad depilacja woskiem. Byłam kilka razy już przed pojawieniem się tych ran. Myślicie że to dobra opcja? Dodam, że średnio mi pasuje wersja nie golenia się. Po pierwsze włoski mi przeszkadzają a po drugie chciałabym wrócić do treningów na basenie. A jak wiecie mało komfortowo bym się czuje jak się jest "nieprzygotowanym" na basenie.

Gość gość
Golenie czy zwykła depilacja to nie najlepszy pomysł, bo włoski szybko odrastają skóra jest podrażniona i często zdarza się też, że włoski wrastają pod skórę. Najlepsza i najskuteczniejsza jest depilacja laserowa tylko wybierz jakiś sprawdzony gabinet jak ten - http://luxusportal.pl/pl/zdrowie-i-medycyna/prezentacje/bonadea.

Gość gigi456
Ja golę się zwykłą maszynką, którą często wymieniam, golę się zawsze z włosem, potem skórę nawilżam oliwką, ewentualnie tłustym kremem, natomiast wargi sromowe smaruje provag żelem, który nawilża, łagodzi podrażnienia i hamuje rozwój patogenów. Golę się raz w tygodniu i nie mam problemów z owłosieniem.

Gość gość
miejsc intymnych sie nie depiluje tylko goli

Gość gość
depilacja polega na usuwaniu owlosienia przez wyrywanie go , a to jest bolesne od golenia zdecydowanie odradzam depilatory

Ja polecam laser delux sama robiłam depilację laserową pach i włosków nie mam:) mogę polecic nową klientkę i otrzyma rabat 20%. Jeśli ktoś byłby zainteresowany rabatem, lub ma jakieś pytania co do zabiegu proszę o kontakt agga2612@wp.pl

Gość gość
Okolice intymne golę maszynką jednorazową, zawsze z włosem, żeby nie wystąpiło podrażnienie i żeby włoski nie wrastały. Następnie podmywam się i smaruje provag żelem, który ma działanie łagodzące i antybakteryjne. Depilatora nie polecam, możesz spróbować z depilacją laserową ale włoski muszą mieć dużo barwnika (muszą być ciemne), żeby była skuteczna.