Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie są bezczelini,nie sądzicie?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 7 miesiącu ciąży. Wyszłam po zakupy.Zadzwonił do mnie mąż,który wrócił wcześniej z pracy więc powiedziałam mu że jestem w sklepie. Poprosił żebym przy okazji kupiła mu papierosy..bo po co ma wychodzić skoro ja będąc w sklepie mogłam to zrobić? Przy kasie poprosiłam panią o jedną paczkę lmów niebieskich... Kobieta,która stała w kolejce za mną wybuchła " brzuch pod nosem a pali,cóż za nieodpowiedzialność tak truć dziecko" . no szczyt bezczelności!!

Gość gość
Bo widzisz, gdyby idiotki w ciąży nie paliły to panie z kolejki nie miałyby się o co oburzać. Podziękuj palącym.

Gość gość
mam nadzieję, że powiedziałaś jej dosadnie! Ja bym jej tak łeb zmyła, ze już nigdy by się o nikim w kolejce nie wypowiedziała:O

Gość gość
No fakt, mogła się nie odzywać, ale współczuję twojemu dziecku palacego ojca

Gość gość
I dawca nasienia przekazał dalej swój parszywy materiał genetyczny :o Zresztą przyszła matka nawet jeśli nie pali, to pewnie jest bierną palaczką. Może kiedyś sama paliła ? Może przestała tylko na okres ciąży i myśli, że to coś da jej lub dziecku ? Gdyby nigdy nie paliła to obecność palacza w domu głęboko by ją obrzydzała.

Gość gość
to prawda jesteś bierną palaczką to tak samo szkodzi dziecku

Gość gość
ale o co robić aferę?? to chyba dobrze że kobieta sie odezwała, dziś każdy udaje że nie widzi że innym dzieje się krzywda. Masz męża buraka, bo jak już pali to sam by się zatroszczył o te fajki a nie żonę i to jeszcze w ciąży wysyłał.

Gość gość
No ale łon przecie na balkon wychodzi jarac

Gość gość
wiesz tak sobie myślę co bym zrobiła, gdybym ja była świadkiem takiej sytuacji.... myślę że w duchu bym sobie pomyślała to co ta baba miała ci odwagę powiedzieć. Wiesz to głupi widok jak ciężarna kupuje fajki.

Gość gość
Ludzie potrafią być bezczelni to prawda. Ale swoją drogą przyznam że pałace matki budzą we mnie silne emocje. Ja tez byłam palaczka i w obydwu ciazach rzuciłam jak tylko się dowiedziałam.oje koleżanki nie rzucały i jednej dziecko zmarło w łonie , jedna problemy z rośnieciem i tak do dziś nie wiem co one sobie myślały....

Gość gość
nie wyobrażam sobie będąc w ciąży kupować papierosy, nawet dla kogoś, zresztą to zawsze był dla mnie obciach, kiedyś kuzyn poprosił mnie o zakup papierosów jak szłam do sklepu, odmówiłam, powiedziałam że wstyd byłoby mi je kupić. Sama nie palę i nienawidzę papierochów.

Gość gość
wiesz tak sobie myślę co bym zrobiła, gdybym ja była świadkiem takiej sytuacji.... myślę że w duchu bym sobie pomyślała to co ta baba miała ci odwagę powiedzieć. Wiesz to głupi widok jak ciężarna kupuje fajki. x zgadzam się

Gość gość
Ja bym Ci zwrocila uwage ze w ciazy nie nalezy palic...

Gość gość
O! ja tez nie palę i nie toleruje papierosów i palaczy w swoim otoczeniu. Także wstydziłbym się kupować papierosy dla kogoś.

Gość gość
palenie wpływa na nasienie...choroby pochodzą też od tatusia który o siebie nie dba i ćmie śmierdzący dym, zresztą to głupie z jego strony prosić kobietę w ciązy by mu kupiła papierochy, niemyślący jest, gratuluję wyboru faceta ;PP

Gość gość
Durne baby, a co, wstydzicie się kupić papierosy, bo was takie same kretynki jak wy ukamieniują? :D A w domku pewnie żrecie czekolade kilogramami albo pijecie alkohol, wciągacie tłuste mięso, ale nie, to papierosy są be :D

Gość gość
nie piję, nie palę i dobrze wiem, że też ojciec przenosi choroby chlejąc****aląc

Gość gość
"Pogorszenie parametrów nasienia z powodu palenia papierosów obejmuje: Ilość plemników (liczba plemników znajdująca się w danej dawce nasienia) – za prawidłową ilość plemników uważa się 20-300 mln/ml. Jeśli w 1 ml nasienia jest mniej niż 20 milionów plemników, może to powodować niepłodność. Badania wykazują, że ilość plemników w nasieniu mężczyzn palących zmniejsza się nawet o 23%. Oznacza to, że ciąża nie jest niemożliwa, ale może odwlec się w czasie. Ruchliwość plemników (zdolność plemników do poruszania się) – jeśli *****iwość plemników jest niewystarczająca, mogą one mieć problemy z przeniknięciem przez śluz szyjkowy dróg rodnych kobiety, z dotarciem do komórki jajowej i zapłodnieniem jej. U palaczy tytoniu notuje się spadek *****iwości plemników nawet o 13%. Morfologia plemników (kształt, wielkość i budowa plemników) – źle uformowane, np. bez witki lub małe plemniki mogą mieć problemy z przemieszczaniem się i być niezdolne do zapłodnienia komórki jajowej. Poza tym czas ich przeżycia jest krótszy niż normalnie. Mężczyźni palący papierosy mają mniej plemników o prawidłowej budowie niż panowie stroniący od nałogu nikotynowego."

Gość gość
Ja p*****le. Same sqietojebliwe. Rzucilam rok przed ciaza, maz nigdy nie palil a czasami sasiadce kupuje, tak jak ona mi mleko. Wstyd? No mi nie wstyd bo mam gdzies co sobie ludzie pomysla. Nie pale, nie pije i tyle.

Gość gość
"Poza tym, nawet jeśli paląc papierosy, mężczyzna nie ma problemów z płodnością, powinien pamiętać o tym, że palenie bierne szkodzi zdrowiu partnerki i może stwarzać trudności z zajściem w ciążę. Mutagenne działanie dymu tytoniowego na komórki rozrodcze może prowadzić do poronień samoistnych. Jest jeszcze jeden powód, dla którego warto rozstać się z nałogiem. Gdy już dziecko szczęśliwie pojawi się na świecie, ojciec nie będzie zatruwał go dymem papierosowym. Badania wykazują, że u dziec***alących ojców częściej zdarzają się wady wrodzone, wzrasta ryzyko wystąpienia nowotworów i śmiertelności okołoporodowej."https://parenting.pl/portal/palenie-tytoniu

Gość gość
Mnie też razi jak kobieta pali a w ciąży to już szok ale myślę że trzeba się było odezwać i grzecznie zapytać a skąd pani wie ze to dla mnie. . ... .a gdyby tak dziewczyna kupowała wino dla kogoś na urodziny to co też nie może. . ....

Gość gość
Nie. Mam świadomość że jedzenie to także trucizna. Ograniczam je, jem wtedy kiedy muszę i tylko wybrane produkty. Dzięki temu, że oszczędzam na ilości mogę kupić coś droższego. Lepszej jakości mięso, więcej warzyw, które w zimie są drogie.

Gość gość
Durne baby. A otyłym zwracacie uwagę jak kupują słodycze? Alkoholikom jak biorą kolejna flaszkę? To jest Polska właśnie, wtrącanie sie w nie swoje sprawy. Za granicą byście sie tego oduczyły szybko :D Zajmijcie się swoim koszykiem w sklepie. Ps. Jak małolat kupuje gumki to tez zwracacie uwagę ze nie wolno? ;)

Gość gość
Miejsca nie ustapia jak ciezarna stoi z brzuchem a do zakupów sie przypieprzaja :o

Gość gość
gość dziś Durne baby. A otyłym zwracacie uwagę jak kupują słodycze? Alkoholikom jak biorą kolejna flaszkę? To jest Polska właśnie, wtrącanie sie w nie swoje sprawy. Za granicą byście sie tego oduczyły szybko smiech.gif Zajmijcie się swoim koszykiem w sklepie. Ps. Jak małolat kupuje gumki to tez zwracacie uwagę ze nie wolno? oczko.gif xxxxxx true

Gość gość
Od seksu sie nie umiera, a od palenia papierosów tak. Mała różnica. Autorka nie pali, ale może jakaś głupia palaczka wzięłaby sobie to do serca. Zwrócisz uwagę - źle, bo sie wtrącasz w nieswoje sprawy, nie zwrócisz - też źle, bo to znieczulica. Ech, ludziom nigdy nie dogodzisz, więc trzeba robić swoje.

Gość gość
Znieczulica? chyba nie znasz znaczenia tego słowa. Takie madre i pyskate jestescie w stosunku do cieżarnej a ciekawe czy ktoras zareagowalaby jakby jakis dres wyzywal czy popychal swoja (lub nie) kobiete, jakby ktos kogos okradal?! Watpie... ode mnie nie miałybyscie grzecznego odzewu bo nie czuje obowiazku tłumaczenia sie ze swoich zakupow obcym wscibskim babom!

Gość gość
ja bym się do takiej kobiety nie odezwała, bo wiem ,ze dorośli się nie uczą :P nie przyjmują żadnych rad od obcych osób tylko uważają, że wszystko im wolno. ale złe zdanie o facetach palących mam i będę mieć, palacz to nie jest materiał na ojca i to jeszcze palacz wysyłajacy kobiete w ciązy po fajki :D to nawet mężczyzna nie jest

Gość gość
Ja dziś miałam też ciekawą sytuację. Jestem w 8mc. Zwykle jeżdżę autem ale dzisiaj musiałam odstawić je do mechanika i wrócić autobusem. Gdy wsiadałam zaczepił mnie starszy pan lapiac za łokieć (o mało nie spadłam ze stopnia) i mówi żeby pomogła mu wstawić torbę do autobusu bo ona waży ok 30kg. Za nami wsiadali inni ludzie min mężczyźni. Mówię mu żeby poprosił kogoś innego bo ja jestem w ciąży i nie mogę dźwigać. A ten do mnie tekst" żebyś się czasem nie podźwigała" ręce opadają na tą ludzką głupotę.

Gość gość
Autorka wyraźnie napisała że była w sklepie w momencie gdy mąż wrócił z pracy do domu. Nauczcie sie czytać a nie piszecie że wysłał ją po fajki.